Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Erfaren Patentkonsult till AWA jobb i Stockholm på Academic Work

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Erfaren Patentkonsult till AWA på Academic Work

Erfaren Patentkonsult till AWA

Academic Work Stockholm, Stockholms län Heltid
Med kontor över hela Europa och Asien ger AWA sina kunder strategisk rådgivning och hållbara lösningar för att säkra innovationer, skydda varumärken och utveckla gedigna immaterialrättsportföljer. I takt med att branscher och sektorer växer hjälper AWA innovatörer att tjäna pengar på immateriella tillgångar och när marknaderna mättas hjälper de varumärken att differentiera sig och sticka ut. År 2021 rekommenderades inte mindre än 22 (!) AWA-konsulter som världens ledande experter inom IP. AWA är ett av de ledande immaterialrättsföretagen i Europa och Asien och har ett välutvecklat utbud av tjänster inom immaterialrätt och de har ett omfattande nätverk av internationella partners. Vill du bli en av dem? Fortsätt läsa!


Om tjänsten
AWA är ett ledande företag inom immaterialrätt med 370 anställda fördelat på 20 kontor i Belgien, Kina, Danmark, Hongkong, Nederländerna, Norge, Sverige och Schweiz. De tillhandahåller ett fullt serviceerbjudande inom handläggning, tvistelösning, eftermarknadstjänster, juridisk rådgivning, strategi och kommersialisering med experter inom IP, varumärken, design, upphovsrätt och domännamn. De stärker nu upp ett av deras team där du som patentkonsult på AWA kommer att tillhöra ett team på cirka 25 teammedlemmar med både juniora- och seniora konsulter. Ni samarbetar tätt med kunder vilka är både små nystartade företag och stora globala koncerner. Ditt team fokuserar främst på kunder inom elektronik, fysik, mekanik, datavetenskap eller liknande.

Några ord från din framtida chef

"Jag tror på att delegera en hög ansvarsnivå kombinerat med ett effektivt mandat i en samarbetande- och coachande miljö. Detta är såväl en förutsättning för att kontinuerligt kunna utveckla dig själv som att trivas med ditt arbete med nya möjligheter. " - Joakim Hammarsjö, Head of Patents

Academic Work ansvarar för rekryteringsprocessen men du kommer att anställas direkt hos AWA.

Varför AWA?

* Stort fokus på samarbete - Du kommer att tillhöra ett team med en god sammanhållning. Du kommer också samarbeta med kollegor inom hela företaget som kommer att stödja och utmana dig i din utveckling.
* AWAs mål är att vara en attraktiv arbetsgivare och därför investerar de i dig från första dagen. De prioriterar yrkesutveckling, vilket innebär att du har tillgång till AWAs egen interna utbildningsorganisation och har möjlighet att spendera flera dagar om året på att utveckla dina personliga och professionella färdigheter.
* Alla anställda på AWA har, oavsett yrkesroll, möjlighet att bli aktieägare i företaget.

Arbetsuppgifter
Som patentkonsult kommer du arbeta i ett kundteam tillsammans med andra konsulter, jurister och paralegals, där du är ansvarig för att skapa och utveckla kundrelationer både nationellt och internationellt. Dessutom förväntas du arbeta självständigt med eget ansvar för debitering och du anses vara en IP-expert av kunder och anställda. Du kommer också kunna vara involverad i interna projekt där den information som du sitter på tillsammans med dina kunskaper ligger till grund för försäljning och andra marknadsföringsaktiviteter. Dessutom bidrar du också till att bygga upp och sprida AWAs övergripande IP-kompetens, t.ex. genom att utbilda olika medarbetare inom ditt egna kompetensområde.
Vi söker dig som
För tjänsten krävs det att du är affärsinriktad med hög integritet, du är flexibel i kontakt med andra samtidigt som du är skicklig på att kommunicera skriftligt och muntligt. Du besitter även förmågan att planera, organisera och kan hantera deadlines.

Utöver detta behöver du ...

* En magister- eller doktorsexamen inom mekanik, elektronik, elektricitet, fysik eller datavetenskap.
* Du är auktoriserat eller snart auktoriserat europapatentombud
* Minst 3 års yrkeserfarenhet som industriombud eller från en IP-byrå
* Starka kunskaper i engelska, både muntligt och skriftligt

Information om rekryteringsprocessen

* Telefonintervju med Academic Work (15 min)
* Digital intervju med Academic Work (1 h)
* Intervju med AWA (ca. 2 h)
* Tester
* Referenser + beslut

Annan Information

* Start: Enligt överenskommelse
* Omfattning: Heltid
* Placering: Stockholm, Uppsala eller Östersund
* Kontaktinformation: Recruitment Consultant Johanna Sörell, [ Email address blocked ] , 073 644 61 44
* Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget
Läs mer om AWA på deras hemsida: [ Link removed ] />
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 15057379-SE