Jobbet Förstelärare trä o metallslöjd till Johannesskolan har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Förstelärare trä o metallslöjd till Johannesskolan publicerad av Malmö Stad

Heltidsanställd
Malmö

Arbetsbeskrivning


Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola – du också!
Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

Johannesskolan är en F-9 skola som ligger mitt på Möllan. Vi har fantastiska elever och starka och kreativa medarbetare. Vår ambition är att erbjuda dig ett förtroendefullt klimat där medarbetare och ledning arbetar sida vid sida för att skapa en skola vi alla känner stolthet för. Johannesskolan är en spännande och utmanande arbetsplats där det finns en stark drivkraft till nytänkande. Har du vad som krävs och vill du vara med att göra skillnad på riktigt?


Arbetsuppgifter

Vi söker nu förstelärare till Johannesskolan. Du kommer i ditt uppdrag hos oss arbeta med att driva och utveckla det kollegiala lärandet i arbetslaget. Du ingår i skolans utvecklingsgrupp tillsammans med övriga förstelärare samt skolledningen.

Huvuduppdraget för våra förstelärare i Malmö stad är att förstärka det pedagogiska utvecklingsarbetet för ökad undervisningskvalitet och högre måluppfyllelse på skolan. Förstelärarens uppdrag är till största del undervisning i klass och uppgifter som hör till undervisningen.

Som förstelärare har du också ett extra ansvar för att du och dina kollegor i arbetslaget ger era elever en så likvärdig undervisning som möjligt. I uppdraget som förstelärare ingår också att sprida ämneskunskaper och yrkesskicklighet till fler lärare. Som förstelärare tar du också ett särskilt ansvar för ämnesutveckling och ämnesdidaktisk utveckling och det systematiska kvalitetsarbetet. Försteläraren tjänstgör på sin egen arbetsplats, men har också delvis ett kommun/förvaltningsövergripande uppdrag genom att sprida goda exempel. Inrättandet av karriärsteg för lärare utgår från kommunens behov av utveckling och förbättring samt skolans måluppfyllelse. I Malmö stad ska tjänsterna som förstelärare främja utveckling inom följande områden:
- Tidiga insatser i syfte att öka måluppfyllelsen
- Ökad likvärdighet mellan skolor


Kvalifikationer

För att bli aktuell för tjänsten uppfyller du följande kriterier:
- Du är legitimerad lärare för undervisning i åk 1-9
- Du kan genom dokumentation redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet
- Du har god kommunikationsförmåga och kan dela ditt engagemang och dina kunskaper med en positiv grundinställning och ett lösningsfokus, även i utmanande situationer.
- Du har visat särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och ett starkt intresse för att utveckla undervisningen
- Du är även i övrigt särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen.

För att ha framgång i uppdraget som förstelärare, är det meriterande om du:
- har ett förhållningssätt som håller fokus på måluppfyllelse genom uppföljning och analys.
- utvecklar undervisningen med stöd i forskning.
- ser den samlade skolorganisationen som en lärande organisation.
- tillämpar metoder och har ett förhållningssätt som synliggör varje elevs lärande
- har formativ och summativ bedömningskompetens.
- har digital kompetens som innebär att det är naturligt att använda datorn som arbetsredskap och pedagogiskt hjälpmedel för att nå ett bättre lärande för eleven.


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: 1

Ansökan
Ansök senast: 2019-06-05

Referensnummer: A875710

Kontaktpersoner
  • Rasmus Wennergren
  • Biträdande rektor
  • 0709-392885

Fackliga företrädare

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

Referens

A875710

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till