Jobbet Fastighetsstrateg till Cramo har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Fastighetsstrateg till Cramo publicerad av Poolia

Heltidsanställd
Stockholm

Arbetsbeskrivning


Cramo grundades 1953 och är en av Sveriges största och Europas näst största företag inom uthyrning av maskiner, utrustning och hyresrelaterade tjänster. Cramo AB ingår i affärsområdet Cramo Norra Europa tillsammans med Norge, Finland, Estland, Litauen och är ett av de ledande uthyrningsföretagen i Sverige med över 90 depåer och ca 850 anställda över hela landet. Verksamheten omfattar såväl korttidsuthyrning av enstaka maskiner som totalåtaganden i större projekt, fullserviceåtaganden på flerårsavtal och outsourcinglösningar.

Det nederländska maskinuthyrningsföretaget Boels Rental äger sedan februari 2020 mer än 90% av Cramos aktier och bolaget avnoterades från Nasdaq Helsinki under juni 2020. Boels Cramo omsätter ca 12 miljarder SEK varav Cramo Sverige knappt 3 miljarder SEK.

Quality Safety Environment (QSE) avdelningen ansvarar för tre områden; QSE (KMA) frågorna ute i verksamheten, utbildning genom Cramo skolan samt området Fastigheter. Totalt arbetar 13 personer på QSE-avdelningen och vi söker nu en Fastighetsstrateg.


Om tjänsten
Som Fastighetsstrateg har du det huvudsakliga ansvaret för att på ett proaktivt och strategiskt sätt arbeta med övergripande fastighetsfrågor. I rollen ingår även att arbeta operativt med de depåer, lokaler och verkstäder där Cramo är hyresgäst.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
Fastighetsstrategens arbetsuppgifter består mer specifikt utav;

•Arbeta proaktivt med att effektivisera och minska Cramos kostnadsbas för lokaler.
•Att ta ett ”ägaransvar” för alla hyresavtal med fastighetsägare och kontinuerligt se över avtalen med fastighetsägare, ansvara för hyresförhandlingar när avtal löper ut och förhandlingar gällande nya hyresavtal. Vara den som är Cramos kontaktperson mot fastighetsägare.
•Ta fram gränssnittsavtal mot fastighetsägare, vem ansvarar för vad?
•Vara den interna supporten till verksamheten när det handlar om fastighetsrelaterade frågor.
•Arbeta strategisk med att se över placering av Cramos depåer och verkstäder. Tillsammans med operativa chefer utarbeta en strategi gällande geografisk placering av depåer, verkstäder och kontor.
•Ta fram processer och rutiner för nybyggnation, ombyggnation och flytt av lokaler.
•Att arbeta proaktivt vid nybyggnation, ombyggnation och flytt där Fastighetsstrategen har kontakten med lokala fastighetsägare runt olika alternativ till lokaler och utformning.
•I samråd med olika funktioner i organisationen medverka vid upprättande av standarder för hur lokaler, depåer, verkstäder skall se ut med syfte att skapa en homogen layout gällande storlek, design, inredning m.m.
•Ta med perspektivet digitalisering av depåer, saluvaror, arbetsmiljö m.m. i anpassning av fastigheterna.
•Samarbeta med ansvariga på inköp då det gäller behov av leverantörer och avtal gällande fastighetsrelaterade produkter och tjänster.


Vem är du?
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom fastigheter. Du har minst sex års arbetslivserfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter inom fastigheter. Rollen som Fastighetsstrateg innebär kontakter med många olika funktioner på olika nivåer externt; till exempel fastighetsägare och leverantörer av fastighetsrelaterade produkter. Internt innebär rollen mycket samarbete med regionchefer, distriktschefer, depåchefer stabsfunktioner m.fl. Detta kräver att du har god förmåga att samarbeta samt underhålla goda relationer både internt och externt. Du hjälper till att lösa kollegors frågeställningar och är synlig och lättillgänglig. Du planerar och organiserar ditt arbete på ett realistiskt sätt och integrerar korta och långsiktiga mål tillsammans med helhetsbilden. Du förstår strategier och prioriteringar inom verksamheten och tillämpar denna kunskap för att uppnå verksamhetsmål. Vidare är du en person som är utmanar status quo och söker nya perspektiv.
Du har ett starkt driv för att jobba processinriktat och är skicklig på att implementera och åstadkomma en effekt i verksamheten. Du är analytisk, systematisk och noggrann. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vill du ha en roll där du går från ord till handling? Vi söker dig som har ett coachande förhållningssätt och som motiveras av att driva och utveckla området fastigheter framåt. Detta är en ny roll och du har därför möjligheter att påverka innehållet till viss del.


Om verksamheten
På Cramo arbetar vi tillsammans och stöttar varandra. Alla är lika viktiga. Vi har en arbetsmiljö som uppmanar till samarbete, där vi stöttar och delar kunskap med varandra på alla nivåer i företaget. Det är det som skapar vår sanna laganda. Att omge sig av fantastiska, kompetenta medarbetare är en viktig anledning till att vi går till arbetet varje dag.

Cramo erbjuder dig en utvecklande arbetsplats med en positiv företagskultur, goda anställningsvillkor och personalförmåner. Placering på huvudkontoret i Solna men Mälardalen eller Östergötland kan även fungera.

Cramo samarbetar med Poolia i denna rekrytering. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Vänta därför inte med att söka tjänsten! Har du frågor gällande tjänsten går det bra att kontakta rekryteringskonsult Stefan Bölin på telefonnummer 072-0708096 alt. stefan.bolin@poolia.se eller Emily Knight på 072-0708567 alt. emily.knight@poolia.se

Välkommen med din ansökan!


Referens

57451

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till