Jobbet Financial Controller har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Financial Controller publicerad av Michael Page

Heltidsanställd
Stockholm

Arbetsbeskrivning

Å Spirax Sarcos vägnar söker Michael Page nu en ny financial controller till företagets kontor vid Telefonplan, Stockholm. Tjänsten har ansvar för ekonomin för den svenska verksamheten, vilket omfattar typiska redovisningsfrågor men även att agera stöd åt linjecheferna, att bistå ledningen med rapporter och beslutsunderlag samt att upprätthålla höga standarder för internkontroll.

Information om kunden

Spirax Sarco Group är sedan 1959 listat på Londonbörsen och har sitt högkvarter i Cheltenham, England. Företaget levererar årligen starka finansiella resultat och fortsätter att utöka sin verksamhet världen över genom att erbjuda kunskap, tjänster och produkter anpassade efter sina kunders behov. Koncernens omsättning är idag över 1Mrd£ och 2018 uppnådde bolaget en milstolpe då det började noteras på FTSE100

Spirax Sarco-koncernens affärsverksamhet inom flödesreglerings består av två enheter, Spirax Sarco och Watson-Marlow, som båda är världsledande inom sina respektive marknadsnischer.

Under mer än 100 år har Spirax Sarco varit arbetat för att förse ånganvändare med kunskap, tjänster och produkter som förbättrar och bibehåller ånggenerering. Spirax Sarco är världsledande på reglering och effektiv användning av ånga och andra industriella vätskor.

Beskrivning

Tjänsten som Financial Controller på Spirax Sarco är bred och omfattar arbetsuppgifter som sträcker sig från managementrapportering till internkontroll via redovisning och prognos. I ett nötskal är rollen ansvarig för all redovisning och rapportering för den svenska verksamheten, som är ett säljföretag utan tillverkning eller lager. Du jobbar nära dina medarbetare i Sverige men kommer även samarbeta med och få stöd av kollegor placerade i andra nordiska länder.

Tjänstens ansvarsområden inkluderar bland annat följande:

 • Managementrapportering

 • Agera finansiell konsult till linjechefer, bistå dem med analys och uppföljning av KPI:er

 • Månatlig avstämning (KR, LR, lön, bank, periodiseringar) med stöd av regional redovisningsekonom

 • Bokslut, upprättande av kvartals- och halvårsrapport samt årsredovisning

 • Årlig planering och prognos i samarbete med linjecheferna, uppföljning på kvartalsbasis

Tillse att interna kontroller upprätthålls och förbättras; aktivt arbete för att risk management ligger i linje med de standarder som fastställts på gruppnivå.

Sökandes profil

För att nå framgång i rollen som Financial Controller är det viktigt att du som person är systematisk och proaktiv och att du har förmåga att kunna ifrågasätta och komma med förbättringsidéer. Då du verkar i en internationell miljö är det också viktigt att du är bekväm med att jobba med engelska som arbetsspråk. Vid sidan om de kvalifikationer man kan förvänta sig för den här typen av tjänst ställer Spirax Sarco också höga krav på sina anställda ifråga om attityd och etik - samarbetsförmåga, kundfokus, respekt och integritet är här nyckelord på företaget.

Viktiga kvalifikationer och attribut för att lyckas i tjänsten är följande:

 • Akademisk utbildning inom ekonomi/redovisning

 • Minst 4 års erfarenhet av att arbeta med redovisning och finans; erfarenhet från revisionsbyrå ses som meriterande

 • Goda kunskaper inom redovisning (SWGAAP och IFRS); kunskap om andra nordiska redovisningsstandarder är meriterande

 • God analytisk förmåga

 • Flytande engelska i tal och skrift, god kommunikationsförmåga

 • Van Excel- och ERP-användare

 • Förmåga att leverera mot skarpa deadlines

Jobberbjudande

Tjänsten som Financial Controller på Spirax Sarco är en bra möjlighet att ta ansvar och utveckla sin förmåga att arbeta självständigt inom redovisning samtidigt som man också får arbeta nära verksamheten och agera som en strategisk rådgivare. För kandidater med driv finns goda möjligheter att komma med förslag och påverka processer och rutiner.

Referens

123844/001

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till