Jobbet Financial Controller till Coor har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE

Gör klar din ansökan

Logga in

glömt lösenord?
eller

Har du inte ett konto?

sökresultat

Financial Controller till Coor publicerad av Mpya Finance AB

Heltid
Göteborg
0,00kr/ år
4 ansökningar

Arbetsbeskrivning

En Financial Controller på Coor är organiserad hos respektive affärsenhet och rapporterar till enhetens Business Controller. Här kommer du ansvara för det löpande ekonomiarbetet för flera kontrakt samt framtagande av bokslut och prognoser. Du är kundansvarig gentemot de dedikerade kontrakten och en naturlig länk till Business Support som är centralt organiserade på Coor. I rollen ingår att utveckla och förbättra befintliga ekonomiska processer och rutiner, samt att vara ett proaktivt Controllerstöd till verksamhetens chefer. Befattningen förutsätter fysisk närvaro i de olika kontrakten vilket ställer krav på flexibilitet och visst resande. Kontoret är dock beläget i centrala Göteborg.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Första linjens stöd till verksamheten avseende ekonomifrågor
  • Utbilda och stötta verksamheten i ekonomiprocesser, bokslut, prognos och analys
  • Utbilda verksamheten i aktuella stödsystem (Qlikview, Planeringsverktyg osv.)
  • Analysera och kvalitetssäkra bokslut och rimlighetsbedöma resultat och marginaler
  • Förbättra processer, rutiner och skapa värde för både verksamhet och Business Support
  • Bedriva interna kontroller, kvalitetssäkra och rimlighetskontrollera både balanser och resultat
  • Lagerredovisning, initiera inventering och sköta bokningarna
  • Vara delaktig i integration av nya verksamheter och bistå vid förändringar
  • Vara delaktig och ingå i ledningsgrupp på kontraktsnivå
  • Aktivt arbeta med egen handlingsplan tillsammans med verksamheten

Din profil:

Då rollen som Financial Controller är konsultativ gentemot verksamheten, så ställer vi höga krav på dina personliga egenskaper. Vi ser gärna att du är serviceminded och har förmågan att på ett pedagogiskt sätt informera och kommunicera med dina kollegor. Du får gärna komma med egna initiativ och förslag på lösningar för att vara drivande i de ekonomiska frågorna. Vidare är du analytisk och kvalitetsmedveten med hög ansvarskänsla för att själv driva och skapa struktur i ditt arbete. Du har lätt att skapa nya relationer, är strukturerad samt brinner för att hela tiden förbättra processer och verktyg i ditt dagliga arbete. Du är en viktig del i kontraktens ledningsgrupper och behöver där kunna ha en aktiv och ifrågasättande roll. Vi ser att du har en relevant utbildning från högskolan och har minst några års erfarenhet som kvalificerad redovisningsekonom, financial controller, revisor eller liknande men som även har arbetat med controlling. Vidare har du god systemvana, en fallenhet att kommunicera finansiella resultat och slutsatser på ett lättförståeligt sätt.

Organisation:

Coor är Nordens ledande aktör inom service management. Bolaget är specialiserat på att leda, utveckla och effektivisera affärsstödjande servicefunktioner på kontor, i produktionsanläggningar, i fastigheter och i offentlig verksamhet. Bolaget har ca 6 700 medarbetare i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Belgien. Omsättningen är ca 7 700 MSEK www.coor.se

Hur gör jag nu?

Intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt, dock senast den 3 maj 2018. I den här rekryteringen samarbetar Coor AB med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Linda Målberg på telefon 0733- 80 77 88 eller via linda.malberg@mpya.se alternativt Anna Ström på telefon 0706- 47 48 11 eller via anna.strom@mpya.se Vi ser fram emot din ansökan!

Referens

27678d452f5148618edfd96bced3ac62

Liknande jobb

Senior Accountant (Manager Role) Göteborg Volvo Group
Chief Accountant Göteborg Volvo Group
Head of Operational Finance Göteborg Michael Page

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Om du klickar på denna knapp så kommer vi att skicka dig e-post med liknande jobb dagligen (Ekonomi - inköp - Göteborg).