Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
Nej tack
SE
Vad vill du jobba med?

Förvaltaranalytiker till SPK job in Stockholm at SJR AB

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Du flyttas till en extern webbplats för att ansöka.

Ange din e-postadress nedan för att få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Förvaltaranalytiker till SPK på SJR AB

Förvaltaranalytiker till SPK

SJR AB Stockholm, Stockholms län Heltid
Ansök på företagets hemsida

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Är du en analytiker med minst 5 års erfarenhet från bank och finanssektorn? Har du ett stort intresse för affärer och kapitalförvaltning i internationell miljö och söker en omväxlande och ansvarsfull tjänst med möjlighet att påverka? Då kan det här vara jobbet för dig.

Om SPK
SPK Pension Tjänstepensionsförening administrerar och förvaltar tjänstepensioner för anställda i Swedbank, sparbankerna och andra företag som följer bankavtalet. Verksamheten står under tillsyn av Finansinspektionen.

SPK har uppvisat mycket goda förvaltningsresultat och har vid flertalet tillfällen belönats internationellt för sin kapitalförvaltningsstrategi och process.

SPKs strategi har sedan länge varit att ha en oberoende, slimmad och mycket effektiv förvaltning av kapital för att optimera avkastning och medlemsnyttan. Med en liten organisation, snabba beslutsvägar och ett agilt tänk ger det oss många fördelar i en föränderlig miljö. Vi är tillräckligt stora för att ha ekonomiska resurser och tillräckligt små för att agera snabbt.

SPK sitter i trivsamma lokaler i närheten av Hötorget i Centrala Stockholm. Tjänsten är en tillsvidareanställning. 

Arbetsbeskrivning
Som förvaltaranalytiker kommer du främst att jobba med att utvärdera och bedöma kapitalförvaltare och fonder i nära samarbete med teamet med syfte att fatta framgångsrika investeringsbeslut.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Performance rapportering
  • Förvaltarrapportering
  • Följa upp förvaltningsresultat på fond och förvaltarnivå
  • Uppdatera dokumentation som ratingsheet
  • Förbereda performance möten och uppdatera action plans
  • Analysera potentiella nya förvaltare 
  • Genomföra egna förvaltaranalyser samt hålla uppföljningsmöten med externa förvaltare

Tjänsten innebär mycket interna kontakter främst med teamet, men också med andra avdelningar så som risk, operations och IT samt mycket externa kontakter med förvaltare. Genom väl underbyggda analyser i kombination med konstruktiva dialoger skapar du rätt förutsättningar för bra investeringsbeslut. Rapportering sker till kapitalförvaltningschefen. Vissa resor kan komma att ingå i tjänsten.

Bakgrund och kvalifikationer
Vi söker dig med en akademisk examen inom relevant område så som ekonomi, finans, statistik eller motsvarande. Tidigare erfarenhet från bank och finanssektorn under minst 5 år är ett krav. Du bör ha jobbat i minst 3 år med analys av förvaltning, aktiebolag eller liknande gärna både kvantitativt och kvalitativt, samt ha god kännedom om aktier och räntefonder. Har du även kompetens om hedgefonder och reala tillgångar så som fastigheter och infrastruktur är det starkt meriterande. Kunskap om olika typer av finansiella instrument och ett genuint intresse för branschen är ett stort plus. Vi förutsätter att du har god IT och systemvana samt talar och skriver flytande svenska och engelska.

Som person är du analytisk med en utvecklad förmåga att se samband och helheter. Din analytiska ådra driver dig att underbygga och motivera beslutsunderlag noggrant ur såväl kvantitativt som kvalitativt perspektiv. Då finansavdelningen hanterar stora informationsflöden är det viktigt att du har ett strukturerat och metodiskt arbetssätt. Du är driven, självgående och målstyrd samtidigt som du tar ansvar och levererar kvalitet. Du har en fallenhet för kommunikation och löpande återkoppling internt och externt. Då rollen är affärsinriktad och representativ vill vi att du är professionell och har en förmåga att skapa förtroende hos kollegor och utvalda förvaltare. 

Vad SPK kan erbjuda dig

  • En spännande tjänst där du får möjlighet att utvecklas och växa i rollen
  • Ett attraktivt förmånspaket
  • Hållbarhet och en sund balans mellan arbete och privatliv


Ansökan 
I denna rekrytering har SPK valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Öberg på 076- 6471603. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2021-06-21.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post. 

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy [ Link removed ]   


 Titel: Förvaltaranalytiker 

 

Rekommenderade jobb

Förvaltaranalytiker till SPK
SJR AB Stockholm Heltid
c-chaufför till Bålsta
Randstad AB Stockholms län - Stockholm Deltidsanställd
Ej angett
Financial Controller to SodaStream Nordics
SJR AB Stockholms län - Stockholm Heltidsanställd
Ej angett
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Job ID: teamtailor-1184756-239773