Jobbet Från CloudMe till CloudBackend- vill du vara med? har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Från CloudMe till CloudBackend- vill du vara med? publicerad av Academic Work

Jobbet utgår om 6 dagar
Heltidsanställd
Linköping

Arbetsbeskrivning

Nu får du chansen att vara med i nästa initiativ av teamet bakom iCloud! CloudBackend är nämligen start-up bolaget som skapar marknadens nästa generation molnbaserade lösning i form av ett decentraliserat moln som kommer kunna finnas i alla prylar runt omkring oss (Edge Cloud Computing). Du kommer att få jobba med mycket seniora och kreativa utvecklare och teamet behöver nu förstärkning och vill skapa ny framgång tillsammans med DIG. Kreativitet, utmaning och utveckling kommer beskriva dina arbetsdagar om jobbet blir ditt!


Om tjänsten
Academic Work söker nu 2 systemutvecklare till CloudBackend, det lilla men globala start-up bolaget med fantastisk potential! CloudBackends teknik är unik genom att den dels bygger på en serverlös idé där backend-sidan konfigureras av utvecklaren, funktionaliteten sätts samman av microservices på klientsidan samt att API:erna kan accelereras ute i edgen via företagens edge och mikromoln. Kunderna kan därmed bygga skalbara decentraliserade applikationer utan att skriva en enda rad kod på servern. Ambitionen är att dina lösningar i framtiden ska användas av miljontals användare. Tillsammans i teamet kommer ni bidra till framväxandet av ett nytt decentraliserat internet som kommer att vara både snabbare, säkrare och kunna erbjuda högre kapacitet än dagens centraliserade moln.

Detta är ett företrädesvis en anställning direkt hos CloudBackend, men kan även vara ett konsultuppdrag. Som konsult kommer du att vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos CloudBackend. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig över som minst 6 månader. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter
CloudBackend är nästa generations molnlösning som erbjuder en effektiv decentraliserad molnbaserad infrastruktur för exempelvis automotive, telekom, IoT, automation, men även för apputvecklare. Du kommer uteslutande arbeta internt med vidareutvecklingen av företagets molntjänst inklusive omkringliggande bibliotek och mjukvaror som tillsammans realiserar företagets Edge Platform as a Service. Du arbetar med förbättringar, optimeringar samt med ny funktionalitet för att stödja de decentraliserade edge och mikromolnen. Därtill utvecklas micro- och edge clouds som fungerar som acceleratorer och miniversioner av den stora molntjänsten för inbyggnad i hårdvara, bilar, appar, virtuella maskiner och containrar hos andra molnleverantörer.

Du kommer också att:

• Medverka i arkitekturarbetet och product roadmap.
• Utveckla micro services API:er på den centrala molnplattformen som sträcker sig från
datahantering, transaktionshantering, sökning, autentisering, användare, betalningar,
orkestrering av edgemoln m.m.
• Utveckla micro services API:er på edge och mikromoln (decentraliserade moln).
• Utveckla SDK som abstraherar micro services API:er, synkroniserar data objekt,
cachar data i minnet, krypterar data och hanterar identiteter.
• När du blir mer senior - arbeta med molnplattformens underliggande lager mot
dataobjektskluster, relationsdatabaser, key/value databaser, betalningssystem, köer,
multi-tenancy m.m.

Tjänsten passar dig som vill ta chansen att vara med på ett bolag som verkligen har framtiden för sig. Uppbyggnadsfasen och framgången hittills vittnar om en spännande resa, här kommer du kunna bygga kompetens under lång tid!

Kandidatprofil

Vi söker dig som

• Innehar minst en kandidatexamen inom IT.
• Har goda kunskaper i C++
• Har tidigare arbetslivserfarenhet inom IT eller andra typer av branscher eller har
programmerat mycket på fritiden.
• Har mycket goda kunskaper i både svenska och engelska, då båda språken används i
det dagliga arbetet.

Det är meriterande om du:

• Har tidigare erfarenhet av att ha arbetat med Mac och Linuxmiljöer
• Har utvecklat för iOS eller Android
• Kan SQL och relationsdatabaser
• Har kunskap om klusterteknik som Hadoop eller OpenStack

För att känna dig hemma på CloudBackend, tror vi att du är en flexibel person, i och med att arbetsbelastning och uppgifter kan skifta snabbt. Du är ansvarstagande, strukturerad och problemlösande, och på så vis att du driver projekten i mål. Här får du även möjlighet att våga vara initiativtagande då vi vill att du utmanar både dig själv och tilltänkta lösningar.

Övrig information

• Start: Behovet är omgående då många projekt väntar. Vi tar självklart hänsyn till eventuell uppsägningstid.
• Omfattning: Heltid, konsultuppdrag.
• Lön: Efter överenskommelse.
• Placering: Linköping.
• Kontaktuppgifter: Josefina Kindkvist, 0736 - 444129.
• Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och CloudBackends önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
• Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
• Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på lin01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

• Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här

Information om företaget
CloudBackend är nästa stora satsning teamet som ligger bakom bland annat CloudMe. Start-up bolaget i Linköping har en fantastiskt stor potential och tar idéerna från tidigare bolag till en helt ny nivå. Nästa steg är nu att bygga decentraliserade skalbara tjänster och ekosystem på toppen av en universal backendlösning i form av en Edge Platform as a Service (EPaaS). Läs mer om företaget här.

Referens

15021482-SE

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till