Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
Nej tack
SE
Vad vill du jobba med?

Förhandlingschef till MTR! job in Stockholm at MTR Nordic

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Du flyttas till en extern webbplats för att ansöka.

Ange din e-postadress nedan för att få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Förhandlingschef till MTR! på MTR Nordic

Förhandlingschef till MTR!

MTR Nordic Stockholm, Stockholms län Heltid
Ansök på företagets hemsida

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Vi söker nu en engagerad och uthållig Förhandlingschef till HR-avdelningen på MTR Pendeltågen.

En hållbar framtid – gör den möjlig med oss
Vi är femtusen förare och ingenjörer, servicevärdar, tågtekniker och trafikledare som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Hämta, lämna, hinna i tid. Resor till farmor, konserter, upplevelser. Vi söker dig som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

Att arbeta som Förhandlingschef
Som Förhandlingschef är du sakkunnig inom arbetsrätt och en viktig stödfunktion för ledningsgruppen, planeringsavdelningen och HR Business partners. Rollen är självständig och du arbetar både operativt och strategiskt, du är förhandlare och arbetsrättsexpert i en kombinerad roll. Arbetstidsfrågor är särskilt framträdande hos oss då majoriteten av våra medarbetare arbetar i skift ute i kundmiljö.

Vi sätter samhället i rullning
Vårt jobb möjliggör människors vardag och äventyr. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Läs mer om oss på www.mtrnordic.se.

Din roll hos oss
Som Förhandlingschef har du en nyckelroll när det gäller att driva och utveckla våra fackliga relationer men också att säkerställa en konsekvent kollektivavtalstillämpning och hantera alla slags arbetsrättsliga frågor och du ger direktiv om hur våra kollektivavtal ska tolkas och tillämpas. Du är arbetsrättsexperten som ger råd och anvisningar i olika personalärenden. Självklart säkerställer du att våra ställningstaganden är förankrade och affärsmässiga och du för rättvisande protokoll. Du ingår i HR-avdelningen på Pendeltågen som också innefattar MTR Nordics utbildningsorganisation. Gruppen som helhet består av 16 personer. Du rapporterar till HR och kommunikationschef och vi sitter i attraktiva lokaler i DN-skrapan på Kungsholmen även om vi just nu jobbar en hel del på distans.

Dina huvudsakliga uppgifter är att:

  • Kalla till och genomföra primärförhandlingar samt skriva protokoll
  • Organisera MBL-information
  • Hantera förhandlingsframställningar
  • Att som sakkunnig stötta chefer och HR Business Partners i arbetsrättsliga frågor
  • Ansvara för lönerevisionsprocessen
  • Strategisk utveckling inom området

Du som söker till oss
För att trivas hos oss på MTR och i rollen som Förhandlingschef är du en person med stor drivkraft som med lätthet håller flera processer igång samtidigt. Du är en analysstark person som kan förenkla, förklara och hålla ihop förhandlingar och tvister med gott humör, skapa trivsel och dialog med tydligt arbetsgivarperspektiv och komma till avslut. Du har ett starkt kvalitetstänk i det arbete du utför och du trivs i en miljö där det är mycket på gång. Med ett stort mått av strukturerat arbetssätt, professionalism, ödmjukhet och tålamod driver du dina arbetsuppgifter hela vägen in i mål. Rollen innebär många kontakter både externt och internt, vilket kräver att du är en utåtriktad och kommunikativ person med en förmåga och vilja att bygga goda relationer.

Vidare har du

  • Akademisk examen inom juridik eller motsvarande
  • Minst tre års erfarenhet av förhandlingsarbete, inklusive protokollskrivning
  • Stor vana av att tolka kollektivavtal och god kunskap kring arbetstidsfrågor

Kanske har du erfarenhet från arbete som förhandlare/jurist på en arbetsgivarorganisation eller kommer du från en större arbetsgivare där skifttjänstgöring och arbetstidsfrågor är centrala? 

Förmåner
Vi er bjuder en vänlig och dynamisk miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och deltar i MTR:s fortsatta utvecklingsresa i Norden i vår ambition i att utveckla hållbara samhällen. Våra fyra värderingar utmärkt service, ständig utveckling, ömsesidig respekt och mätbara resultat utgör den grund vi arbetar utifrån och genomsyrar vår vardag. Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR business partner Sanna Åstrand på [ Email address blocked ] . Sista ansökningsdag är 20 juni. Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan snarast. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester.

Varmt välkommen med din ansökan!

Nyckelord: Arbetsrätt, arbetsrättsspecialist, förhandlingschef, industrial relations manager, förhandlingsansvarig

 

Rekommenderade jobb

Förhandlingschef till MTR!
MTR Nordic Stockholm Heltid
Electrical Technicians wanted!
Lernia Stockholms län - Stockholm Heltidsanställd
Ej angett
Vi söker montörer för kommande uppdrag
Lernia Stockholms län - Stockholm Heltidsanställd
Ej angett
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Job ID: 2154_GS_MTRNordic