Jobbet Ekonomichef har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE

Gör klar din ansökan

Logga in

glömt lösenord?
eller

Har du inte ett konto?

sökresultat
Heltid
Kristianstad
0,00kr/ år
4 ansökningar

Arbetsbeskrivning

Om oss
Kristianstads Automobil AB är en privatägd bilhandelskoncern som omsätter ca 600 miljoner kronor per år och har ca 100 anställda. Inom personbilsdelen är vi en av Sveriges 10 äldsta återförförsäljare och startades bara fem år efter att Volvo Personvagnar grundades 1927. Vi har varit en del av Volvofamiljen sedan vi öppnade upp portarna och representerar även varumärket Renault. Detta gav oss en viktig möjlighet till att erbjuda ett större och mer komplett utbud. Vi fick 2009, som en av få utvalda Renaulthandlare, möjlighet att även börja sälja bilmärket Dacia. Mer information om företaget hitta du på www.kristianstadsautomobil.se. Vi söker nu en ekonomichef.

Dina arbetsuppgifter
Rollen som ekonomichef innebär ett helhetsansvar för ekonomin i samtliga bolag inom Kristianstads Automobil koncernen. Du rapporterar till bolagets VD och sitter med i ledningsgruppen i tre dotterbolag. Som ekonomichef kommer du att arbeta med analyser och uppföljningar av resultat och nyckeltal. Andra arbetsuppgifter är krav- och inkassohantering, likvidanalyser, finansieringslösningar och kreditbedömningar. Rollen som ekonomichef innebär även personalansvar och du kommer att ha ett tätt samarbete med våra avdelningschefer kring ekonomiska uppföljningar. Du deltar i prognoser och budgetarbete.

Din bakgrund
Vi söker dig som har en civilekonomutbildning eller motsvarande. Vi tror att du idag arbetar som ekonomichef eller revisor och har minst tre års erfarenhet i rollen. Du har erfarenhet av rapportering samt månads- och årsbokslut enligt K3 regelverket. Du har erfarenhet av personalansvar och vi tror att du kommer från en liknande roll i ett stort eller medelstort privatägt bolag. Kunskap och erfarenhet av finansieringslösningar, kreditbedömningar, projektredovisning och uppföljning och analys av nyckeltal ser vi som meriterande. Du är analytisk och har en god förståelse för vad som driver lönsamhet i en organisation. Dina kunskaper i Officepaketet är goda och du har erfarenhet av arbete i ett affärs- och ekonomisystem. Du ska kunna uttrycka dig i tal och skrift väl i svenska språket samt kunna grundläggande engelska. Du som person Du som person gillar att arbeta självständigt och är van vid att ta stort eget ansvar och tar gärna egna initiativ för att förbättra ditt ansvarsområde. Du är en analytisk problemlösare och trivs att arbeta i ett privatägt bolag. Du är strukturerad och mycket noggrann i ditt arbetssätt. Vidare är du som person prestigelös, jordnära och gillar en familjär stämning på jobbet. Vi ser gärna att du har ett pendlingsavstånd på max 45 minuter till Kristianstad. Tjänsten kräver B körkort. Du kommer att ha ditt kontor i Hammar, men kommer även att arbeta på vårt kontor i Öllsjö regelbundet. Tjänsten är en tillsvidareanställning hos Kristianstads Automobil AB. Tjänsten är på heltid. Vi tillämpar löpande urval så skicka in din ansökan snarast möjligt via Wikans hemsida, www.wikan.se. Sista ansökningsdag är dock 2018-05-07. För mer information eller frågor, kontakta rekryteringskonsult Sara Kvist på telefon 044 - 590 65 12. Välkommen med din ansökan! Wikan Personal är ett auktoriserat och etablerat bemannings- och rekryteringsföretag. Med lokal förankring vill vi förse företag och organisationer med kompetent och välmotiverad personal, som tillfälligt eller permanent tillgodoser deras behov. Wikan har kontor på 7 orter i Sverige, omsätter ca 300 Msek och har omkring 700 anställda. Läs mer på www.wikan.se.

Referens

SE-4095

Liknande jobb

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Om du klickar på denna knapp så kommer vi att skicka dig e-post med liknande jobb dagligen (Övrigt - Kristianstad).