Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Forskare med erfarenhet av Cellbiologi och Biokemi till uppdrag på BioArctic jobb i Stockholm på Poolia

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Forskare med erfarenhet av Cellbiologi och Biokemi till uppdrag på BioArctic på Poolia

Forskare med erfarenhet av Cellbiologi och Biokemi till uppdrag på BioArctic

Poolia Stockholm, Stockholms län Heltid

Har du god erfarenhet av cellodling och biokemiska, samt immunologiska analysmetoder såsom ELISA, MSD, Western Blot och immunocytokemi? Nu har du chansen att arbeta som konsult på BioArctic, ett svenskt biofarmabolag som genom banbrytande forskning utvecklar nya läkemedel för patienter med sjukdomar i det centrala nervsystemet.

Uppdraget är på 12 månader och du kommer att arbeta som konsult på BioArctic som ligger på Kungsholmen i Stockholm. Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Intervjuer och presentation kommer påbörjas i början/motten på augusti.Om tjänsten
Du kommer att vara anställd på Poolia Life Science och arbeta som konsult på BioArctic och under ditt uppdrag ingår du i ett projektteam som arbetar med framtagning av biologiska läkemedel mot neurodegenerativa sjukdomar. Projekten befinner sig i tidig preklinisk fas och du kommer tillsammans med dina kollegor arbeta mot uppsatta mål och tidslinjer för att gemensamt driva projektet framåt.

På uppdraget kommer du att arbeta med utvärdering av nya målproteiner och dess relevans vid Alzheimers sjukdom. Arbetet innefattar arbete med cellbaserade testmodeller och analys av vävnad från prekliniska djurmodeller samt humanvävnad, med immunologiska metoder såsom ELISA/MSD, Western blot och immunocytokemi. I tjänsten ingår både att utföra analyser med fastställda metoder, samt utveckling av nya metoder. Du ansvarar för att planera, leverera och sammanställa, samt rapportera resultat inom ansvarsområdet.

Vem är du?
Vi söker dig som har en PhD inom relevant naturvetenskaplig disciplin såsom tex Immunologi, Neurovetenskap, Biomedicin, Cellbiologi eller Farmakologi. Du har god erfarenhet av arbete med cellodling, celltransfektion och analyser med immunologiska metoder som ELISA, MSD, Western blot, immunoprecipitering, samt immunocytokemi. Det är mycket meriterande om du har erfarenhet av arbete inom läkemedelsindustrin och då speciellt arbete med biologiska läkemedel. Ett krav är att du har god förmåga att kommunicera i tal och skrift på engelska och god förståelse för svenska.

Vidare önskvärda erfarenheter:
-Erfarenhet av arbete med neuronala cellkulturer och forskning inom neurodegenerativa sjukdomar (såsom Alzheimers sjukdom)
-Erfarenhet av toxicitetsexperiment, cellviabilitet,
-Erfarenhet av vävnadsextraktion
-Koordinering av externa studier på kontraktslaboratrier

För att lyckas i rollen måste du ha intresse för praktiskt laboratoriearbete, vara ansvarstagande och resultatinriktad. Vi letar efter dig som drivs av att lösa problem och leverera innovativa lösningar tillsammans med andra. Det är viktigt att du kan följa instruktioner och dokumentera ditt arbete. På BioArctic trivs du om du är prestigelös och tycker om att bidra till en öppen kommunikation och konstruktivt teamarbete.


Om verksamheten
BioArctic i korthet
BioArctic AB (publ) är ett svenskt biofarmabolag som genom banbrytande forskning utvecklar nya läkemedel för patienter med sjukdomar i det centrala nervsystemet. Målsättning är att på en global marknad skapa framtidens behandlingsmetoder som kan stoppa eller fördröja sjukdomsförlopp av främst Alzheimers sjukdom och Parkinsons sjukdom. Bolaget grundades 2003 baserat på innovativ forskning vid Uppsala universitet. BioArctics B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm Mid Cap (kortnamn BIOA B).Poolia Life Science

 

Rekommenderade jobb

Forskare med erfarenhet av Cellbiologi och Biokemi till uppdrag på BioArctic
Poolia Stockholm Heltid
BioArctic söker forskare med expertis inom kromatografi och masspekrometri
Poolia Stockholm Heltidsanställd
Forsknings- och utvecklingsingenjör till Nordic Biomarker
Poolia Umeå Heltidsanställd
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 60445