Jobbet Elektronikingenjör till Airborne Hydrograpyhy har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Elektronikingenjör till Airborne Hydrograpyhy publicerad av Framtiden

Heltidsanställd
Jönköping

Arbetsbeskrivning


Är du civilingenjör inom elektronik eller teknisk fysik? Vill du börja jobba på ett företag där du kommer jobba med väldigt spännande teknik? Sluta leta, då är tjänsten som elektronikingenjör för dig!

Dina arbetsuppgifter
Som elektronikingenjör kommer du att utveckla en bred kompetens inom elektronikutveckling för inbyggda realtidssystem för flygburen mätning / kartering. Dels kommer tjänsten bestå av anpassning av befintliga produkter mot nya marknader, t-ex uppdateringar av elektronikunderlag, leverantörskontakter, certifieringsaspekter, uppdatering av processer, formell kvalificering och utprovning (EMC miljö mm).

Dels kommer tjänsten innefatta nykonstruktion av nästa generations flygburna mätteknologi.
Du kommer få en bra introduktion, du kommer att jobba tillsammans med en mycket erfaren elektronikkonstruktör och ha stora möjligheter att påverka dina arbetsuppgifter.

Du kommer att börja i ett nytt affärsområde mot en av företagets största kunder. Kunden har mycket höga och delvis speciella krav gällande kvalitetssystem och processer.

Om företaget
Airborne Hydrography har sedan starten 2002 utvecklat och levererat flygburen laserradar för kartering av land och av sjöbotten. Företagets produkter, Chiroptera och HawkEye används över hela världen för insamling av data för geografiska informationssystem, t.ex för applikationer såsom sjökortstillverkning, stranderosionsmätningar, hydro-dynamisk modellering för att undvika översvämningar, miljömätningar mm.

Företaget utgör även ett Technical Center of Expertice inom flygburen LiDAR teknologi och ingår i divisionsgemensamma internationella utvecklingsprojekt, för andra typer av flygburna sensorer.

Företaget ingår i en division inom Hexagon som karterar hela USA och Europa. Flygburna mätningarna kombineras med mätningar från system från andra divisioner inom Hexagon, såsom mobila mätsystem, handburna mätsystem och fasta mätsystem. Dessa mätningar skapar så kallade Digital Twins av geografiska miljöer som används i en stor mängd applikationer, såsom 3D stadsmodellering, optimering av utplacering av 5G telemaster, optimering av placering av solpaneler, säkerhetsapplikationer, blåljusapplikationer, arkitektkontor mm. Datan görs tillgänglig via Amazon Web Services och är förberedd för maskinläsning Deep Learning i AI applikationer.

Airborne Hydrography arbetar i en internationell miljö där divisionens utvecklingsresurser är utspridda över ett flertal länder, samlade under varumärkena Leica Geosystems och Hexagon. Varje ”site” samlar de bästa experterna inom sitt respektive område som samarbetar för att skapa tekniskt överlägsna produkter baserade på gemensamt utvecklade plattformar. Kunderna är till stor del internationella mätföretag, men även interna kunder som bidrar till Hexagons övergripande strategi. Nya Applikationer utvecklas ständigt under hela produktens livstid. Kundsupport och försäljning erbjuds lokalt i respektive land genom Hexagons försäljningsorganisation.
Som anställd kommer du att få ta del av en snabb teknikutveckling i ett starkt sammansvetsat team som jobbar i internationella samarbeten. Dessutom är du del av Hexagon, ett av Sveriges snabbast växande och mest lönsamma teknikföretag. För rätt person finns det stora möjligheter att utvecklas och bli en nyckelspelare.

Din profil
Skallkrav:
- Civilingenjör med inriktning Elektronik / Teknisk Fysik med goda betyg
- Erfarenhet inom elektronikutveckling av inbyggda system
- Flytande Engelska i tal och skrift
- EU-medborgare

Meriterande:
- Erfarenhet av validering och certifiering av flygburna system är mycket meriterande
- Svenska i tal och skrift
- Kunskaper i CAD mot el
- Andra språk (Spanska) i tal och skrift

För att trivas i rollen som elektronikingenjör på Airborne Hydrography ser vi att du är driven, strukturerad och ordningsam. Airborne Hydrography vill ha dig som gillar att säkerställa att alla kundkrav behandlas och att inget lämnas öppet. Du är en person är en avslutare som gillar att driva projekt i mål.

Om oss
Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering och vår idé är att minska avståndet mellan utbildningen och arbetslivet. Vi hjälper våra kunder till en bättre framtid genom den personal som vi förmedlar.

För denna tjänst kommer du vara anställd av oss på Framtiden och arbeta som konsult på Airborne.

Villkor
Ort: Jönköping
Start: Omgående eller enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid, dagtid

Urval kommer att ske löpande, varmt välkommen in med din ansökan redan idag!

Referens

21563

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till