Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

El- och Automationsingenjör till Nordic Water Products AB, Göteborg / Klippan jobb i Göteborg på Intenso Teknikrekrytering

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
El- och Automationsingenjör till Nordic Water Products AB, Göteborg / Klippan på Intenso Teknikrekrytering

El- och Automationsingenjör till Nordic Water Products AB, Göteborg / Klippan

Intenso Teknikrekrytering Göteborg, Västra Götalands län Heltid


Vår vision - Rent vatten till alla!

Många tar rent vatten för givet och tror att det finns i obegränsade mängder. Så är det tyvärr inte. Globalt sett är rent vatten en bristvara. Men det behöver det inte vara. Om vi tar hand om det vatten vi har på bästa tänkbara sätt, så får vi det att räcka till alla. Vi är stolta över att göra skillnad för miljön, vårt mål är att leverera hållbara ansvarsfulla produkter utan att äventyra framtida generationer. 

Vill du vara med och bidra till en renare värld?

Är du vår nya teammedlem? Till avdelning Operations söker Nordic Water nu en

Ansvarig el- & automationsingenjör
Med placering i Göteborg / Klippan eller Mariestad

I rollen som el- och automationsingenjör erbjuds en möjlighet att bygga en funktion inom ansvarsområdet med mycket frihet och stort mandat, där du arbetar både operativt och strategiskt mot dina mål. I rollen kommer du ha många kontaktytor med kunder både i Sverige och utomlands, men även internt mot inköp, konstruktion, eftermarknad m.fl. där du har en nyckelposition för el- och automationsfrågor både externt och internt.

Vi ger våra medarbetare stort ansvar och många utvecklingsmöjligheter. Nordic Water är ett stolt bolag med en öppen och dynamisk arbetsplats med många trevliga kollegor som alla bidrar till en bättre värld.

Dina arbetsuppgifter blir bland annat: 

 • utveckla och bygga upp Nordic Waters el- och automationsfunktion
 • etablera intern infrastruktur för arbete med el- och automationsfrågor
 • arbeta med automation och PLC-programmering
 • ansvara för hur Nordic Waters maskiner skall styras och regleras
 • upprätthålla korrekta el-scheman och tillsammans med service bistå kunder med felsökning av el-relaterade problem
 • nyutveckling av kompletta styrsystem samt kundanpassningar och förbättringar av befintliga produkter
 • utveckla och förbättra befintliga HMI
 • jobba nära Nordic Waters el-leverantörer med kravställning och kvalitetssäkring

'Jag tyckte att Nordic Water Products verkade som ett roligt, dynamiskt företag där mycket händer! Efterfrågan på rent vatten blir bara större och större, och globalt sett är det faktiskt så att tillgången på dricksvatten minskar. Så vi är verkligen i ”rätt” bransch! En av de främsta fördelarna med att arbeta på Nordic Water är att få arbeta med hållbara produkter i ett företag som går bra och tar marknadsandelar.

Under normala omständigheter har vi olika aktiviteter på kontoren såsom AW och annat. Vi ser positivt på våra medarbetares hälsa och har förmånligt friskvårdsbidrag samt ett mindre gym på tredje våningen i våra nya, fräscha lokaler i Mölndal. Vissa väljer att ta en löpartur på lunchen!

För att trivas i denna tjänst behöver man ha hög kompetens inom både PLC programmering och elkonstruktion, men också förmåga att fatta snabba (och ”rätt”) beslut, driva och bygga funktion samt god förmåga att kommunicera och ”komma igenom” på olika nivåer företaget. För denna tjänst kommer man verkligen få vara med och forma och utveckla funktionen till en professionell nivå! '

- Henrik Lindbäck, Strategic Procurement Manager

Din profil 
Vi tror att du är en kommunikativ person med förmågan att omsätta idé till handling. Med en analytisk förmåga kan du lösa komplicerade uppgifter.

Som person är du engagerad, ansvarstagande och strävar alltid efter att göra det bästa för kunder och kollegor. Du trivs i en växande verksamhet och tycker om att vara en aktiv del i att skapa struktur och arbetsprocesser. För dig är laget viktigare än jaget, detta är en förutsättning för att vi ska lyckas att nå våra gemensamma mål.

'Jag började på Nordic Water för fyra år sedan, efter mina universitetsstudier där inriktningen var industriell ekonomi. För mig är det viktigt att vara på en arbetsplats som värnar om miljön. Ett av målen som Nordic Water strävar efter är att vara ”carbon positive”. Det märks tydligt att Nordic Water är ett företag som är i framkant vad gäller nya produkter och ny teknik för att bidra till en bättre miljö.

Projektledarrollen som jag har idag på Nordic Water är en blandning mellan teknik och ekonomi vilket passar mig mycket bra med tanke på min bakgrund. Jag tycker om variationen av arbetsuppgifter. Ansvar och befogenheter hänger ihop. Jag upplever även att det finns en stor utvecklingsmöjlighet i företaget vilket jag tycker är viktigt. Man använder ett agilt ledarskap på alla nivåer vilket är mycket positivt. Att veta att man är delaktig i ett företag som har en direkt påverkan på miljön och att fler runt om i världen får rent vatten är mycket stimulerande.'

- Christopher Urbath, Projektledare

För att lyckas i tjänsten har du:

 • utbildning som högskoleingenjör inom el och automation eller likvärdigt i erfarenhet
 • minst 3 års arbetslivserfarenhet inom området
 • erfarenhet av Siemens TIA-portal/S7 eller liknande 
 • erfarenhet av program för framtagning av el-schema
 • goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

För rätt person erbjuder vi anställning i en sammansvetsad arbetsgrupp i ett framgångsrikt och lönsamt företag där huvuddelen av försäljningen sker utanför Sveriges gränser. Grunden i vår verksamhet är våra kärnvärden W.E.T. Winning Spirit, Engagement, Teamwork, och vi lever som vi lär.

Anställningsort: Göteborg / Klippan / Mariestad

Kontakt
För ytterligare information om tjänsten kontakta Nicole Diener 0735-258686 eller Josefine Peterssson 0702-501429 på Intenso Teknikrekrytering AB.

Låter det intressant?
Skicka din ansökan via länken nedan. Då urvalsprocessen kommer att ske löpande vill vi ha din ansökan så fort som möjligt!

Välkommen med din ansökan!

Om företaget
Nordic Water utvecklar, tillverkar och levererar maskiner och utrustning för vatten- och avloppsvattenrening. Vi har många års erfarenhet och är världsledande inom våra specialområden med Dynasand kontinuerliga sandfilter, Johnson lamellseparator, Sobeys bandfilter, Dynadisc skivfilter, Meva fingaller samt Zickert slamskrapor. Vi erbjuder såväl enskilda maskinkomponenter som integrerade system och lösningar. Nordic Water är sedan februari 2021 en del utav Sulzer AG. Vi har huvudkontor i Göteborg samt kontor och serviceenheter i Mariestad, Klippan och Kungsbacka, Spanien, Tyskland, Holland, Norge och Kina. Våra produkter säljs över hela världen genom ett nätverk av representanter och återförsäljare. Nordic Water omsätter ca 650 miljoner SEK och har ca 200 anställda. Läs mer om oss här:  www.nordicwater.com/sv, www.sulzer.com 

J2W: CB2
 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: b9a85cb34c114f0792f5d29de75aee