Jobbet Enhetschef ekonomi till Arbetsmarknadsförvaltningen har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Enhetschef ekonomi till Arbetsmarknadsförvaltningen publicerad av StudentConsulting

Heltidsanställd
Luleå

Arbetsbeskrivning

Har du flerårig ledarerfarenhet och en bakgrund av kvalificerat ekonomiarbete? Drivs du av att både jobba med strategiska och operativa frågor? Då har du hittat rätt!

Information om uppdraget:

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider. Luleå med sina drygt 78 000 invånare är en tillväxtkommun och en viktig motor för hela Norrbotten. Kommunen består av sju förvaltningar med en total omsättning på runt 5 miljarder kronor per år. Våra 6900 medarbetare arbetar dagligen med att bygga ett hållbart samhälle, ge service genom hela livet och skapa attraktion för att medborgare, besökare och inflyttare ska trivas.

Arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att direkt underställd kommunstyrelsen, ansvara för arbetsmarknadspolitiska frågor, integrationsfrågor och vuxenutbildning. Förvaltningen har över 4000 kunder/klienter per år i olika utbildningar, anställningsformer, praktikplaceringar, sommarjobb och integrationsåtgärder. Förvaltningen har idag 190 medarbetare och omsätter 235 miljoner kronor.

I rollen som enhetschef inom ekonomi på arbetsmarknadsförvaltningen kommer du att arbeta med strategisk ekonomistyrning inklusive budget, resursfördelning, uppföljning och bokslut samt ansvara för förvaltningens inköpsprocess. Du är direkt underställd avdelningschefen för Utveckling och ekonomi och ingår i förvaltningens ledningsgrupp. Du arbetar både som strategisk och operativ ledare, dels med ett ekonomiskt helhetsansvar och dels med att ha en drivande roll i att se utvecklingsbehov på operativ nivå och driva verksamheten framåt. Som enhetschef inom ekonomi har du även ansvar för den centrala administrationen i förvaltningen samt samordnare för HR-frågor i förvaltningen som består av 5 personer. Du har också ett nära samarbete med förvaltningschefen i frågor som rör förvaltningens övergripande ekonomi och utveckling.

Detta söker vi:

Vi söker dig som har civilekonomexamen eller motsvarande akademisk utbildning, samt minst 5 års erfarenhet av arbete som chef/ledare med personalansvar. Du har erfarenhet från kvalificerat ekonomiarbete där du arbetat med rapportering, budget, prognoser, analyser, uppföljningar, delårsbokslut, årsredovisning och inköp. Särskilt meriterande är erfarenhet från offentlig sektor, gärna kommunal verksamhet. Du har förståelse för hur den politiska styrningen fungerar, är van att driva projekt och projektredovisning. Du har god datavana, främst inom MS Office och det är meriterande om du har vana av ekonomisystemet Raindance.

För dig är det naturligt att organisera effektivt, hålla tidsramar och uppnå resultat. Du är en strategisk och målinriktad person med utveckling och långsiktighet i fokus. Att ha en god pedagogisk förmåga är viktigt då du kommunicerar förvaltningens ekonomi i många olika forum. Du är en duktig skribent som också kan göra muntliga föredragningar. Som chef leder du med entusiasm och handlingskraft samtidigt som du organiserar resurser på ett effektivt sätt. Du har ett tydligt och förtroendeskapande ledarskap med hög synlighet i ledarrollen. Utöver formella krav är personliga egenskaper som anses betydande för rollen av stor vikt i rekryteringsprocessen.

Registerkontroll i form av kreditupplysning kommer att genomföras innan beslut om anställning tas för denna tjänst.

I denna rekrytering samarbetar Luleå kommun med StudentConsulting och hänvisar eventuella frågor rörande tjänsten till therese.vikenbacke@studentconsulting.com

Välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag är den 27 januari.

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet har vi rekryterat över 11 000 personer det senaste året. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster på både hel- och deltid inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på www.studentconsulting.se

Referens

51875

Om företaget

StudentConsulting är ett av Skandinaviens ledande rekryterings- och bemanningsföretag och är specialiserade på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Vi har under det senaste året rekryterat 11 314 personer ut i jobb i Sverige, Norge och Danmark. Vårt rekryteringsnätverk består av 176 uppdragsorter, över 400 000 kandidater, över 2 500 kunder och över 13 800 beställare.

StudentConsulting startades 1997 som ett företag som gav studenter extrajobb, men är idag mycket mer än så. Vi arbetar med rekrytering och bemanning av studenter, akademiker och yrkesutbildade. Hos oss möter kandidaterna sina framtida arbetsgivare och arbetsgivare sina framtida medarbetare.

StudentConsulting har kollektivavtal med samtliga LO- och Akademikerförbund samt Unionen. Vi är medlem i Almega Bemanningsföretagen där vi är ett auktoriserat bemanningsföretag samt ett auktoriserat rekryteringsföretag.

Meet your future – Tillsammans med oss!

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till