Jobbet Förstelärare till Kommunikationsskolan har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Förstelärare till Kommunikationsskolan publicerad av Malmö Stad

Heltidsanställd
Malmö

ArbetsbeskrivningArbetsuppgifter

Nu söker vi en förstelärare till Kommunikationsskolan!

Som förstelärare är ditt huvuduppdrag att förstärka det pedagogiska utvecklingsarbetet för högre måluppfyllelse på skolan. Det ingår också i uppdraget sprida kunskaper och yrkesskicklighet till fler lärare genom kollegialt lärande. Du tar också ett särskilt ansvar för det systematiska kvalitetsarbetet tillsammans med skolledningen. Som försteläraren arbetar du huvudsakligen på Kommunikationsskolan men har också delvis ett kommun- och förvaltningsövergripande uppdrag att sprida goda exempel och bidra till den gemensamma utvecklingen för varje elevs bästa skola. Kommunikationsskolan har också i uppdrag att arbeta mot hela Malmö Stad som ett kunskapsnav kring språkstörning. Som förstelärare kommer du därför att handleda och föreläsa även för lärare från andra skolor.

Under läsåret 20/21 kommer uppdraget som förstelärare innebära att du bidrar till att driva och kvalitetssäkra skolans utvecklingsarbete med ledning och stimulans samt extra anpassningar. Det kan till exempel handla om att utveckla det upplevelsebaserade lärandet i alla årskurser och att säkerställa en tillgänglig lärmiljö för alla elever.Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare och har en speciallärar- eller specialpedagogexamen. Du har goda kunskaper om språkstörning och erfarenhet av att undervisa elever med språkstörning samt elever med NPF-diagnoser. Du har även mycket god kunskap kring att skapa tillgängliga lärmiljöer för dessa elever. Vi ser det som nödvändigt att du har erfarenhet av arbete inom specialverksamhet. Du ska dessutom kunna redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet.

Som förstelärare ska ha god kunskap om extra anpassningar och särskilt stöd. Du ska använda tydliggörande pedagogik och upplevelsebaserat lärande som självklara delar av din undervisning. Ditt bemötande är naturligtvis alltid lågaffektivt.

Rollen ställer krav på att du har god insikt i skolans styrdokument och tillämpar dem i ditt dagliga arbete. Du är kreativ och kan anpassa ditt förhållningssätt och dina pedagogiska metoder och tekniker efter elevgruppens behov. Du utvecklar kontinuerligt den pedagogiska verksamheten och skapar goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Du ska vilja arbeta på en mångkulturell skola. Du har ständigt elevfokus och arbetar utifrån ett relationellt perspektiv samtidigt som du kan se skolan ur ett organisatoriskt perspektiv.Om arbetsplatsen

Kommunikationsskolan är en skola för elever med generell språkstörning. Vi har 69 elever i skolår 1–9 och delar lokaler Värner Rydénskolan, men våra elever kommer från hela Malmö Stad. Vi följer grundskolans läroplan och anpassar undervisningen efter elevernas behov, alla våra elever har extra anpassningar och särskilt stöd. Vi har klasser med 6–9 elever och ansvaret för klassen delas mellan lärare, resurspedagog och logoped. Hos oss arbetar alla språkutvecklande och upplevelsebaserat. Vi tar stort gemensamt ansvar för att utveckla verksamheten och vår rektor är en närvarande pedagogisk ledare. Vi vill att du som söker tjänst hos oss har ett lågaffektivt förhållningssätt, använder dig av relationell pedagogik och har mycket god samarbetsförmåga. Vill du veta mer om oss kan du lyssna på det här programmet från UR:

https://urskola.se/Produkter/201424-Lararrummet-Kommunikationsskolan-hjalper-barn-med-sprakstorningar

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola – du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!


I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning 
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse Övrigt

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att de ska var enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.

Referens

20201266

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till