Jobbet Förskollärare sökes till Svängedammens förskola har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE

Gör klar din ansökan

Logga in

glömt lösenord?
eller

Har du inte ett konto?

sökresultat

Förskollärare sökes till Svängedammens förskola publicerad av Malmö Stad

Heltidsanställd
Malmö

Arbetsbeskrivning


Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Som medarbetare inom förskolan i Malmö stad får du utvecklas i din yrkesroll och erbjuds tydliga karriärmöjligheter. Vår vision är att skapa barnens bästa förskola, och idag är det hos oss många spännande initiativ, forskningsprojekt och idéer tar fart. Läs mer på www.malmo.se/forskolekarriar

Svängedammens förskola har tre-fyra avdelningar och ligger i Kristineberg, Oxie. Förskolan har nyrenoverade lokaler med gemensam ateljé som mötesplats för förskolans avdelningar och ett centralt placerat kök där allt mat lagas från grunden. Verksamhetsåret har genomsyrats av ett intensivt utvecklingsarbete för att utveckla de pedagogiska förskolemiljöerna så att de utgår från barns perspektiv och utmanar och stimulerar barnen till nya kunskaper och nytt lärande. Förskolan har tagit första steget mot en giftfri förskola och rensat ut både pedagogiskt material och möbler vilket ni kan läsa mer om i tidskriften ”Vårt Malmö”. I den påbörjade utvecklingsprocessen medföljer ett visionstänk med framtidstankar för förskolan där den inre organisationen och samarbetsmöjligheterna tar nya former och utvecklas för att tillsammans skapa en verksamhet som genomsyras av tydligt barnfokus.

Svängedammens förskola har flera medarbetare med mångårig erfarenhet i yrket och som är trygga förebilder för barnen och vårdnadshavarna. Vi erbjuder ett arbetsklimat med högt i tak, skratt och härliga diskussioner. Vår förste förskollärare har ett nära samarbete med alla arbetslag i det systematiska kvalitetsarbetet och i arbetet med att utveckla projekterande arbetssätt. Denne leder även olika lärgrupper bestående av deltagare från förskolans olika avdelningar och från andra förskolor i området. För oss är det kollegiala lärandet viktigt.

Svängedammens förskola ingår i ett förskoleområde tillsammans med fyra andra förskolor. I området finns det bl.a. ett förskolebiblotek och en förskolekör.


Arbetsuppgifter

Tillsammans med resten av arbetslaget arbetar du som förskollärare utifrån aktuella styrdokument, du planerar, genomför, dokumenterar och utvecklar den pedagogiska verksamheten. Med läroplanen som bas väljer du metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar. Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Samarbete med övrig personal är en annan viktig uppgift då arbetet runt barnen sker i team. Du är villig att driva både din egen och förskolans utveckling framåt. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, föräldrar och kollegor. Som förskollärare har du det övergripande ansvaret för den pedagogiska verksamheten i enlighet med läroplanens riktlinjer. I uppdraget som förskollärare vill vi att du driver och utvecklar verksamheten med utgångspunkt i forskning och vetenskaplig grund.

För att utveckla kvalitén för barnen i förskolan får du som förskollärare i Malmö stad tid för verksamhetsutveckling med i genomsnitt fem timmar per vecka. Det betyder att du får schemalagd tid för bland annat reflektion och lärande med kollegor, dokumentation, analys, observation och uppföljning.

Som förskollärare är du medforskare på barnens upptäcktsfärder där deras intresse, erfarenheter och behov ligger till grund för verksamhetens utformning. Du har ett lustfyllt arbetssätt och uppskattar att arbeta i team, är beredd att ta det ansvar som behövs för att driva verksamheten framåt och vill vara en del av det pågående utvecklingsarbetet.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Enligt Skollagen krävs legitimation för tillsvidareanställning. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning.

För att lyckas i rollen som förskollärare ser vi att du har följande egenskaper/förhållningssätt:
•Ett professionellt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor.
•Vill bidra med utveckling och förnyelse på din avdelning, förskola och ditt förskolområde.
•Ser värdet av det kollegiala lärandet.
•Har förmågan till ett flexibelt arbetssätt – olika barngrupper kräver olika arbetssätt.
•Bidrar med kreativitet, reflektion och en positiv anda.

Vi söker två förskollärare som är tydliga i sina förskollärarroller och trygga med det ansvar rollen innebär. Ni är ansvarstagande, målmedvetna, engagerade och väljer att se möjligheter. Ni är medvetna om förskollärarens uppdrag och diskuterar gärna med era kollegor för att hitta nya arbetsformer för att utveckla verksamheten och nå högre måluppfyllelse. Kanske arbetar ni tillsammans idag och längtar efter nya utmaningar tillsammans? En möjlighet där kompetens och erfarenheter tas tillvara på och ges utrymme för att utvecklas vidare i nya sammanhang på ny arbetsplats!

Varmt välkommen med din ansökan!


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2018-04-01

Antal platser: 2

Ansökan
Ansök senast: 2018-02-04

Referensnummer: 172-2478

Kontaktpersoner
  • Linda Berg
  • Förskolechef
  • 0734-32 30 70
  • Alexandra Liljeqvist
  • Biträdande förskolechef
  • 0723-53 60 79

Övrigt

Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Som anställd i Malmö stad erbjuds du kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och för dig som är nyutexaminerad en givande introduktionsperiod med en mentor.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på
http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/

Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg.

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Referens

172-2478

Liknande jobb

Enhetschef till Barn och Familj Malmö Malmö Stad
Kommunvägledare Malmö Malmö Stad
Hyresgästföreningen i Helsingborg söker ärendehandläggare Malmö Jurek Rekrytering & Bemanning AB
Administration / Administratör Hässleholm Bravura
Jobba med kundservice i Riga, Lettland! Trelleborg StudentConsulting
Bolagsjurist Legal Counsel Lund Axis Communications
Utvecklare inom Cloud Lund Axis Communications
Mechanical Engineer Malmö SAAB
Konstruktör Hässleholm Wikan Personal AB

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till