Jobbet Förvaltningschef, socialkontoret Skellefteå Kommun har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Förvaltningschef, socialkontoret Skellefteå Kommun publicerad av Skellefteå kommun

Heltidsanställd
Skellefteå

Arbetsbeskrivningarbetsbeskrivning.

Socialkontoret är kommunens största förvaltning och har cirka 3 800 medarbetare fördelade på avdelningarna Vård- och omsorg, Stöd- och service samt Individ- och familjeomsorg. Med empati, kunskap och engagemang bidrar Socialkontoret till att skapa ett Skellefteå där alla får plats. 

Med drygt 8000 medarbetare är Skellefteå kommun den största arbetsgivaren i Skellefteå. Vi jobbar mest av allt för andra och varandra – och alltid med hållbara perspektiv. Det gemensamma målet med vårt arbete är att kommunen ska fungera så bra som möjligt för alla människor som bor och verkar här. 

Vi gör skillnad, varje dag, för hela Skellefteå. Välkommen att bli en av oss!ansvarsområde.

 Som förvaltningschef är du direkt underställd kommundirektör och deltar i kommunens ledningsgrupp, där du förväntas ta en aktiv roll i arbetet med kommunens gemensamma utveckling. Du har sju direktrapporterande medarbetare som tillsammans med dig företräder Socialkontoret och dess kärnfrågor i olika sammanhang, både internt och externt. 

En viktig del i uppdraget som förvaltningschef är att vara framsynt och att förutse kommande behov och förutsättningar. Framtiden kommer att innebära både utmaningar och möjligheter. Utmaningarna handlar om såväl finansieringen av den framtida välfärden som kompetensförsörjning, men också om hur vi kan möta invånarnas förändrade förväntningar och behov. Verksamheten och arbetssätten kommer att behöva förändras och utvecklas. Samarbete, digitalisering och vår förmåga att vara attraktiva arbetsgivare kommer att vara grundläggande för att klara framtidens utmaningar. 

Det är dessa möjligheter och utmaningar som kommer att stå i fokus för dig som förvaltningschef. Ditt huvuduppdrag blir att genom tillitsbaserad ledning 
och styrning skapa förståelse för uppdrag, syfte och riktning, så att Socialkontoret möter framtiden på bästa möjliga sätt. 


kvalifikationer.

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet som chef och ledare samt en relevant högskoleutbildning utifrån uppdraget. Det är dessutom meriterande om du har arbetat inom verksamhetsområdet eller i en politiskt styrd organisation. Du är skicklig i ditt sätt att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och behärskar även det engelska språket.  

Ditt ledarskap kännetecknas av tillit, nytänkande och lyhördhet. Du är kommunikativ och har förmåga skapa delaktighet och engagemang samtidigt som du är tydlig och beslutsmässig. Du har en strategisk höjd i både tanke och arbete samt en personlig trygghet som skapar förtroende. 

En förutsättning för att lyckas i rollen är att du har förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer och samarbeten såväl lokalt, regionalt som nationellt. Du behöver även ha ett genuint intresse för samhällsfrågor och den sociala sektorn.ansökan.

Sista ansökningsdag 22 september 2020.
I den här rekryteringen samarbetar vi med Randstad rekrytering. Du är välkommen att ställa frågor till rekryteringskonsult Niclas Ericsson, 0733434 113.

Referens

201284179

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till