Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Färgstark och kreativ översättare till Gudrun Sjödén Design jobb i Stockholm på Academic Work

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Färgstark och kreativ översättare till Gudrun Sjödén Design på Academic Work

Färgstark och kreativ översättare till Gudrun Sjödén Design

Academic Work Stockholm, Stockholms län Heltid
Klädmärket och verksamheten till designerikonen Gudrun Sjödén söker nu en textöversättare som likt en copywriter ska förmedla känslan av varumärket till deras målgrupp runt om i världen. Har du erfarenhet av liknande arbete, pratar tyska som modersmål, är riktigt vass på svenska och ytterligare ett språk (som exempelvis norska, amerikansk engelska eller finska) samt brinner för mode, design och hållbarhet har du hittat helt rätt. Det kreativa kommunikationsteamet om 10 personer ser fram emot att välkomna dig in i teamet - hit kommer man för att stanna!


Om tjänsten
Gudrun Sjödén Design AB är ett svensk grundat företag som designar hållbara, ekologiska kläder och textilier av ekologiska naturmaterial med fokus på kvalité, funktionalitet och miljö. Deras webbutik finns tillgänglig på marknader runt om i världen. I Stockholm finns ett flertal butiker samt huvudkontoret i Årstaberg, där du som översättare kommer arbeta tillsammans med ett gäng varma och öppna kollegor på kommunikationsavdelningen. Stämningen på kontoret är både prestigelös och jordnära i kombination med ambition och hårt arbete!
I teamet finns idag en översättare som arbetar på svenska, engelska, franska och tyska. Vederbörande kommer, tillsammans med teamet som består av ca 10 personer, att introducera dig till arbetet.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Gudrun Sjödén Design.

Arbetsuppgifter
Som översättare hos Gudrun Sjödén Design kommer du främst arbeta med att översätta och korrekturläsa texter i mode- och inspirationskataloger från svenska till tyska och ytterligare ett språk. Rollen innebär även att översätta information på webben, i nyhetsbrev och på sociala medier. Det handlar inte endast om att översätta, utan även att kunna förmedla känslan i texten. Den unika kommunikationen kan beskrivas som kreativ och föds utav skapandet av 11 olika produktioner per år, som ska förmedlas med samma känsla på samtliga språk.
Vi söker dig som
Vi söker dig som har en stor passion för språk och översättning. För att kunna översätta större volymer text ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet av detta men framför allt att du har så pass goda kunskaper i minst ett språk till utöver svenska och tyska, att du kan förstå känslan som förmedlas på svenska och kunna översätta detta utan att tappa budskapet och känslan i vad texten ska förmedla.

För att passa in i rollen kommer du under rekryteringsprocessens gång behöva visa att du har mycket goda kunskaper genom ett översättningstest som kommer granskas av medarbetare på företaget.

Som person är du:

* Noggrann och strukturerad
* Självgående och effektiv
* Energispridande och positiv - en lagspelare!
* Kreativ och initiativtagande

Det är ett krav att du:

* Behärskar tyska, svenska och ett ytterligare språk, dock ej franska eller brittisk engelska då befintlig översättare hos Gudrun Sjödén arbetar på brittisk engelska och franska.

Önskvärda spåk utöver tyska och svenska är: norska, danska, finska, holländska

* Har utbildning och/eller motsvarande arbetsrelaterad erfarenhet av översättning

Det är meriterande om du arbetat i större produktion och om du arbetat i översättningssystemet MemoQ (som används hos Gudrun Sjödén Design)/Lionbridge eller liknande.

Övrig information

* Start: Omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid
* Omfattning: Heltid, tillsvidare
* Placering: Årstaberg, Stockholm
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Gudrun Sjödén Design´s önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Information om företaget
Gudrun Sjödén Design och Produktion AB grundades 1976 och har sitt huvudkontor i Stockholm, Årstaberg.
Affärsidén är design av färgstarka kläder och hemtextilier i naturens egna material, funktionella modeller, passande alla åldrar och figurer och med ett nordiskt formspråk som grund.
Idag sker försäljningen genom deras globala webbshop, katalog och deras egna butiker i sex länder. Koncernen omsätter drygt 800 miljoner och har ca 400 anställda.
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 15059350-SE