Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Group Controller till effektivt, globalt industriföretag norr om Stockholm jobb i Stockholm på Meritmind

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Group Controller till effektivt, globalt industriföretag norr om Stockholm på Meritmind

Group Controller till effektivt, globalt industriföretag norr om Stockholm

Meritmind Stockholm, Stockholms län Heltid

Vår kund är en svensk industrikoncern en ledande aktör globalt i sin bransch som erbjuder högteknologiska, moderna och effektiva produkter till sina kunder. Bolaget är i en stark tillväxtfas och etablerar sig löpande på nya marknader.

Nu söker man en Group Controller med personalansvar till sin koncernfunktion på huvudkontoret norr om Stockholm. Som Group Controller kommer du rapportera till och arbeta nära CFO, leda ett eget team och ansvara för att säkerställa koncernbolagens och koncernens konsoliderade bokslut, samt rapportering av densamma.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Group Controller:

  • Ansvar för koncernbolagens redovisning och bokslut
  • Ansvar för konsolidering av koncernens bolag
  • Delaktig i utvärdering och implementering av nytt koncernredovisningssystem
  • Intern och extern rapportering av resultat och nyckeltal
  • Säkerställa god kvalitet och att aktuella redovisningsprinciper följs på koncern- och bolagsnivå samt löpande kontakt och stöd till bolagsansvariga för dotterbolagen i redovisningsfrågor
  • Ansvaret för stöttning av de utländska dotterbolagens lokala redovisningsbyråer
  • Delaktig i etablering av nya kontor
  • Personalansvar för det centrala redovisningsteamet på 8 personer

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig med högskole- eller universitetsutbildning, som har arbetat minst 5 år med redovisning och/eller revision, koncernredovisning samt konsolidering. Önskvärt är också erfarenhet av skatt, momsfrågor och förståelse för valutaeffekter. Du har generellt intresse för system och det är en fördel om du tidigare arbetat i något konsolideringssystem. Erfarenhet från tillverkningssektor, industri samt produktionsanläggning är meriterande och du uttrycker dig utan problem i tal och skrift på engelska och svenska.

Personliga egenskaper:
För att trivas i rollen som Group Controller behöver du ha ett strukturerat, metodiskt arbetssätt, som gör att du har kontroll över dina processer och vet vad som behöver göras när. Du trivs i en roll där du får arbeta självständigt med god initiativförmåga och har förmågan att kombinera din kompetens inom redovisning med att hantera och stötta såväl det egna teamet som kontaktytor i de utländska dotterbolagen.  Du är trygg och prestigelös som person, och kanske är detta din första roll med personalansvar. Du trivs i en dynamisk miljö med kort väg från beslut till handling.

Vad erbjuder företaget dig?
Som Group Controller på bolaget kommer du in i ett spännande skede med tillväxt och expansion. Du ansluter till ett globalt bolag med familjär känsla och ett team med duktiga, engagerade och drivna medarbetare där man arbetar självständigt. Företagskulturen andas teamwork och högt i tak. Medarbetarna är uttalat företagets viktigaste resurs och tillsammans värnar man om en hög trivsel på arbetsplatsen och arbetar aktivt för ett välkomnande och inkluderande arbetsklimat med tydlig vi-känsla.

Placeringsort: Norr om Stockholm

Om företaget:
Företaget är en global aktör och en av världens ledande inom tillverkning av sin specifika helautomatiska industriprodukt som hjälper att öka kunders produktivitet markant.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Anette Wickholm 070-712 98 08 eller Jessica Blomgren 073-942 58 91. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en Bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Undvik känsliga personuppgifter som civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning i din ansökan.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!Sökord: Group Controller, Controller

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: REC-4110223