Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Forsknings- och utvecklingsingenjör till Nordic Biomarker jobb i Umeå på Poolia

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Forsknings- och utvecklingsingenjör till Nordic Biomarker på Poolia

Forsknings- och utvecklingsingenjör till Nordic Biomarker

Poolia Umeå, Västerbottens län Heltid

Är du disputerad och/eller har erfarenhet av att jobba med forskning och utveckling inom Life Science? Det här är en chans för dig att bli en del av ett växande företag som lever efter sina värdeord; Tillsammans, Glöd och Stolthet. Du välkomnas till ett företag som präglas av familjekänsla, goda samarbeten, engagemang bland kollegor och stolthet över produkternas samhällsnytta. Med världen som marknad är Nordic Biomarker ett litet storföretag inom Life science, närmare bestämt IVD, som under samma tak forskar, utvecklar, tillverkar och säljer kvalitetsreagens för koagulationsdiagnostik. Vi växer snabbt och har precis flyttat in i helt nya moderna lokaler, inspirerade av vårt nordiska läge, på Umestan.

Rollen är placerad i Umeå och är en tillsvidareanställning. Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Vi intervjuar och presenterar kandidater löpande. Rollen kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.


Dina arbetsuppgifter i huvudsak
Som Forsknings- och utvecklingsingenjör kommer du att arbeta med utveckling av reagens inom koagulationsanalyser. Du kommer att rapportera till FoU-chefen.

I rollen som Forsknings- och utvecklingsingenjör kommer du att projektleda och arbeta operativt i forsknings- och utvecklingsprojekt från idé till färdig produkt. Rollen innefattar bland annat projektplanering, planering och genomförande av laborationer samt dokumentation och rapportering av resultat. För den här rollen kommer tyngden ligga på det tidiga och mer innovativa stadiet där du kommer att arbeta med framtagning av nya eller vidareutveckling av befintliga produkter. Detta arbete innefattar bland annat research samt testning för att kunna optimera tillverkningsprocessen för produkterna. När projektet kommer vidare till produktutvecklingsfasen involveras och samordnas olika avdelningar inför tillverkning, verifiering, och validering av produkten.

Du har många kontaktytor internt där du får arbeta med experter inom respektive område. Du kommer exempelvis samarbeta med produktionen, företagets QA-funktion samt marknadsavdelningen. Du kommer att ha huvudansvaret för vissa projekt men även bidra i andra projekt då det viktiga är att FoU-gruppen tillsamman når uppsatta mål.

Vem är du?
Vi söker dig som har minst högskoleingenjör/kandidat med inriktning mot biokemi, bioteknik eller motsvarande. Är du disputerad inom relevant område är det mycket meriterande. Du kan uttrycka dig väl på både svenska och engelska i tal och skrift samt har god datorvana.
Rätt kandidat har minst ett par års erfarenhet av laboratoriearbete i forsknings- eller produktutvecklingsmiljö och mycket god vana av att dokumentera sitt arbete. Vidare är det meriterande med erfarenhet av:
-Arbete inom proteinkemi eller koagulation, antingen via studier eller från arbetslivet
-Erfarenhet av arbete enligt något kvalitetsledningssystem, gärna ISO 13485
-Erfarenhet av projektledning

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid rätt personliga egenskaper och för att du ska trivas på Nordic Biomarker och i rollen som Forsknings- och utvecklingsingenjör identifierar du dig med värdeorden; Tillsammans, Glöd och Stolthet. Som person har du stort fokus på, och bidrar själv till, samarbete och du har en god förmåga att skapa och behålla välfungerande och givande arbetsrelationer. Du är trygg i dig själv och står stadigt även under påfrestning. I den här rollen är det viktigt att du har god förmåga att på ett självständigt sätt driva ditt eget arbete framåt samt att du är kreativ och har en fallenhet för problemlösning och utveckling. För att passa som Forsknings- och utvecklingsingenjör ser vi det som självklart att du är noggrann och effektiv i utförandet av dina uppgifter.

Om verksamheten
Nordic Biomarker är en ledande leverantör av reagens för koagulationsanalyser. Företaget grundades i Umeå 2007 och har idag kunder över hela världen. All produktion sker i dagsläget i Umeå men inför nästa år bygger företaget upp ett kompetenscenter för clotting assays i Linköping där forskning, utveckling och tillverkning av produkter inom det området kommer att samlas. I Umeå är fokuset istället forskning, utveckling och tillverkning av produkter inom latex immuno assays och kromogena metoder. Försäljningen av samtliga produkter utgår ifrån Stockholm där Nordic Biomarkers marknadsavdelning finns.


Poolia Life Science

 

Rekommenderade jobb

Forsknings- och utvecklingsingenjör till Nordic Biomarker
Poolia Umeå Heltid
Kvalitetsingenjör till Nordic Biomarker
Poolia Umeå Heltidsanställd
Medarbetere inom Produktionssupport till Mercodia!
Poolia Uppsala Heltidsanställd
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 60075