Jobbet Fältservicetekniker till Kraftpowercon Sweden AB har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE

Gör klar din ansökan

Logga in

glömt lösenord?
eller

Har du inte ett konto?

sökresultat

Fältservicetekniker till Kraftpowercon Sweden AB publicerad av Lernia

Jobbet utgår om 5 dagar
Heltidsanställd
Göteborg

Arbetsbeskrivning

Lockas du av en internationell miljö med många kontaktytor där du får leverera högsta service till kund? Då är det här tjänsten för dig! Kraftpowercons aftersalesavdelning söker nu en Fältservicetekniker med inriktning mot både Marin och High Current (HC). På sikt ges du möjlighet att kompetensutvecklas allt eftersom företaget utvecklas och växer. 

KraftPowercon Sweden är ett globalt företag med produktionsanläggningar i Sverige, Kina och Indien. De erbjuder innovativa lösningar, produkter och tjänster inom industriell och marin strömförsörjning och strömriktningsteknik. De utvecklar, producerar och marknadsför samt underhåller egna produkter med fokus på säkra och tillförlitliga processer med högsta tillgänglighet och effektivitet. Kraftpowercons produkter är främst högströmslikriktare till industriellt och marint bruk. Kunderna finner du bland annat inom industriell ytbehandling så som elektroplättering, galvanoindustri, elektronik/PCB/Semicon tillverkning, elektrolytiska processer, BWT-system och katodiskt skydd till marin sektor. På huvudkontoret i Surte arbetar cirka 100 anställda.

KraftPowercon Sweden är ett mångkulturellt företag med cirka 25 olika nationaliteter utspridda i hela företaget. Mångfalden är en av KraftPowercon Swedens stora styrkor.  

Arbetsuppgifter

Dina främsta arbetsuppgifter är att agera på inkommande uppdrag. I tjänsten ingår daglig kontakt med Kraftpowercons svenska och internationella servicepartners, OEM’s och agenter. En stor del av kontakten är även mot företagets dotterbolag runt om i världen.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter:

  • Tekniskt servicearbete i workshopen bestående av felsökning, reparation samt testning och kalibrering av olika typer av elektrisk utrustning för strömförsörjning, främst företagets egenproducerade högströmslikriktare.
  • Fältuppdrag gällande både akut och planerad service, underhåll och driftsättning av nya samt uppgraderade utrustningar
  • Teknisk support till dotterbolag och samarbetspartners över hela världen.
  • Servicerapportering, avvikelsehantering och kundorderhantering.
  • Att vid behov bidra med eftermarknadskompetens och input till företagets marknadsavdelningar för HC och Marin sektor samt delta på bl. a. offertmöten och mässor.

Arbetet bedrivs utifrån företagets huvudkontor i Surte men serviceuppdrag både nationellt och internationellt förekommer till en uppskattning av omkring 40-50 resdagar per år.

Din bakgrund

För att lyckas i den här rollen ser vi att du har en eftergymnasial utbildning inom elektronik/elkraft. Du har praktisk elektronikkunskap på medelnivå med kunskap om funktionalitet, kretsscheman samt felsökning på moduluppbyggd elektronik. Vi ser också att du har kunskap i analogteknik, gärna med inriktning på power supplies. Vidare har du erfarenhet av fysiskt arbete med reparation av elektronik samt praktisk erfarenhet av mätteknik och vana av att använda multimeter och oscilloskop. Det är meriterande om du har erfarenhet av teknisk support, både direkt och på distans. Slutligen pratar och skriver du både svenska och engelska obehindrat. Övriga språk är meriterande.

Personliga egenskaper

För att lyckas i den här rollen är det viktigt att du är en god lagspelare med öppet förhållningssätt då du kommer att arbeta på en avdelning och ett företag med stora ambitioner. Det är viktigt att du är fördomsfri, socialt mogen och har en sund grundsyn på människor då du kommer arbeta i ett internationellt och mångkulturellt företag.

Slutligen är det viktigt att du kan arbeta och resa självständigt.

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort

Provanställning/Heltid/Göteborg

Tillträdesdag

Omgående/Efter överenskommelse

Information

Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan via lernia.se så snart som möjligt.

Forma framtiden med oss!
Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nynna nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Välkommen till Lernia – tillsammans formar vi din framtid! 
Läs mer på lernia.se.

Referens

45679

Liknande jobb

Forskare inom funktionella material och biomaterial Göteborg RISE Research Institutes of Sweden
SHM-samordnare Vänersborg Vattenfall
Vi söker just nu massor av bra eventpersonal! Göteborg Eventpersonal i Sverige AB
Lagerarbetare på heltid sökes! Göteborg StudentConsulting
Driven servicetekniker sökes Göteborg Framtiden

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till