Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
Nej tack
SE
Vad vill du jobba med?

Enhetschef, upphandling och inköp till Göteborgs Stad job in Västra Frölunda at Göteborgs Stad

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Du flyttas till en extern webbplats för att ansöka.

Ange din e-postadress nedan för att få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Enhetschef, upphandling och inköp till Göteborgs Stad på Göteborgs Stad

Enhetschef, upphandling och inköp till Göteborgs Stad

Göteborgs Stad Västra Frölunda, Västra Götalands län Deltid
Ansök på företagets hemsida

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-postarbetsbeskrivning.

Till Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen söker vi en enhetschef, inköp och upphandling. Som enhetschef för inköp och upphandling kommer du att leda arbetet på enheten och ansvara för att upphandlingslagstiftningen infrias och bibehålls. Du ska tillgodose att rutiner finns för inköpsprocessen i hela verksamheten. Inom enheten ligger också ansvar för processen kring rättvisande resultat samt intern kontroll. Du har chefsansvar för 4 - 5 medarbetare. Du rapporterar till avdelningschef för ekonomi. Då Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen är en nystartad förvaltning är det mycket som behöver byggas upp kring strukturer, rutiner och vissa förändringar i uppdraget kan behöva göras allt eftersom.

Göteborgs Stad är en trygg och stabil arbetsgivare med goda anställningsvillkor och utvecklingsmöjligheter. Man får ta del av spännande och meningsfulla arbetsuppgifter och har stora påverkansmöjligheter. Det ingår en gedigen introduktion vid nyanställning. 


ansvarsområde.

Rollen är både strategisk och operativ och du kommer att planera och utföra egna upphandlingar samt följa upp leverantörer och avtal. Samtidigt vara ett stöd och bollplank till avdelningens medarbetare. Du kommer ha ett nära samarbete med förvaltningens olika verksamheter och enheten har ansvar för att arbeta med hela processen från beställning till betalning, rättvisande resultat och intern kontroll. Du medverkar i planering och analys utifrån avdelningens processer, leder team för att utveckla strategier och genomföra upphandlingar. För att förenkla och effektivisera inköpsprocessen driver och deltar du i utvecklingsprojekt och förbättringsarbeten. I arbetet ingår också att stödja och vägleda förvaltningens chefer i inköps- och avtalsfrågor.

Enheten inköp och upphandling är nystartad från och med 1 januari 2021 och ingår i avdelningen för ekonomi. Du kommer aktivt att delta i hela avdelningens arbete och utveckling. Du kommer även att ingå i Göteborgs Stads chefsnätverk gällande samarbete inom upphandling.


arbetstider.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse


kvalifikationer.

Du är välkommen med din ansökan om du har akademisk examen inom relevant område såsom inköp, juridik, ekonomi eller likvärdigt. Du behöver ha minst 3 års praktisk erfarenhet av upphandling inom LOU och gärna från kommunalt bolag eller förvaltning. Det är meriterande om du har erfarenhet från tidigare chefsuppdrag eller en ledarskapsutbildning.

Personliga kompetenser
Som person är du en tydlig och god kommunikatör och har ett pedagogiskt förhållningssätt. Det krävs att du upprättar tydliga mål och planerar aktiviteter och projekt i god tid. Du använder tiden effektivt och arbetar systematiskt, organiserat och metodiskt. Du ser till att arbetet slutförs och följer upp resultatet.  Det krävs också att du arbetar effektivt under stress, kan balansera olika krav och behåller lugnet i svåra situationer. Du skiljer på sak och person och kan ta välgrundade beslut under tidspress. 

I rollen som enhetschef är det också viktigt att du på ett effektivt sätt kan identifiera och analysera kärnan i ett problem samt förslå möjliga lösningar. Du har förmågan att se samband och kan dra logiska slutsatser utifrån begränsad och/eller komplex information. 

För att trivas i rollen som enhetschef har du förmågan att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten. Du motiveras av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Med fokus på målet kan du omprioritera arbetet vid ändrade förutsättningar eller behov. Du följer upp och rapporterar resultat och måluppfyllelse.                          


ansökan.

Sista ansökningsdag 2021-07-11. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag så ansök gärna idag. Göteborgs Stad samarbetar med Randstad som ansvarar för denna rekrytering. För mer information om tjänsten: Kontakta gärna rekryteringskonsult Pernilla Håkansson. [ Email address blocked ] alt 070-1606446.  
Fackliga kontaktpersoner:
Erén Andersson, SACO 031-366 50 24 [ Email address blocked ]
Johanna Häussler Sand, Huvudskyddsombud Vision 072-7022982
 

Rekommenderade jobb

Enhetschef, upphandling och inköp till Göteborgs Stad
Göteborgs Stad Västra Frölunda Deltid
Controller till myndighet i Göteborg
Jurek Rekrytering & Bemanning AB Västra Götalands län - Göteborg Heltidsanställd
Ej angett
Revisorsassistenter med erfarenhet till PwC
Jurek Rekrytering & Bemanning AB Västra Götalands län - Göteborg Heltidsanställd
Ej angett
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Job ID: 201347877