Jobbet Förskollärare sökes till Svängedammens förskola har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Förskollärare sökes till Svängedammens förskola publicerad av Malmö Stad

Jobbet utgår om 7 dagar
Heltidsanställd
Malmö

ArbetsbeskrivningOm arbetsplatsen

Svängedammens förskola ingår i ett förskoleområde i Oxie tillsammans med fyra andra förskolor. Omårdeskänslan är stor och som medarbetare träffar man kollegor från andra förskolor, i olika pedagogiska sammanhang. Förskolan har två nära ledare som bjuder in till delaktighet och som ser tydlighet, struktur, vägledning, glädje och skratt som framgångsfaktorer i förskolans arbete för en god arbetsmiljö. Förskolan har idag tre avdelningar, två som är anpassade för äldre barn och en för yngre barn. Det är nu dags att öppna upp dörrarna för ytterligare en avdelning.

Samtliga förskolor i området har ett gemensamt tema, Sagans magiska värld, där varje förskola har en bok att arbeta kring, med betoning på att utbildningen utgår från barnens nyfikenhet och intresse som grund för det projekterande arbetssättet. Detta tema mynnar sedan ut i olika projekt som barn och vuxna skapar tillsammans för att få meningsfulla sammanhang. Svängedammens förskola håller dessutom på att utveckla arbetet kring utomhuspedagogik för att skapa lustfyllda och utmanande lärmiljöer för barnen även där, så brinner du för att bedriva undervisning utomhus ser vi detta som en merit.

Vi ser gärna att du har erfarenhet och intresse för digitalt meningsskapande.

Måltidspedagogiken är ett viktigt inslag i utbildningen, och där är förskolans kock den sammanhållande länken. På förskolans gård jobbar vi bland annat med kompost och odlingslådor, från jord till bord.

Förskolan har närhet till Käglinge rekreationsområde, bibliotek och olika temalekplatser.

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär.Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Förskolan söker efter förskollärare med genuin nyfikenhet på vad barnen har att säga, tänka och tycka och som ser det som en naturlig utgångspunkt i planeringen och utformandet av undervisningen. Din förmåga att verka professionellt samt att skapa gemensamt pedagogiskt engagemang kring utvecklingsfrågor, är mycket god. Du har ett stort engagemang och stark drivkraft att bära undervisningsansvaret och tillsammans med kollegorna i ditt arbetslag säkerställa att barnen utmanas i sitt lärande. Du ska kunna leka och skratta och möta barnen ur deras perspektiv.

Brinner du för att bedriva undervisning utomhus samt har erfarenhet och intresse för digitalt meningsskapande, ses detta som ytterligare meriter.

Som anställd på Svängedammens förskola erbjuds du spännande, utmanande och stimulerande arbetsuppgifter samt tydligt och nära ledarskap i form av biträdande förskolechef och förste förskollärare. Du ges möjlighet till att vara med och utveckla utforma utbildningen och undervisningen, utifrån ett helhetsperspektiv. Vi är måna om en god arbetsmiljö för våra medarbetare och kommer från och med hösten 2020 att förlägga kvällsmöten dagtid.Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Vi söker efter dig som är trygg i din förskollärarroll och som har siktet inställt på att tillsammans med dina kollegor skapa många och varierande lärandemöjligheter för barnen, genom medvetet planerad undervisning. Du ser det som en självklarhet att tillsammans med ditt arbetslag utveckla utbildningen i denna riktning. Du har erfarenhet av att ta vara på barnens nyfikenhet och kunskapstörstande samt har intresse av att använda digitala verktyg som redskap för att väcka förundran hos barnen. Du har ett lustfyllt arbetssätt och diskuterar gärna med dina kollegor, hur ni tillsammans strävar efter högre måluppfyllelse och hittar nya spännande vägar att prova tillsammans med barnen.

För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: 201101Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. 

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.

Referens

20201940

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till