Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Ekonomichef till Gällivare kommun jobb i Gällivare på Randstad AB

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ekonomichef till Gällivare kommun på Randstad AB

Ekonomichef till Gällivare kommun

Randstad AB Gällivare, Norrbottens län Heltid


arbetsbeskrivning.

Vill du vara med och bygga vårt samhälle? Har du erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete på ledningsnivå i politiskt styrd verksamhet? Då bör du söka den här tjänsten som ekonomichef i Gällivare kommun!

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln och har ca 17 500 invånare och 1 629 anställda medarbetare. I Gällivare har man nära till arbete, service och natur, och här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil, och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser.

Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Vi är mitt i en av vår tids största samhällsomvandling som en följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren. Därutöver tillkommer de nya världsomvälvande gröna omställningarna som sker och som kommer kräva mer av allt. Ännu fler bostäder men inte minst nya kompetenser. 

Ekonomiavdelningen tillhör Stöd och utvecklingsförvaltningen tillsammans med avdelningarna för personal, kommunikation, IT samt nämnd och utredning. Förvaltningens uppdrag är dels att driva och vidareutveckla processer inom respektive avdelnings område genom att vara nytänkande och proaktiva och dels att verkställa myndighetsutövning samt tillhandahålla stöd och service till kommunkoncernen, politisk ledning, medborgare, näringsliv, och idéburen sektor genom god samverkan och förståelse för mottagarnas behov. Förvaltningens stöd och service ska bidra till att mottagarna har bättre förutsättningar att nå sina mål och möta framtida utmaningar. 

Ekonomichefen är direkt underställd förvaltningschef och ingår i förvaltningens ledningsgrupp. 


ansvarsområde.

Kommunens ekonomiarbete är centraliserat till en gemensam funktion och ekonomichefen ansvarar för och leder arbetet med att hålla samman kommunens ekonomiska planerings- och uppföljningsprocesser, initiera förbättringar i det ekonomiska arbetet och har ansvar för budgetprocessen, redovisning, bokslut, finansieringsfrågor, inköp samt ekonomiska rapporter och analyser m.m. Ekonomichefen har också ett övergripande ansvar för att politiken får väl underbyggda beslutsunderlag i ekonomiska frågor. Till sin hjälp har ekonomichefen 19 engagerade och ansvarstagande medarbetare. 

Vi arbetar med verksamhetsplanering där styrning av mål och medel integreras. Målsättningen är en långsiktig ekonomi i balans. En unik utmaning är att klara ekonomistyrningen inom ramen för den samhällsomvandling som pågår. Som ekonomichef är du föredragande i kommunstyrelsen gällande kommunens ekonomiska intressen, du ansvarar för avdelningens personal och arbetsmiljö och arbetar för att skapa förutsättningar för samarbete och kompetensutveckling. Viktiga uppgifter är att bevaka nyheter inom ekonomiområdet, göra omvärldsanalyser, föreslå förbättringar i det ekonomiska arbetet samt ur ett helhetsperspektiv driva utvecklingsprocesser inom ekonomiområdet. Just nu genomförs en ny budgetprocess; den så kallade "prislappsmodellen". Ekonomichefen ska vidareutveckla och samordna ekonomiavdelningens insatser så att politiker och kommunens chefer får bästa möjliga stöd och beslutsunderlag i ekonomiska frågor samt upprätthålla goda kontakter med banker, finansieringsinstitut och andra externa samverkansparter inom det ekonomiska området. 


kvalifikationer.

Du är utbildad civilekonom, har erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete på ledningsnivå samt erfarenhet av ekonomiarbete inom politiskt styrd verksamhet. Vidare så har du förståelse för budgetprocesser i kommunal verksamhet och känsla för politiska prioriteringar. Du har god systemförståelse samt gärna erfarenhet av implementering av affärs-/verksamhetssystem. Erfarenhet av att kontinuerligt utveckla rutiner och processer samt att leda förändringsarbete är viktigt. Din svenska är mycket god i tal och skrift, och har du kunskap i något av minoritetsspråken är det meriterande. Det är också meriterande om du har erfarenhet av den så kallade "Prislappsmodellen", och/eller erfarenhet av arbete i Hypergene.

Dina personliga egenskaper är viktiga. Du kan bli lyckosam i detta uppdrag oavsett vilka dessa är om du tar tillvara på dina styrkor och använder dem på rätt sätt. Vi tror att analytisk förmåga och noggrannhet är till stor nytta och vill att du i tidigare chefsuppdrag varit en uppskattad ledare. 

I denna roll är interaktion med olika parter som politiker, övrig kommunledning och kollegor ett vardagligt inslag. Det är därför viktigt att du är kommunikativ, kan förklara komplexa sammanhang på ett pedagogiskt sätt och har en vilja och förmåga att förstå omgivningens behov. I ansvarsområdet gäller det även att många gånger kunna påverka och styra andra så vi tror att du har lätt för att bygga förtroendefulla relationer. Vidare är det viktigt att du har ett smidigt men fast sätt för att både kunna anpassa dig efter ändrade förutsättningar och samtidigt ha förmågan att driva din linje framåt. 


ansökan.

I den här rekryteringsprocessen har Gällivare kommun valt att samarbeta med Randstad Rekrytering där rekryteringskonsult Christer Sjögren, som nås på telefonnummer: 073-357 00 93 eller mailadress: [ Email address blocked ] , gärna svarar på frågor om tjänsten och rekryteringsprocessen. Du är välkommen med din ansökan på www.randstad.se där du kan bifoga ditt CV och personliga brev. Vänligen observera att vi inte har möjlighet att ta emot ansökningar på annat sätt.

Sista ansökningsdag: 13 februari 2022. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag. Ansök därför så snart som möjligt.

Fackliga företrädare nås genom kommunens växel: 0970-818 000.
 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 201373819