Jobbet Finansiell controller till SYNLAB Norden, Linköping har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Finansiell controller till SYNLAB Norden, Linköping publicerad av Meritmind

Full-Time
Linköping

Arbetsbeskrivning

Meritmind rekryterar nu för SYNLABs räkning en senior finansiell controller.

Har du stort intresse för ekonomisk styrning och finansiell rapportering i en global verksamhet? Tycker du om att ha många kontaktytor inom flera länder och samtidigt få arbeta med att vidareutveckla rutiner och processer? Då kan du vara den vi söker!

Som finansiell controller kommer du få möjlighet att arbeta med många olika områden inom finansfunktionen med fokus på analys, redovisning och rapportering, beslutsstöd, budget/prognos, ekonomistyrning etc. Du kommer bidra till en fortsatt förbättringskultur och ha en viktig funktion i SYNLABs fortsatta resa.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som finansiell controller kommer du arbeta nära ekonomichefen för Norden med att driva, utveckla och koordinera ekonomifunktionen för alla nordiska bolagen samt agera back-up för denne.

Tjänsten innebär informell arbetsledning, såsom tex projektledning och teamarbete mot uppsatta mål etc. Tjänsten har i dagsläget inget direkt personalansvar, men rollen är en viktig del av ledarteamet för finansfunktionen i Norden.

  • Månadsvis finansiell analys och rapportering
  • Driva årlig budgetprocess samt kvartalsprognoser
  • Koordinera rullande månadsprognoser
  • Medverka i utveckling och kvalitetssäkring av ekonomiska processer och system
  • Vidareutveckla finansprocesser i rollen som processägare
  • Vidareutveckla systemstöd för verksamhetsstyrning och beslutsstöd i rollen som systemägare
  • Investeringsstyrning och uppföljning
  • Säkerställa att redovisning för de nordiska bolagen efterföljs enligt IFRS regelverk.
  • Sammanhållande för redovisning och leasing mht IFRS16
  • Agera stöd till verksamheten i diverse finansiella frågor

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi ser att du som söker denna tjänst gärna är civilekonom, eller har motsvarande kunskap genom andra utbildningar och erfarenhet. Du är en kvalificerad ekonom med systemintresse som har god kunskap inom redovisning samt erfarenhet och intresse av processer för rapportering av tex bokslut och budget/prognos. Vidare har du även hunnit skaffa dig erfarenhet från internationella företag och därmed IFRS regelverk inom redovisning, samt har ett intresse för koncernrapportering till utländska ägare. Du talar och skriver engelska och svenska obehindrat.

Personliga egenskaper
För att vara framgångsrik i rollen är du en person med god kommunikativ förmåga som tar egna initiativ och tycker om att arbeta med att effektivisera ditt arbete. Du beskrivs som analytisk och skapar förtroendekapital genom ditt driv och ansvarstagande. Vi ser gärna att du är person som tycker om att utveckla och implementera förändringsarbete, men är samtidigt mån om att slutföra de arbetsuppgifter du påbörjat.

Om SYNLAB
SYNLAB Analytics & Services Sweden AB ingår i koncernen SYNLAB Group. Tidigare var bolaget en del av ALcontrol men ingår sedan i juli 2017 i en av Europas största laboratoriekoncerner med huvudsaklig verksamhet inom humandiagnostik. På senare år har de breddat sin tjänstebas mot laborativa tjänster inom Miljö och Livsmedel. SYNLAB är ett företag och varumärke som redan finns i 35 länder på 4 kontinenter. 20 000 medarbetare utför under samma namn 500 miljoner analyser varje år. SYNLAB-koncernen innebär global styrka med lokalt fokus för att ge deras kunder ett konkurrenskraftigt utbud av högkvalitativa analyser och tjänster. I Sverige arbetar cirka 300 medarbetare spridda på flera orter från Malmö i söder till Umeå i norr. Se [ Link removed ] för mer information.

Vad erbjuder SYNLAB dig?
På SYNLAB kommer du att arbeta tillsammans med hängivna, kompetenta och engagerade kollegor med högt ställda krav på säkerhet och kvalitet. De arbetar utifrån Lean-konceptet vilket gör att de har korta beslutsvägar och ett starkt förändringsdriv i alla delar av organisationen. Utöver det har de en härlig gemenskap på arbetsplatsen med möjlighet till aktiviteter såsom innebandy och golf tillsammans med arbetskollegor. Vidare har de även friskvårdsbidrag och tillämpar flextid.

Deras värderingar, Respekt för individen, Kunden i fokus och Ständig förbättring, är viktiga för dem. Vill du tillhöra en arbetsplats som arbetar för att skydda allmänhetens hälsa och bidrar till ett långsiktigt hållbart samhälle? Då kan det här vara en tjänst för dig, välkommen med din ansökan.

Placeringsort: Linköping

Referens

REC-4108270

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till