Jobbet Erfaren patentkonsult inom Life Science har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Erfaren patentkonsult inom Life Science publicerad av Academic Work

Heltidsanställd
Uppsala

Arbetsbeskrivning

Har du tidigare erfarenhet av IP-arbete och vill arbeta på en marknadsledande byrå? Motiveras du av att arbeta med trevliga kollegor och varierande arbetsuppgifter? Då kan du vara nästa pusselbit på AWAs kontor i Uppsala!


Om tjänsten
Academic Work söker två patentkonsulter till AWAs kontor i centrala Uppsala. AWA är en av Europas ledande konsultfirmor inom immaterialrätt. De skapar, förädlar och kommersialiserar IP-tillgångar åt de mest intressanta innovationsföretagen på deras hemmamarknad och utanför Europa. Kontoret i Uppsala går som tåget och behöver därför utöka sin styrka med ytterligare två patentkonsulter, en med kunskaper inom Life Science och en med kunskaper inom IT. För att komma till annonsen för tjänsten inom IT istället, klicka här! Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos AWA.

AWA är ett medarbetarägt företag och som anställd finns möjligheten att bli delägare.
På kontoret i Uppsala kommer du välkomnas av Team manager Pierre och fem drivna kollegor som alla bidrar till kulturen där Mod, Öppenhet och Passion är ledord.

Arbetsuppgifter
Som patentkonsult kommer du arbeta med att ge kunderna service i världsklass. AWAs kunder är allt från startup-företag till innehavare av världens mest välkända varumärken och patentportföljer. Du kommer ansvara för att skapa affärsmöjligheter för dina kunder genom kvalificerad rådgivning.

Du kommer till exempel att:

• Skriva och handlägga patentansökningar
• Träffa befintliga och potentiella kunder för att ge affärsmässiga råd inom IP
• Arbeta med införsäljning av nya uppdrag för att bidra till kontorets expansion

Tjänsten passar dig som har tidigare erfarenhet av liknande tjänst men vill ta steget till att hjälpa till och expandera ett mindre kontor inom en större organisation. AWA kommer att ge dig förutsättningarna för att utvecklas i kompetens och karriär.

Kandidatprofil

Vi söker dig som

• Har en universitetsutbildning inom kemi, biologi eller liknande
• Har minst 2 års arbetslivserfarenhet av IP-arbete som konsult eller från industrin
• Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du är europeiskt patentombud och/eller har doktorerat

Som person är du strukturerad i ditt arbetssätt då du planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt. Vidare ser vi gärna att du identifierar och sätter upp utmanande mål och sätter igång aktiviteter som strävar mot dessa. För att prestera bra i rollen tror vi även att du enkelt kan knyta kontakter och skapa relationer till andra.

Övrig information

• Start: Enligt överenskommelse
• Omfattning: Heltid
• Lön: Fast månadslön med årlig bonus
• Placering: Centrala Uppsala
• Kontaktuppgifter: Hanna Larsson, hanna.larsson@academicwork.se
• Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och AWAs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
• Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
• Vi tar inte emot ansökningar via mail, men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn06@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

Information om företaget
AWA är en av Europas ledande konsultfirmor inom immaterialrätt. De skapar, förädlar och kommersialiserar IP-tillgångar åt de mest intressanta innovationsföretagen på deras hemmamarknad och utanför Europa. AWA har ett heltäckande erbjudande inom alla IP-områden och branscher. I ca 60 länder hjälper de ett brett spektrum av kunder med att få ut det mesta av sina idéer genom att skapa nya, långsiktiga affärsmöjligheter via sin breda och djupa kompetens inom immaterialrätt och affärsorienterade förhållningssätt. Läs mer på www.awa.com

Referens

15020140-SE

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till