Jobbet Förskollärare sökes till Oasen och Annelunds förskola har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE

Gör klar din ansökan

Logga in

glömt lösenord?
eller

Har du inte ett konto?

sökresultat

Förskollärare sökes till Oasen och Annelunds förskola publicerad av Malmö Stad

Heltid
Malmö
3 ansökningar

Arbetsbeskrivning


Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Som medarbetare inom förskolan i Malmö stad får du utvecklas i din yrkesroll och erbjuds tydliga karriärmöjligheter. Vår vision är att skapa barnens bästa förskola, och idag är det hos oss många spännande initiativ, forskningsprojekt och idéer tar fart. Läs mer på www.malmo.se/forskolekarriar

Nu söker vi förskollärare till ett förskoleområde kring Annelundsområdet. Förskolorna är Annelund, Gullängen, Vitemölle, Änghagen och Oasen. Här finns närhet till många grönområden, temalekplatser, Möllan och Folkets Park. I området finns en spännande bredd av både lite mindre tvåavdelningsförskolor till större förskolor med fem- sex avdelningar samt en bussavdelning. Både bussavdelningens dagliga naturupplevelser och de andra förskolornas tillgång till naturen och närmiljön i staden skapar stora möjligheter till att arbeta nära naturen, och att ta tillvara den pedagogiska lärmiljön som erbjuds utomhus.

Förskoleområdets ledningsgrupp består av en förskolechef, två biträdande förskolechefer och två förste förskollärare. Vårt mål är att ha nära samarbete mellan förskolorna. Förskoleområdet erbjuder möjligheter till ett kollegialt lärande, pedagogiska reflektioner och utvecklande erfarenhetsutbyten genom schemalagd gemensam och individuell utvecklingstid samt nätverk i olika pedagogiska forum som förskollärarforum, gemensamma utvecklingsdagar och APT.

Barns inflytande, pedagogisk dokumentation, språkutveckling och professionalitet är viktiga ledord för förskolorna. Verksamheterna arbetar ständigt för barnets bästa. Vi ser och bemöter barnen som likvärdiga och kompetenta medmänniskor. Vi arbetar medvetet med att ständigt utveckla våra och barnens kompetenser när det gäller IKT. För oss är det viktigt att vara uppdaterade, följa med i utvecklingen och erbjuda barnen möjligheter att utrusta sig både för den analoga och den digitala framtiden. Vi arbetar med att utveckla vårt arbete med lärplattor tillsammans med barnen


Arbetsuppgifter

Tillsammans med resten av arbetslaget arbetar du som förskollärare utifrån aktuella styrdokument, du planerar, genomför, dokumenterar och utvecklar den pedagogiska verksamheten. Med läroplanen som bas väljer du metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar. Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Samarbete med övrig personal är en annan viktig uppgift då arbetet runt barnen sker i team. Du är villig att driva både din egen och förskolans utveckling framåt. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, föräldrar och kollegor. Som förskollärare har du det övergripande ansvaret för den pedagogiska verksamheten i enlighet med läroplanens riktlinjer. I uppdraget som förskollärare vill vi att du driver och utvecklar verksamheten med utgångspunkt i forskning och vetenskaplig grund.

För att utveckla kvalitén för barnen i förskolan får du som förskollärare i Malmö stad tid för verksamhetsutveckling med i genomsnitt fem timmar per vecka. Det betyder att du får schemalagd tid för bland annat reflektion och lärande med kollegor, dokumentation, analys, observation och uppföljning.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Enligt Skollagen krävs legitimation för tillsvidareanställning. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning.

För att lyckas i rollen som förskollärare ser vi att du har följande egenskaper/förhållningssätt:
•Ett professionellt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor.
•Vill bidra med utveckling och förnyelse på din avdelning, förskola och ditt förskolområde.
•Ser värdet av det kollegiala lärandet.
•Har förmågan till ett flexibelt arbetssätt – olika barngrupper kräver olika arbetssätt.
•Bidrar med kreativitet, reflektion och en positiv anda.

Då vi är fler kvinnor än män på arbetsplatsen ser vi gärna att män söker sig till tjänsten. Vi ser gärna att du har praktisk erfarenhet av pedagogisk dokumentation, gärna ett intresse för genus- och normkritiska frågor och/eller en IKT-kompetens för att vidareutveckla vårt arbete med lärplattorna. Handledarutbildning och kunskaper i TAKK är meriterande. Vi kan erbjuda dig en spännande och utvecklande arbetsplats där vi sätter barnet i fokus! Vi söker dig som vill vara en del av en pågående verksamhetsutveckling. Hos oss har du möjlighet att aktivt vara med och göra skillnad. Tillsammans skapar vi barnens bästa förskola!


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: 2

Ansökan
Ansök senast: 2018-07-22

Referensnummer: 172-2684

Kontaktpersoner
  • Frida Berg
  • Biträdande förskolechef
  • 0723- 50 99 41

Fackliga företrädare
  • Henrik Wollter
  • Lärarförbundet
  • 040-34 30 25

Övrigt

Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. Förutom spännande utvecklingsmöjligheter blir du som anställd i Malmö stad erbjuden kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och för dig som är nyutexaminerad en givande introduktionsperiod med en mentor.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på
http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/

Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg.

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Referens

172-2684

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till