Jobbet Ekonomiassistent till Cancerfonden har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Ekonomiassistent till Cancerfonden publicerad av Poolia

Heltidsanställd
Stockholm

Arbetsbeskrivning


Vill du vara med och besegra cancer? Cancerfonden söker nu en engagerad ekonomiassistent till enheten för redovisning.

Cancerfondens vision är att besegra cancer. Målet är att färre ska drabbas och fler ska överleva. För att nå dit arbetar vi med forskningsfinansiering, kunskapsspridning och påverkansarbete. Cancerfonden får inget statligt stöd utan är helt beroende av testamenten och gåvor från privatpersoner och företag.

Sedan 1951 har vi delat ut 11 miljarder kronor till de främsta forskningsprojekten i Sverige. I dag överlever två av tre cancer. På 1950-talet var det en av tre. Vi har kommit långt men vi är inte framme.


Om tjänsten
Tjänsten som ekonomiassistent är en bred roll där du tillsammans med en annan ekonomiassistent ansvarar för den löpande och dagliga redovisningen på Cancerfonden. Du är en del av den väl fungerande enheten för redovisning som består av 5 personer. Enheten är långt framme i utvecklingen gällande digitalisering och har genomarbetade redovisningsprocesser.

Gruppen arbetar efter tydligt uppsatta mål och policys som samtliga medarbetare i funktionen är delaktiga i att utforma. Kulturen på enheten präglas av ett gott samarbete och ett högt engagemang. Enheten ingår i avdelningen Ekonomi och verksamhetsutveckling och i rollen rapporterar du till enhetschefen för redovisning.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
En stor del av tjänsten består i hantering av hela kedjan av organisationens leverantörsreskontra. I tjänsten ingår även uppgifter som:

• Löpande redovisning
• Avstämningar vid månadsbokslut samt behjälplig med avstämning rörande värdepappersredovisning
• Skattedeklarationer (redovisa moms och arbetsgivaravgifter)
• Viss kundreskontra & fakturering
• Behjälplig med uppgifter i samband med årsbokslut

Tjänsten innehåller även uppgifter av ekonomiadministrativ karaktär såsom delaktighet i hantering av gemensam inkorg, manuella betalningar och deltagande i förekommande projekt. Sist men inte minst bidrar du med att ge en förstklassig service till dina medarbetare på Cancerfonden.

Vem är du?
Vi söker dig som har minst 3 års praktisk erfarenhet som ekonomi/redovisningsassistent. Du har god kompetens om flödet inom leverantörsreskontra och ytterligare kunskaper inom redovisning är meriterande. Du är van att arbeta i Office 365, främst excel, och har erfarenhet av att arbeta i olika ekonomisystem. Din utbildningsnivå inom ekonomi är minst motsvarande gymnasienivå.

För att passa in i tjänsten och i Cancerfonden söker vi dig som tar eget ansvar, är ordningsam och noggrann. Du har god samarbetsförmåga och är en duktig relationsbyggare med hög integritet.

Om verksamheten
Att arbeta på Cancerfonden

Vi är engagerade, nytänkande och tar tillsammans ansvar för att snabbare nå vår vision - att besegra cancer. Cancerfonden erbjuder träningsmöjligheter på arbetstid, möjligheten till promenadmöten, förmånliga friskvårdserbjudanden och kunskapshöjande aktiviteter inom kost och hälsa. Cancerfonden värderar en balans mellan arbete och fritid och tillämpar målstyrd arbetstid.

Tjänsten är placerad på Cancerfondens huvudkontor i centrala Stockholm. Under rådande pandemi följer Cancerfonden Folkhälsomyndighetens riktlinjer och uppmuntrar samtliga medarbete att arbeta hemifrån i den mån det är möjligt. Cancerfonden är en rökfri arbetsplats.

Tillträde under hösten 2020.


Referens

57433

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till