Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Group Business Controller till AW Group jobb i Stockholm på Academic Work

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Group Business Controller till AW Group på Academic Work

Group Business Controller till AW Group

Academic Work Stockholm, Stockholms län Heltid
Vill du vara med och bygga upp Group Business Control inom en innovativ koncern som ständigt strävar efter att utvecklas och jobba datadrivet? AW Group söker nu en Group Business Controller att ansvara för koncernens största bolag, Academic Work Sverige.


Om tjänsten
AW Group bygger just nu upp en koncernövergripande funktion för Business Controlling som på sikt kommer att stötta koncernens alla bolag och länder. Idag består denna funktion av Head of Group Business Control och nu söks även en Group Business Controller att vara med och bygga upp funktionen. I rollen kommer du få ansvar för det största bolaget i koncernen, Academic Work Sverige.

Rollen innebär att aktivt delta och bidra i arbetet med att utveckla Business Controlling-funktionen i hela koncernen, avseende både arbetssätt och genomförande. I rollen som Group Business Controller kommer du också ansvara för analys, uppföljning och rapportering av resultat och framtagande av forecast i nära samarbete med dina stakeholders i organisationen. Du kommer rapportera till, och arbeta nära med, Head of Group Business Control som i sin tur rapporterar till Group CFO. Just nu implementeras ett nytt ekonomisystem i koncernen, som ger möjlighet att kontinuerligt utveckla nya rapporter och processer. För att trivas i rollen bör du därför också trivas med att utveckla strukturer och processer kopplat till nya system.

Är du nyfiken på att veta mer om hur det är att arbeta internt på Academic Work? Spana in vårt Instagramkonto och följ med bakom kulisserna på våra 16 kontor över hela Sverige.

Arbetsuppgifter
Som Group Business Controller ansvarar du för att stötta dina stakeholders och deras affär med relevanta affärsanalyser baserat på finansiella och operativa KPI:er, samt att säkerställa proaktiv användning av analyserna i både den dagliga verksamheten och strategiarbetet. För att lyckas med detta använder du en god förståelse för interna nyckeltal men även omvärldsanalys och ett makroekonomiskt perspektiv.

Dina främsta arbetsuppgifter kommer vara att:

* Förse organisationen med proaktivt stöd och analyser, inklusive identifiera områden med förbättringspotential
* Aktivt delta och bidra till regelbundna ledningsgruppsmöten med analyser och rapportering
* I samarbete med ledningen, upprätta och förankra finansiella och operativa KPI:er, samt hur dessa följs upp

Vi söker dig som
Vi söker vi dig som trivs i en snabbrörlig organisation med stort ansvar, högt tempo och många ambitiösa, energigivande kollegor där man tillsammans ständigt jobbar för att bli lite bättre idag än igår. Du har en gedigen förståelse för affärsverksamheten och kan sätta dig in både den egna affären och det makroekonomiska perspektivet.

Vidare ser vi att du har:

* Några års arbetserfarenhet inom ekonomi, varav minst 2 år som Business Controller
* Erfarenhet av att arbeta inom en större organisation med flera stakeholders
* Mycket goda kunskaper i Excel
* Relevant akademisk utbildning
* Goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med rapportering och analys på koncernnivå, eller om du rapporterat direkt mot en ledningsgrupp.
För att lyckas i rollen som Group Business Controller hos oss tror vi att du har förståelse för strategier och prioriteringar inom verksamheten och tillämpar denna kunskap för att uppnå mål. För att trivas i rollen hos oss tror vi att du är självgående och uppskattar nära samarbete med många kontaktytor på olika nivåer i organisationen.

För dig som är initiativtagande finns det stora möjligheter att utveckla både rollen och de processer och strukturer som används eftersom detta är en helt ny roll. Med hjälp av din starka analytiska förmåga kommer du också kunna ge AW Group värdefulla insikter som direkt bidrar till verksamhetens effektivitet.

Rekryteringsprocessen hanteras av AW Executive Search och AWs önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av vår konsult Emeli Bergenhag, [ Email address blocked ] , 073 640 92 18. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Information om företaget
År 1998 fick tre svenska vänner idén att föra samman sina skolkamrater med arbetsgivare i behov av deltidspersonal. Det var början på Academic Works historia. Idag hittar du oss med ett stort antal lokalkontor, inte bara i Sverige, utan även i Finland, Norge, Danmark, Tyskland och Schweiz.
Bemanning och rekrytering har alltid varit vår kärnverksamhet och genom åren har Academic Work hjälpt fler än 150 000 young professionals till jobb, och på samma gång försett våra kunder med lika många nya kollegor. Men vi står inte stilla, tvärtom, vi rör oss alltid framåt. Genom att hitta nya sätt att tillgodose företags kompetensbehov har vi under åren växt till något mycket större än bara Academic Work. Vi har blivit en familj - AW Group.

AW Group är en samling varumärken som tillsammans jobbar för att locka fram den tillväxtpotential som finns hos människor och företag. Inom AW Group hittar du Academic Work, som erbjuder bemanning och rekrytering av young professionals, AW Instajobs, ett digitalt verktyg för snabb bemanning dygnets alla timmar, AW Academy, en skola som erbjuder Accelerated Learning programs inom branscher och områden där det råder kompetensbrist, Digitalent, en konsultbyrå med högkvalificerade IT-konsulter, och AW Executive Search som är specialiserade på rekrytering av chefer genom executive search och interim management.
AW Group har verksamhet i sex länder, 1 600 medarbetare och hade under 2020 en omsättning på 3,3 miljarder SEK.

Läs gärna mer på www.aw.com
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 15055937-SE