Jobbet Försäljningschef fokustillverkare på Atea Software har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Försäljningschef fokustillverkare på Atea Software publicerad av Atea

Heltidsanställd
Stockholm

Arbetsbeskrivning

Atea har samlat IT-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Medarbetare som brinner för att vara med att bygga ett bättre Sverige med hjälp av it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Så för oss är det viktigt att du liksom vi lever dessa värderingar.  

Din roll i laget
Vi söker en Försäljningschef för att leda ett för Atea mycket viktigt säljteam inom Software med inriktningen på fokustillverkare såsom IBM, Oracle, Adobe, VMWare, Citrix, Cisco mfl. Du kommer i din roll som Försäljningschef ansvara för den strategiska inriktningen inom ditt område tillsammans med ledningsgruppen som du ingår i tillsammans med övriga chefer inom denna nationella avdelning inom Atea, bestående av ca 8 st chefer. Du ansvarar för mål- och säljstyrning av ditt säljteam bestående av 12 kompetenta specialistsäljare. Som Försäljningschef hos Atea är du en ledare som drivs och gillar Change Management. I din roll skall du med ditt säljteam driva förflyttning vad gäller att bredda och fördjupa säljmetodiken allt för en fortsatt anpassning till den pågående digitaliseringsresan som Atea och deras kunder lever i. Du har fullt personalansvar, budget- och resultatansvar. Du rapporterar till Nationell Affärsenhetschefen inom Atea Software.  

”Licensförsäljning är i dag så mycket mer än bara rådgivning kring snåriga licensregler. Som ansvarig för kunders hela software-behov jobbar jag brett med hela Ateas kompetens kring it-infrastruktur som stöd i kunders digitaliseringsresa.”
Veronica Andersson, Specialistsäljare Software på Atea. 
Vårt erbjudande till dig
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares utveckling. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av IT-infrastruktur och tillhörande tjänster.  

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana gängse regler och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.  

 • Korta beslutsvägar – alltid nära till beslut
 • Målmedveten satsning på våra medarbetares utveckling
 • En kultur som präglas av våra värderingar
 • Möjligheten att få arbeta på Sveriges största leverantör av IT-infrastruktur
 • Goda villkor inklusive tjänstebil
 • Placering i fräscha och moderna lokaler i Kista

Som person känner du troligtvis igen dig på föjande:
Du är affärsorienterad och handlingskraftig i ditt arbete. Du har ett proaktivt förhållningssätt och tycker om driva förändringsarbete. Du är kommunikativ och tydlig i ditt ledarskap. Van att sätta upp mål och arbeta med uppföljning. Du är bra på att bygga långsiktiga relationer och inge förtroende. Du brinner för försäljning och är van att samarbeta med flera delar av en stor organisation. Du söker proaktivt lösningar med målsättningen att göra det enkelt för kunden att köpa, hantera och använda sin mjukvara och tjänster. Du är en strategisk och strukturerad person som drivs av förändring, effektivitet och operativa frågor. Du uppskattar att arbeta med människor och att skapa förutsättningar för andra att lyckas och drivs av att skapa tillväxt.

För att lyckas i tjänsten som Försäljningschef bör du har följande kompetens:

 • Gedigen ledarerfarenhet, vana av att coacha och leda i förändring
 • Säljerfarenhet inom B2B inom IT
 • God kännedom om IT-branschen med inriktning
 • Drivs av viljan att prestera och uppnå resultat
 • Flytande svenska och engelska i tal och skrift
 • Akademisk bakgrund är starkt meriterande
 • Brett nätverk inom IT och hos tillverkarna är starkt meriterande
 • Förståelse för hybrid IT och molnstrategier är meriterande

Vill du bli en del av landslaget?
I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys Regionchef Sara Sjölund och Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Sara via mail: sara.sjolund@salesonly.se. Ansökningarna sker via Sales Only här. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Urval och intervjuer sker löpande med start vecka 32. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter även de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. 

Välkommen med din ansökan!

Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.


Referens

190683

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till