SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Ekonomichef till LKAB Mekaniska jobb i Kiruna på Bravura

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs and Events

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ekonomichef till LKAB Mekaniska på Bravura

Ekonomichef till LKAB Mekaniska

Bravura Kiruna, Norrbottens län Heltid

Vill du arbeta i ett spännande och mångfasetterat bolag som bjuder på unika möjligheter att sätta din egen prägel på det ekonomiska arbetet? Tycker du det är kul att driva förändring och vill vara med och bidra till Mekaniskas förändringsresa? Mekaniska tänker om kring sättet att göra affärer och utmanar såväl deras kunder som hela marknaden.

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos LKAB Mekaniska.

Om företaget

LKAB Mekaniska är en av Norrbottens största mekaniska verkstäder inom stålkonstruktion och maskinbearbetning och de befinner sig mitt i en stark tillväxtfas. De har maskiner, lokaler och kompetens för att produktutveckla, konstruera och leverera allt från små komponenter till stora stålkonstruktioner. De arbetar även med helhetsprojekt, där de är delaktiga från projektering till fullskalig leverans av kompletta lösningar. De finns på två arbetsställen i Kiruna med ungefär 140 medarbetare och omsätter cirka 330 MSEK.

LKAB Mekaniska är en del av Affärsområde Specialprodukter, som levererar strategiska tjänster och produkter som används både inom LKAB:s kärnverksamhet och av externa aktörer – vilket skapar ökad konkurrenskraft för LKAB samtidigt som det skapar värde på andra marknader.

Arbetsuppgifter

Som ekonomichef har du det övergripande ansvaret för att utveckla och kvalitetssäkra den ekonomiska kontrollen och styrningen inom LKAB Mekaniska. LKAB Mekaniska är ett dotterbolag inom LKAB koncernen och omsätter ca 330 MSEK. Du ingår i Mekaniskas ledningsgrupp och rapporterar till VD:n och har själv personalansvar för tre direktrapporterande ekonomer.
Ekonomifunktionen är relativt ung inom bolaget varpå det finns stora möjligheter för dig att bidra med struktur och utbildning för att höja den ekonomiska förståelsen inom bolaget. För att trivas i denna roll tycker du om en bredd av arbetsuppgifter med stora påverkansmöjligheter där den ena dagen inte är den andra lik.

• Arbeta tvärfunktionellt med ekonomi inom hela organisationen
• Prognos och budget
• Intern och extern rapportering
• Ekonomiska analyser
• Övergripande ansvar för redovisning, bokslut och årsredovisning
• Utvecklingsuppdrag från koncernledningen såsom nya rapporteringsmodeller, IT utveckling med mera

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

• God erfarenhet av successiv vinstavräkning
• Bred erfarenhet av affärssystem utifrån ett ekonomiskt redovisningsperspektiv
• Erfarenhet av tillverkande industri
• B-körkort
• Erfarenhet av projekt och projektledning är meriterande
• Erfarenhet av tjänsteproducerande företag är meriterade

Du är redo att ta dig an ett uppdrag som troligtvis inte liknar något du tidigare gjort. Du blir motiverad av förändringar och har en stor drivkraft att lyckas. Du är lösningsorienterad och vill strukturera och bygga en effektiv organisation. Vidare har du ett gott tålamod och kan på ett effektivt sätt inspirera och bygga relationer för att få med människor. Detta inkluderar att kunna förklara ekonomi på ett enkelt sätt för icke-ekonomer.

Placeringsort är Kiruna och du förväntas att vara på plats en majoritet av tiden då du ingår i ledningsgruppen för ett bolag i en stark tillväxtfas.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Kiruna
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här: [ Link removed ]

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla [ Email address blocked ] så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: LKAB Mekaniska, LKAB, ekonomichef, CFO, ekonomi, ledare, ledarskap, leadership, chef, relationsbyggande, förändring, organisationsutveckling, tillverkandeindustrin, industri, svensk industri, Norrbotten, Kiruna, heltid

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 4119301