SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Gillar du att utbilda andra? Bli analytiker på ICA och coacha ICAs leverantörer i kundinsikter! jobb i Solna på ICA

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs and Events

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Gillar du att utbilda andra? Bli analytiker på ICA och coacha ICAs leverantörer i kundinsikter! på ICA

Gillar du att utbilda andra? Bli analytiker på ICA och coacha ICAs leverantörer i kundinsikter!

ICA Solna, Stockholms län Heltid

Teamet ICA Kundinsikt & Analystjänster behöver förstärkning av en utåtriktad analytiker som Customer Insight Consultant. Vårt uppdrag är att hjälpa ICA och ICAs leverantörer att ta bättre och mer faktabaserade affärsbeslut baserade på insikter om kundernas beteende. Detta gör vi genom att analysera hur och när Sveriges konsumenter handlar dagligvaror, vem kunden är på ICA och vilka typer av kunder som köper vad och varför.


Det här är ditt blivande jobb

Kärnan i jobbet är att stötta ett antal av ICAs leverantörer i användningen av kundinsikter. Detta sker genom ICAs Kundinsiktprogram och analysverktyget Self Serve, ett verktyg som samlar all ICAs försäljningsdata. Du ansvarar för att bygga och utveckla leverantörernas kompetens i kundbeteende och ger dem förutsättningar att använda data och kundinsikter i sitt dagliga och strategiska insiktsarbete. Detta gör du genom att hålla i olika former av utbildningar och analysstöd anpassade efter deras behov och kunskapsnivå.

En viktig del i arbetet handlar om att coacha dem i verktyget Self Serve men ditt stöd handlar minst lika mycket om att hjälpa dem att förstå försäljningsdatan, hur de ska tolka den och vad de ska fokusera på. För dem som är nybörjare i verktyget fokuserar du på grunderna medan de som är mer rutinerade ofta behöver stöd på en mer avancerad nivå, såsom olika former av workshops och inspirationsutbildningar.

Du coachar också leverantörerna genom olika former av analysstöd där du inte har alla svaren på förhand, utan där du och leverantören istället hjälps åt för att besvara specifika affärsfrågor. Det kan till exempel röra sig om djupare analyser inom områden som kategori, sortiment, kampanjer och nyhetslanseringar.

Rollen handlar således mycket om att vara leverantörens självklara ”go to person” -  en form av en ”personlig tränare” som coachar dina uppdragsgivare i att ta fram analyser, tolka och tillgodogöra sig kundinsikter. Med tiden när du blivit mer insatt i leverantörernas verksamhet och deras kategorier, förväntas du stötta dem i mer avancerade resonemang och också ta en större roll i det interna utvecklingsarbetet i teamet.  

Det här erbjuder vi

Vi erbjuder ett socialt, analytiskt och omväxlande arbete med mycket leverantörskontakter för dig som är intresserad av att arbeta inom dagligvaruhandeln. Denna roll erbjuder många kontaktytor både internt och externt, vilket ger dig naturliga möjligheter att bygga upp ett stort kontaktnät inom både ICA och hos ICAs leverantörer.

Du blir en del av ICA Kundinsikt & Analystjänster, ett växande team som i dagsläget består av ca 15 kollegor. Organisatoriskt är teamet en del av Brand & Insight inom ICAs marknadsavdelning. Du kommer att arbeta nära andra analytiker och försäljningsansvariga i teamet och få vara med i utvecklingsarbetet av våra analys- och utbildningsmetoder. Vi testar och lär hela tiden! Hos oss blir du en del av ett växande team som hela tiden utvecklas.

Du kommer främst arbeta på vårt kontor i Solna, men även vara ute hos ICAs leverantörer vilket dels kan innebära resor i Stockholmsregionen men även resor inom främst Sverige ca 2-4 dagar per månad.

Vem är du?

Vi söker dig som har en kombination av analytisk höjd och hög social kompetens i att bygga professionella relationer med leverantörer och kollegor.

Vi tror att du är mer intresserad av vad siffrorna säger än siffrorna i sig och har ett sinne för att hitta den röda tråden och knyta ihop stora datamängder till rimliga slutsatser och rekommendationer för nästa steg. Självklart tycker du att det är spännande med dagligvaruhandeln och klurar gärna på frågor som rör kundbeteende samt vad det betyder för leverantörerna och ICAs affär.

För att trivas och orka med denna roll som de många kontaktytorna innebär, tror vi att du är en person som får energi av att coacha andra och som får en kick av att se andra utvecklas. Du letar ständigt efter nya, pedagogiska sätt att lära ut saker på och tycker om att förfina och testa nytt när det gäller inlärningsverktyg och utbildningsmaterial.  

Personliga egenskaper som vi söker:

 • Förståelse för siffror och KPIer, intresse för vad de betyder och hur de kan användas i affärsbeslut  
 • Analytisk - kunna dra slutsatser och ta fram rekommendationer baserat på siffror och insikter
 • Affärssinne - snabbt förstå och kunna förmedla hur kundinsikter kan öka kategoritillväxt
 • Driven av att skapa goda affärsrelationer
 • Pedagogisk - naturlig fallenhet och intresse för att presentera och lära ut saker till andra samt förklara analytiska resonemang på ett lättförståeligt sätt
 • Social, och kommunikativ teamplayer
 • Hjälpsam, bemöter både kollegor och leverantörer på ett professionellt och tillmötesgående sätt
 • Ordningsam och strukturerad

Utbildning/erfarenheter:

 • Akademisk bakgrund, gärna med beteendevetenskapligt, pedagogiskt och/eller kvantitativt fokus
 • Helst 2+ år liknande arbetslivserfarenhet (optimalt inom analys/kundbeteende inom dagligvaruhandeln/retail), alternativt längre arbetslivserfarenhet från andra relevanta områden
 • Tidigare erfarenhet från dagligvaru- eller detaljhandeln eller dagligvaruleverantör är starkt  meriterande
 • Goda kunskaper i Officepaketet
 • Flytande i svenska och engelska

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 
Tillträde

Omgående

Kontaktuppgifter

Jasmin Fransson, +46 (0) 70-184 20 70


Sista dag för ansökan

2022-08-14 14– observera att vi inte behandlar några ansökningar innan detta datum pga semestrar. .

Vi ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför. Vi värnar om goda förutsättningar för ett hållbart arbetsliv för våra medarbetare med god arbetsmiljö och möjlighet till ständig utveckling. Vi tillämpar kompetensbaserad rekrytering. Drogtestning förekommer i samband med vissa av våra rekryteringsprocesser.

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: R0016803