SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida
Senior Application Engineer till Faiveley Transport Nordic AB (FTN), del av Wabtec Corporation på Qrios

Senior Application Engineer till Faiveley Transport Nordic AB (FTN), del av Wabtec Corporation

Qrios Landskrona, Skåne län Heltid
Ansök på företagets hemsida
Om tjänsten
Är du nyfiken på att utveckla toppmodern teknologi för den internationella järnvägsindustrin och att leda kunddiskussioner i nya utvecklingsprojekt? Då kan det här vara jobbet för dig! Faiveley Transport Nordic AB (FTN), del av Wabtec Corporation, är en innovativ systemleverantör till den internationella järnvägsindustrin. Vi söker nu en erfaren applikationsingenjör till vårt team, som kan bidra till utvecklingen av vår teknologi. I rollen som Senior Application Engineer kommer du att arbeta med utveckling och anpassning och optimering av våra blockbromsar. FTN är Wabtec-gruppens Kompetenscenter. Detta innebär att du kommer att få arbeta med nya globala tågprojekt, där du kommer att delta i hela processen - från start till mål. Vi erbjuder dig en utåtriktad och bred roll inom en internationell organisation. Tjänsten är på heltid, belägen i Landskrona, där du kommer att vara en del av ett team på 16 personer. Wabtec Corporation är en stor global grupp som ger möjligheter till vidare karriärutveckling och att arbeta utomlands om intresset finns.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
• Använda din produktkunskap från järnvägs-, fordon-, ubåts- eller liknande branscher för att leda kunddiskussioner där du identifierar och analyserar kundspecifikationer och krav för design, utveckling, implementation och prestanda för komplexa järnvägssystem. • Följa kostnadsutvecklingen av våra produkter och föreslå/följa initiativ såsom till exempel designändringar och leverantörsändringar för att förbättra tillverkningskostnaderna. • Optimera standardiserad konfiguration och säkerställ koordinering mellan bolagen inom koncernen som tillverkar våra produkter. • En viss del utvecklingsarbete och dokumentation ingår i denna position. • Samarbeta med andra ingenjörer och projektledare för att säkerställa punktlig leverans av högkvalitativa lösningar. • För större modifieringar hjälper du till att definiera valideringstester i samarbete med vårt laboratorium, samt granskar testresultaten. • Koordinera delprojekt och samarbeta med andra ingenjörer, inköpare och projektledare för att säkerställa noggrannhet, kvalitet och kostnadskontroll, från koncept till färdigställande av lyckade projekt.

Vem är du?
Vi söker kandidater med följande: • Civilingenjörsexamen med flera års industriell erfarenhet av mekanisk design. • Tidigare erfarenhet som applikationsingenjör eller liknande, gärna med stark produktkunskap inom järnvägs-, fordon-, ubåt- eller liknande produktområden, inklusive friktion, värmeväxling och bromssystem. • Förmåga att leda diskussioner med kunder, leverantörer och partners. • Erfarenhet av projektledning alternativt projektkoordinering. Bra att ha: • Kunskap i CATIA, Teamcenter och M3 • Erfarenhet från järnvägsbranschen • Du är lika bekväm framför datorn som du är "hands-on" i vårt testlabb och välutrustade mekaniska verkstad. Vi tror att med ovanstående know-how och kapacitet är du inte bara vår nya Senior Application Engineer, men du har också möjlighet att utvecklas till en framtida Produktchef.

Om verksamheten
Faiveley Transport Nordic AB (FTN) i Landskrona är en del av Wabtec Corporation, en systemleverantör till den internationella järnvägsbranschen. Företaget i Landskrona grundades för 100 år sedan och är en av de framträdande spelarna på den järnvägsmarknaden. Här utför vi olika typer av service- och förbättringsprojekt, med fokus på bromssystem, dörrsystem, luftkonditioneringssystem och elektronik. Vi är också världens främsta leverantör av blockbromsar och bromsregulatorer och exporterar till många olika typer av tågprojekt över hela världen. Företaget har för närvarande 208 yrkesverksamma inom försäljning, teknik, utveckling, tillverkning, service och underhåll. Wabtec Corporation erbjuder ett brett produktsortiment som består av system för luftkonditionering, elektromekanik, elektronik, bromssystem och underhållstjänster till kunder över hela världen. Wabtec Corporation har sitt huvudkontor i Pennsylvania, med cirka 27 000 anställda. Rekryteringen hanteras av QRIOS Life Science & Engineering. På QRIOS har vi nyfikna experter inom teknik, IT, life science och management. Vi inspireras starkt av dem som aldrig slutar leta efter nya lösningar. STAY QRIOS. Vi bjuder regelbundet in kandidater till intervjuer. Fånga möjligheten! Vi välkomnar din ansökan redan idag.

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Job ID: 733