Jobbet Funktionsutvecklare av drivlinestyrning elektrifierade drivlinor har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Funktionsutvecklare av drivlinestyrning elektrifierade drivlinor publicerad av Scania

Heltidsanställd
Södertälje

Arbetsbeskrivning

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Utvecklingen av elektrifierade drivlinor är inne i en spännande fas där efterfrågan på elektrifierade fordon ständigt växer på marknaden. En viktig faktor till att kunna ligga först i denna utveckling är att ideligen förbättra ingående komponenter och styrningen av dessa. För att nå dit så krävs det ständigt nytänkande kring funktioner och elektronik, men också kring arbetssätt för utveckling och kvalitetssäkring.

Vi kraftsamlar nu inför framtiden och söker dig som tillsammans med oss vill utveckla framtidens elektrifierade drivlinor med styrning av elmotorer och batterier samt vill vidareutveckla hållbara och säkra transportlösningar.

På gruppen Electrified powertrain and clutch control inom sektionen Powertrain Control Strategy behöver vi förstärka vårt gäng med ytterligare funktionsutvecklare för att hantera de utmaningar vi har framför oss. Gruppen består idag av 15 ingenjörer med erfarenhet från mekatronik och inbyggda system. Vi är uppdelade i tre olika team med ansvar för planering och fördelning av uppgifter inom respektive område.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att jobba med att ta fram funktioner för styrning av vår elektrifierade drivlina, både i lastbil och buss. Vi tar ansvar för utvecklingskedjan från första idé till utveckling och implementering. Uppgifterna inkluderar även att du hanterar kravställning, FMEA samt att testa dina funktioner i en simuleringsmiljö innan du även testar i fordon. För att kunna utveckla våra produkter på bästa sätt får alla medarbetare ta körkort för tunga fordon. Utvecklingen av mjukvaran sker både i Stateflow/Simulink och i C. 

Din profil

Vi tror att du som söker är minst civilingenjör eller har motsvarande utbildning med ett stort intresse för fordon, reglering och elektrifiering. Du är duktig på att programmera och om du tidigare har varit i kontakt med Stateflow/Simulink eller C är detta meriterande. Dessutom är kunskap och erfarenhet inom elmaskinsstyrning, inbyggda system, reglerteknik och signalbehandling önskvärda.

Du är engagerad, nyfiken, intresserad och har förmåga/vilja att både komma med nya idéer och nå resultat. Du gillar att jobba tillsammans med andra och drivs av ett inspirerande och kreativt klimat med många duktiga kollegor omkring dig.

Du har körkort för bil och behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Har du dessutom erfarenhet från fordonsbranschen är det ett plus. 

 

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.


Ytterligare information

Kontakta gärna rekryterande chef Magnus Klingvall tel 08 553 898 93 magnus.klingvall@scania.com


Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och examensbevis/betygskopior

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Referens

20191245

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till