Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Ekonomichef till Sandvik Materials Technology, Primary Products jobb i Sandviken på Randstad AB

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ekonomichef till Sandvik Materials Technology, Primary Products på Randstad AB

Ekonomichef till Sandvik Materials Technology, Primary Products

Randstad AB Sandviken, Gävleborgs län Heltid


arbetsbeskrivning.

Söker du en utvecklande och varierande roll där du får arbeta brett inom ekonomi och ledarskap med tydligt affärsfokus? Ser du en utmaning i att ha ett stort eget ansvar och drivs av att arbeta med utveckling och förbättringar? Då kan du vara vår nya Ekonomichef, välkommen med din ansökan!

Sandvik Materials Technology (SMT) har påbörjat en spännande resa med att utforska möjligheten till att bli ett eget börsnoterat bolag på Nasdaq Stockholm.
 
Med en tydlig riktning för den resa vi står inför, syftar vi till att bli ett starkare och självständigt företag inom vår industri. Detta med utgångspunkt som ledare inom teknologin och som progressiv affärspartner där vi sitter i förarsätet vad gäller hållbarhet. 

På Sandvik Materials Technology är vårt uppdrag mycket mer än att leverera bra produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.


ansvarsområde.

Som Ekonomichef på Primary Products, SMT har du det övergripande ansvaret för att leda och utveckla det operativa och strategiska ekonomiarbetet för produktionsenheten. I ansvaret ingår utveckling av verksamheten på kort och lång sikt beträffande metoder, kostnadseffektivitet, produktivitet, kapacitet, resultat och kvalitet. Du arbetar nära och tillsammans med chefer inom produktionsenheten i frågor som rör ekonomi, verksamhetsstyrning och affärsutveckling. 

Du sitter med i produktionsenhetens ledningsgrupp och rapporterar direkt till ansvarig chef för Primary Products. Din roll och din grupp är placerade i Sandviken och du har operativt – och personalansvar för ett team på tre medarbetare inom controlling. Du kommer att initiera och driva kompetensutveckling inom organisationen i syfte att stimulera lönsamhetstänkandet och verka för en hög kunskapsnivå inom ekonomiområdet.

Ditt arbetssätt präglas av delaktighet, ansvar, engagemang, men också av att värna om ett gott arbetsklimat samt en vilja att ständigt förbättra.

Som Ekonomichef ingår att:
  • Ansvara för kort- och långsiktiga utveckling vad gäller ekonomiarbetet.
  • Budget-, bokslut-, prognos- och kostnadsuppföljnings ansvar.
  • Arbeta med uppföljning, analyser, kommentarer och framtagande av åtgärder i anslutning till bokslut etc.
  • Uppföljning och analys av råvarupriser och dess inverkan på resultatet.
  • Leda utvecklingen av system och modeller för ekonomisk analys, styrning och kontroll.
  • Driva utredningar och analyser av varierande storlek och komplexitet med tonvikt på ett ekonomiskt perspektiv.
  • Ta del av ifrågavarande lagar och bestämmelser och hålla sig informerad om förändringar i gällande och tillkommande lagstiftning.
  • Samarbeta med andra avdelningar och produktionsenheter och agera affärsmässigt och proaktivt genom uppföljningar, analyser och prognoser.


arbetstider.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Arbetstid: Dagtid


kvalifikationer.

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi samt minst fem år års erfarenhet av en liknande roll. Du är van att arbeta i olika system och får gärna ha erfarenhet från att implementera nya affärssystem från tidigare roller. 

Du har ett bra affärssinne och en förmåga att sammanlänka operativt arbete med strategier och övergripande mål. Vi värdesätter att du är en prestigelös och kommunikativ lagspelare som levererar med högsta kvalitet.

För att trivas och lyckas i rollen som Ekonomichef tror vi att du som person är kommunikativ, strukturerad, relationsskapande samt ha en god initiativförmåga. Vidare är du en analytisk problemlösare och drivs av att nå goda resultat. Ditt ledarskap präglas av tydlighet och förmåga att leda andra mot uppsatta mål på ett strukturerat och systematiskt sätt. Du har en positiv inställning till utveckling och ses av din omgivning som en person med högt personligt engagemang och god samarbetsförmåga. 

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.


ansökan.

Senast 2021-10-24 önskar vi få din ansökan. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Nathalie Löfvenmark, Rekryteringskonsult, [ Email address blocked ]

Fackliga representanter:
Mikael Larsson, Unionen SMT Sandviken, +46 26 26 31 66
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen SMT Sandviken, +46 26 26 39 93
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna SMT Sandviken, +46 26 26 30 44
 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 201359939