SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida
Nyexaminerad ingenjör med intresse för inbyggda system på Academic Work

Nyexaminerad ingenjör med intresse för inbyggda system

Academic Work Göteborg, Västra Götalands län Heltid
Ansök på företagets hemsida

Vill du fördjupa dig inom mjuk- och hårdvara som skapar framtidens fordonsteknik? Söker du en långsiktig tjänst inom en stabil organisation som präglas av en entreprenöriell miljö med frihet under ansvar? Hos Fengco blir du en del av ett kompetent ingenjörsteam där medarbetarna jobbat länge tack vare sund företagskultur, humor och möjligheten att använda och lära sig ett brett sortiment av avancerade tekniska produkter. Här får du ständigt utvecklas inom problemlösning, teknik, support, sälj och kundkontakt. Varmt välkommen med din ansökan redan idag - vi tillämpar löpande urval.Job duties

Göteborgskontoret expanderar och [ Link removed ] söker nu en nyfiken och problemlösande Application Engineer till kontoret på Östra Hamngatan. Som Application Engineer är ditt uppdrag att stödja kunder och kollegor i både praktiska och strategiska frågor relaterade till de produkter och tjänster som Fengco tillhandahåller. Kundkontakten sker oftast från kontoret men även på plats hos kund.

Fengco är återförsäljare till de marknadsledande leverantörerna dSPACE och MES (Model Engineering Solutions). Företaget ställer sin kompetens till förfogande i alla delar av kundens utvecklingsprojekt; från kravframtagning, utveckling av prototyp, design till test och verifiering av ett färdigt styrsystem. Fengco har vuxit till att bli en viktig spelare i fordonsbranschen genom att erbjuda hård- och mjukvara, kursverksamhet och konsultarbete inom modellbaserad- och datadriven utveckling samt testning av inbyggda styrsystem. Det handlar bland annat om styrsystem för uppkopplade fordon, aktiva säkerhetssystem och elektriska och hybrida drivlinor. Exempel på kunder är Volvo, CEVT, Saab och Scania.

Hos Fengco blir du en del av ett kompetent ingenjörsteam där medarbetarna jobbat länge tack vare sund företagskultur, humor och möjligheten att använda och lära sig ett brett sortiment av avancerade tekniska produkter. Här får du ständigt utvecklas inom problemlösning, teknik, support och kundkontakt.

Fengco erbjuder dig:

 • Vara en del av ett dynamiskt företag som har arbetat som specialister på inbyggda system med realtidskrav inom modellbaserad och datadriven utveckling i över 25 år.
 • Utlopp för din nyfikenhet kring fordon, programmering och elektronik i kombination med intresset för att bistå med support och utveckla kundrelationer.
 • Vara med och bidra till att utvecklingsprocessen hos Fengcos kunder ska bli allt mer effektiv, smidig och framgångsrik genom att agera som första kontakt vid frågor och utmaningar kring specifika kundcase.
 • Ta del av ett utvecklande arbete där uppgifterna kommer att växa med tiden och vid intresse finns möjligheten att utvecklas till en position med ett mer strategiskt fokus.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom [ Link removed ] men du kommer anställas direkt hos Fengco.Arbetsuppgifter

Under dina första sex månader på Fengco kommer fokus vara på inlärningsprocessen där du kombinerar interna utbildningar med praktisk tillämpning. Fengco är måna om att erbjuda dig bästa möjliga förutsättningar att lyckas i din roll och förstå såväl fordonsbranschens utvecklingsprocess som de olika verktygen. Fengco välkomnar dig att delta i din egen inlärning och utvecklingsprocess och är lyhörda inför dina mål och intressen.

Som Application Engineer är ditt uppdrag att anpassa och implementera verktygen åt kunder samt supportera dem och säljare internt i frågor kopplat till verktygen. Eftersom Fengco även erbjuder konsultation on-site innebär det nära samarbete med kunder i kortare konsultprojekt.

Du kommer till exempel:

 • Bistå med expertkompetens inom Fengcos verktyg gentemot kunder
 • Agera tekniskt stöd på införsäljningsmöten
 • Närvara på kundbesök i samband med driftsättning
 • Hålla utbildningar och demos i systemen hos kunderna
 • Uppdrag på plats hos kund periodvis som stöd i deras arbete med Fengcos produkter
 • Ha löpande dialog med dSPACE kring utveckling av systemen

Kollegan Gabriel kommenterar

"Fengco är som den där studiegruppen som gjorde de svåraste inlämningarna roliga. I början kommer du att få en hel del internutbildning samtidigt som du bättre lär känna dina nya kollegor både i Stockholm och Göteborg. Visar du framfötterna kommer du snabbt få förtroende i ditt arbete och kan tidigt ta ansvar för egna åtaganden. Det bästa med att jobba på Fengco är att vara en del av ett kompetent, framgångsrikt och familjärt mindre team och slippa trögheten och den kalla byråkratin i de stora organisationerna där du bara är en i mängden".

Vi letar efter
 • Har en ingenjörsexamen inom elektroteknik, mekatronik, teknisk fysik eller liknande
 • Antingen är du på väg att ta examen/tagit examen nyligen, eller så har du något års relevant arbetslivserfarenhet efter din examen och vill vidareutvecklas i en ingenjörsroll inom fordonsindustrin
 • Har en god analytisk förmåga och brinner för problemlösning
 • Du har programmeringskunskaper för att kunna läsa och tolka språk
 • Har starkt intresse för att upprätthålla och utveckla kundrelationer – både skriftligt och genom möten
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska då båda språken används gentemot kunder, leverantörer och internt
 • Viktigast är din vilja för att utvecklas successivt i rollen tillsammans med Fengco på lång sikt

Stort fokus i denna rekryteringsprocess läggs vid dina personliga kompetenser. Som person har du en social framtoning, ett utmärkande driv och nyfikenhet av att ständigt vilja lära dig mer, vilket du tydligt demonstrerat under din studietid. Du kan samtidigt uppvisa ett flexibelt förhållningsätt, något som krävs i det nära arbetet med kunder ich interna samarbeten. Du har en ödmjuk och prestigelös personlighet som ger utrymme för god kommunikation både internt och externt.

Som person är du:

 • Problemlösande
 • Självgående
 • Självutvecklande
 • Serviceinriktande


Övrig information

 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid - rekrytering
 • Placering: Östra Hamngatan

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information

För mer information om Fengco - [ Link removed ]

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Job ID: 15092269-SE