Jobbet Förskollärare till nyöppnade Sjösättningens förskola har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Förskollärare till nyöppnade Sjösättningens förskola publicerad av Malmö Stad

Heltidsanställd
Malmö

ArbetsbeskrivningOm arbetsplatsen

Nu söker vi medarbetare till Sjösättningens förskola.

Vårt förskoleområde består av förskolorna Bryggan och Sjösättningen. Båda förskolorna ligger i västra hamnen och har ett nära samarbete. Detta ger ovärderliga förutsättningar för bland annat resursplanering och gemensam utveckling.

I vårt område ser vi varje barns enskilda kompetens och förutsättning. Förskolans läroplan lpfö 18 ska ligga som ett ankare i verksamheten. Vi har ett pågående utvecklingsarbete med pedagogiska lärmiljöer som utgår från barns erfarenheter, erbjuder upplevelser och skapar utmaningar för lärande och utveckling utifrån de fyra förmågorna – kommunicera, arbeta kollaborativt, tänka kritiskt och arbeta kreativt.

Som pedagogiskt verktyg har förskolan ett lekotek med material kopplat till läroplanen.

Sjösättningens förskola finns på två plan. På bottenplan ligger de sex avdelningarna som tillsammans bildar tre storavdelningar. På de olika avdelningarna finns bland annat vattenleksrum och ett pedagogiskt kök med hög och låg köksinredning. På bottenplan ligger även vårt tillagningskök. På övre plan finns personalutrymmen som kontor, personalrum, konferensrum och vilorum. En stor rymlig verkstad/ateljé med fantastiskt ljusinsläpp. Ett förskolebibliotek som i sammanläkande rum bildar språkrum, sagorum och sinnesrum vilka finns tillgängliga för alla barn och pedagoger i huset, där tillgång till både analoga och digitala läromedel finns.

I vårt område finns elcyklar och bussvagnar för att kunna utforska Malmö Stad.

En spännande möjlighet tillsammans med nya kollegor!

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Som förskollärare på Sjösättningens förskola träffar du dina förskollärarkollegor samt förste förskollärare i gemensam reflektion och lärgrupp varje vecka. Du har enskild tid för planering av undervisningen där du kan få stöd och inspiration av förste förskollärare. Utöver detta har du varje vecka utvecklingstid tillsammans med ditt arbetslag. En gång i månaden träffar du alla förskollärarkollegor i förskoleområdet tillsammans med våra två förste förskollärare i gemensam lärgrupp i syfte att utveckla verksamheten och skapa likvärdighet i området. Vårt fokus i område Norr 4 är detta året ”Barns röster genom de globala målen”.Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning.

 Varmt välkommen med din ansökan!Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 1/12-20 eller enligt överenskommelseÖvrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/.
Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg – Belastningsregistret.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.

Referens

20201942

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till