Jobbet Servicetekniker med bakgrund inom el/elkraft till Kraftpowercon har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE

Gör klar din ansökan

Logga in

glömt lösenord?
eller

Har du inte ett konto?

sökresultat

Servicetekniker med bakgrund inom el/elkraft till Kraftpowercon publicerad av Lernia

Heltidsanställd
Göteborg

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och utvecklas i takt med ett växande internationellt företag där du på sikt har möjlighet att ta dig an nya utvecklande roller? Har du erfarenhet av reparation av elektronik och trivs i ett arbete där det förekommer resor och kontakter utanför Sverige? Då kan detta vara tjänsten för dig!

KraftPowercon Sweden är ett globalt företag som erbjuder innovativa lösningar, produkter och tjänster inom industriell och marin strömförsörjning och strömriktningsteknik. Företagets aftersalesavdelning söker nu en Serviceingenjör med inriktning mot Marin och High Current (HC). Här erbjuds du en plats i ett mångkulturellt företag som befinner sig i en utvecklande och expanderande fas, där arbetstagarnas kompetensutveckling har stort fokus och utvecklingsmöjligheterna inom företaget är stora. Avdelningen består av ett tight växande team på idag fem personer, men med en god kommunikation mellan avdelningarna har du även kontakt med de övriga cirka 100 anställda som jobbar på huvudkontoret i Surte samt de 7 dotterbolagen globalt.

Arbetsuppgifter

Dina främsta arbetsuppgifter som Serviceingenjör på Kraftpowercon är att agera på inkommande uppdrag. I tjänsten ingår daglig kontakt med Kraftpowercons svenska och internationella servicepartners, OEM’s och agenter. En stor del av kontakten är även mot företagets dotterbolag runt om i världen.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter:

  • Tekniskt servicearbete i workshopen bestående av felsökning, reparation samt testning och kalibrering av olika typer av elektrisk utrustning för strömförsörjning, främst företagets egenproducerade högströmslikriktare.
  • Fältuppdrag gällande både akut och planerad service, underhåll och driftsättning av nya samt uppgraderade utrustningar
  • Teknisk support till dotterbolag och samarbetspartners över hela världen.
  • Servicerapportering, avvikelsehantering och kundorderhantering.
  • Att vid behov bidra med eftermarknadskompetens och input till företagets marknadsavdelningar för HC och Marin sektor samt delta på bl. a. offertmöten och mässor.

Arbetet bedrivs utifrån företagets huvudkontor i Surte men serviceuppdrag både nationellt och internationellt förekommer till en uppskattning av omkring 40–50 resdagar per år.

Din bakgrund

För att lyckas i den här rollen ser vi att du har en eftergymnasial utbildning inom elektronik/elkraft. Du har praktisk elektronikkunskap på medelnivå med kunskap om funktionalitet, kretsscheman samt felsökning på moduluppbyggd elektronik. Vi ser också att du har kunskap i analogteknik, gärna med inriktning mot strömförsörjning. Vidare har du praktisk erfarenhet av reparationsarbete på elektronik. Du är van att använda mätinstrument som multimeter, amperetång och oscilloskop. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av teknisk support mot kund. Slutligen pratar och skriver du både svenska och engelska obehindrat. Övriga språk är meriterande.

Personliga egenskaper

Som person är du en god lagspelare med öppet förhållningssätt då du kommer att arbeta på en avdelning och ett företag med stora ambitioner. Det är viktigt att du är fördomsfri, är social och har en sund grundsyn på människor då du kommer arbeta i ett internationellt och mångkulturellt företag.

Slutligen är det viktigt att du kan arbeta och resa självständigt.

Om företaget

KraftPowercon Sweden är ett globalt företag med produktionsanläggningar i Sverige, Kina och Indien. De erbjuder innovativa lösningar, produkter och tjänster inom industriell och marin strömförsörjning och strömriktningsteknik. De utvecklar, producerar och marknadsför samt underhåller egna produkter med fokus på säkra och tillförlitliga processer med högsta tillgänglighet och effektivitet. Kraftpowercons produkter är främst högströmslikriktare till industriellt och marint bruk. Kunderna finner du bland annat inom industriell ytbehandling så som elektroplättering, galvanoindustri, elektronik/PCB/Semicon tillverkning, elektrolytiska processer, BWT-system och katodiskt skydd till marin sektor. På huvudkontoret i Surte arbetar cirka 100 anställda.

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort

Provanställning/Heltid/Göteborg

Tillträdesdag

Omgående/Efter överenskommelse

Information

Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan via lernia.se så snart som möjligt.

Forma framtiden med oss! Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nynna nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Välkommen till Lernia – tillsammans formar vi din framtid!  Läs mer på lernia.se.

Referens

45679

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till