Jobbet Förskollärare sökes till Knäbäcks förskola har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Förskollärare sökes till Knäbäcks förskola publicerad av Malmö Stad

Heltidsanställd
Malmö

ArbetsbeskrivningOm arbetsplatsen

Knäbäck är en förskola med tre avdelningar som ligger i ett lummigt grönområde med goda kommunikationsmöjligheter. Förskolan har en stor gård som används som en pedagogisk arena.På förskolan finns en yngrebarns avdelning för barn i åldrarna 1–3 och två äldrebarns avdelningar med barn i åldrarna 3–5 år. På en av äldrebarnsavdelningarna finns några barn med diagnostiserad språkstörning och arbetslagen får för dessa barn löpande handledning av specialpedagog. Förskolan arbetar medvetet språkutvecklande,

Fokus i arbetet just nu är förskoleområdets gemensamma utvecklingsområde projekterande och utforskade arbetssätt och vi är under uppstart med digitalt meningsskapande. Genom dessa två fokusinriktningar och genom vårt utforskande och inlyssnande förhållningssätt, kommer vi att få syn på såväl barnens som våra egna styrkor. Barnens tankar, intressen och förkunskaper kommer att vara vägvisande i vår utbildningens utformande. Under detta verksamhetsåret arbetar vi efter ögonblicksforskning som metod under ledning av Elizabeth Florez, genus- och utvecklingspedagog i Pedagog Malmö (PI). I vårt systematiska kvalitetsarbete arbetar vi med Slingan.

Barnens lärmiljöer är ett viktigt redskap i vardagen och förändras över tid. Barn blir någon i ett sammanhang och därför görs medvetna förändringar i miljöerna kontinuerligt utefter barnens intressen. På Knäbäcks förskola ser vi varje barn som kompetent och arbetar aktivt för att, på olika vis, öka barnens inflytande. Detta är vår verksamhetsidé: ”Barn i tiden”. Barnen är vår tids världsmedborgare. Varje barn ska tro på sin egen förmåga, ska våga stå upp för sig själva och andra och visa medmänsklighet. Genom ett projekterade arbetssätt där vi tillsammans utforskar, ifrågasätter och reflekterar möjliggör vi för varje barns innovativa tänkande. Varje barn har rätt att lyckas!

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

För att kunna utföra ditt pedagogiska uppdrag kommer du att dokumentera i Slingan. Genom dessa dokumentationer kommer du att upptäcka barnens lärprocesser vilka sedan ligger till grund för allt fortsatt arbete. Som förskollärare möter du varje barn som en unik individ att visar intresse för och har förståelse för relationens betydelse för lärandet.Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Förskolans arbete kräver att du är prestigelös och fantasifull samt att du kan dela barnens fascination och utmana dem till vidare lärande. Vi ser gärna att du brinner för ditt arbete och har insikt i vilka krav på lyhördhet och ödmjukhet som en bra utbildning kräver.

För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning. Varmt välkommen med din ansökan!Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Januari 2021Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/.
Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg – Belastningsregistret.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.

Referens

20201989

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till