Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Finance Manager till Sandvik Materials Technology jobb i Sandviken på Meritmind

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Finance Manager till Sandvik Materials Technology på Meritmind

Finance Manager till Sandvik Materials Technology

Meritmind Sandviken, Gävleborgs län Heltid

Stimuleras du av att få vara med och bygga en ekonomiorganisation? Är du Redovisningschef eller liknande idag och söker en nyckelroll i en stor, svensk industrikoncern? Vi på Tube, som är en division inom Sandvik Materials Technology, söker en engagerad Finance Manager som får stort ansvar och möjlighet att påverka.

SMT (som idag är ett affärsområde inom Sandvik) är en världsledande utvecklare och tillverkare av produkter i avancerade rostfria stål- och speciallegeringar för krävande miljöer samt produkter och system för industriell värmning.  SMT har påbörjat en spännande resa. Nu undersöks möjligheten att noteras separat på Nasdaq/ Stockholmsbörsen som ett självständigt bolag – redan 2022 om förutsättningarna är de rätta. Med en tydlig riktning för vår väg framåt och genom den ledande position vi har inom vår teknologi – som partner till våra kunder och som drivande inom hållbarhet – strävar vi efter att stå ännu starkare som självständigt bolag i vår bransch.

Ansvarsområden:
Som ny Finance Manager kommer du att ansvara för att bygga en väl fungerande ekonomiorganisation inom den nyskapade legala enheten för Tube i Sandviken. Som chef för ekonomiavdelningen har du det yttersta ansvaret för redovisningen och du kommer att stötta verksamheten i olika ekonomirelaterade frågor. I ansvaret ingår ledarskap för den egna gruppen (14 personer), men även ett koordinerande ansvar för controllers ute i verksamheten. Som Finance Manager förväntas du driva gemensamma frågor inom redovisning.

I denna tjänst ligger tyngden på redovisning, driva förändringsarbete och upprätthålla en god internkontroll. Med rollen följer ansvar för alla aspekter av legal rapportering, du försäkrar att vi upprätthåller lagar och regler och säkerställer god redovisning. Du kommer att rapportera till Head of Finance för Tube Divisionen inom SMT.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Övergripande ansvar för redovisning av den legala enheten
  • Personalansvar och vara ledare för redovisningsgruppen.
  • Ansvar för månads, kvartals- och årsbokslut inklusive rapportering till moderbolaget (enligt IFRS).
  • Leda och driva utredningsfrågor inom ansvarsområdet, (internkontroll, moms, skatt, redovisningsprinciper mm).
  • Övergripande ansvar för rapportering av skatter och moms
  • Medverka vid extern och intern revision
  • Vara ansvarig för enhetens internkontroll och hålla ihop det på bolagsnivå

Kvalifikationer och erfarenhet:
Till rollen som Finance Manager söker vi dig med akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande och flerårig erfarenhet av en liknande roll som Redovisningschef eller dyl på ett större bolag. Rätt person har hög redovisningskompetens och är duktig i regelverken K3 och IFRS. För att lyckas i rollen krävs att du kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt. Du har goda kunskaper i Excel och ett stort systemintresse. Vi arbetar i SAP men har inlett en övergång till M3. Har du erfarenhet från industrin, lagerhantering och lagervärdering ser vi det som meriterande. Även en bakgrund inom revison ses som positivt.

Personliga egenskaper:
I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper som utmärks av ditt driv och din förmåga att samarbeta med olika funktioner inom organisationen. Som Finance Manager är du trygg i ledarrollen och har en god förmåga att ta ansvar och coacha dina medarbetare. Här får du en roll med många kontaktytor så därför är det viktigt att du också är kommunikativ. Du stimuleras av förändringsarbete och har förmåga att driva förbättringar på ett strukturerat sätt.

Placeringsort: Sandviken

Att arbeta med oss:
Inom Sandvik och Sandvik Materials Technology är vi övertygade om att mångfald leder till en bättre omgivning för våra anställda, vårt företag och våra kunder. Vi erbjuder dig stora utvecklingsmöjligheter i en global industrikoncern med förmånliga anställningsvillkor som bland annat inkluderar tjänstepension, friskvård, gruppförsäkring, förstärkt föräldrapenning, utbildningsprogram och kompetensutveckling. Välkommen till oss!

Om SMT:
Sandvik Materials Technology är ett affärsområde inom Sandvik-koncernen och en världsledande tillverkare av högt förädlade produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. Spetskompetensen bygger på en integrerad produktionsplattform samt industriledande metallurgi och FoU-verksamhet. Omsättningen 2020 var drygt 13,6 miljarder SEK och antalet anställda omkring 5 000.


Fackliga kontaktpersoner

Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, 070-314 24 43
Mikael Larsson, Unionen, 070-307 30 48
Laura Rioja-Monllor, AKAF 070 -616 27 84

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Sandvik med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 08 31 eller Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 8:e december 2021. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!Sökord: 'Finance Manager'
 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: REC-4110066