Jobbet Ekonom har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE

Gör klar din ansökan

Logga in

glömt lösenord?
eller

Har du inte ett konto?

sökresultat
Heltidsanställd
Stockholm
7 ansökningar

Arbetsbeskrivning

EKONOM

Vi söker dig som vill arbeta tre dagar i veckan på Riksföreningen Frisk & Fri s Rikskansli. Kansliet har tolv deltidsmedarbetare, centralt vid Fridhemsplan i Stockholm.

Lernia bemanning har uppdraget att direktrekrytera en 60% deltidsekonom som blir direktanställd på kansliet. Tjänsten innebär även möjlighet att arbeta hemma en av de tre arbetsdagarna.

Som Ekonom har du det operativa ansvaret över ekonomin på riksnivå och i lokalavdelningarna. 

Dina kollegor består av personer med ett hjärta för människors lika värde, något som återspeglas i en genuin personalgrupp och engagerade volontärer. Vi sätter stort värde i att få arbeta sida vid sida och att alla kan känna sig delaktiga.

Du kommer att samarbeta med verksamhetsansvarig för att kontinuerligt analysera det ekonomiska läget. Genom granskning, prognos för det framtida läget samt förbättringsförslag ska ekonomiansvarig se till att föreningens ekonomi utvecklas i enlighet med verksamhetsplaneringen. Vidare har du löpande samarbete med verksamhetsansvarig i framtagandet av bidragsansökningar, samt en handlingsplan för att hantera ekonomiska risker.

Du ansvarar för att verksamhetsansvarig och i förlängningen riksstyrelse och föreningens lokalavdelningar får det underlag som krävs för att kunna fatta väl underbyggda beslut, rörande föreningens ekonomi och tillhörande investeringar.

Arbetsuppgifter

  • fakturering (utbildningar, föreläsningar, sponsorer, annonser m.m.)
  • sköta föreningens bankkonto samt löpande bokföring av verifikationer samt kvitton
  • hantera ca 30 leverantörsutbetalningar per mån
  • löneansvaret för 20 löner och arvoden samt skattedeklaration och att rapportera pensioner och pensionsförsäkringar till FORA
  • kontinuerlig budgetering, budgetuppföljning samt rapportering om budget, avvikelse, prognos, analys och likviditet
  • ansvarig för den ekonomiska delen i årsredovisningen samt bokslut
  • ekonomiskt underlag för samtliga ansökningar samt återrapportering/redovisning och för föreningens lokalavdelningar (utfall, budget) 
  • rapporter till myndigheter, stiftelser fonder och andra organisationer
  • ekonomisk redovisning för Svensk Insamlingskontroll och FRI

Formell kompetens

Vi söker dig som har minst några års erfarenhet som Ekonom samt en eftergymnasial utbildning inom ekonomi.

Meriterande med erfarenhet av att arbeta i ideella föreningar med 90-konto samt vana av att arbeta med Visma och Hogia. 

Du har intresse av att tydliggöra och vidareutveckla administrativa rutiner och har ett digitalt tankessätt.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är ansvarsfull, självständig och samarbetsinriktad. För att lyckas i rollen som Ekonomiansvarig är du strukturerad, flexibel och har en stor analytisk förmåga.

Kärnan i Frisk&Fri s värdegrund är acceptans och respekt för människors olikheter och lika värde. Eftersom du kan komma i kontakt med människor i psykisk nöd, är det viktigt att du är empatisk, visar respekt och är fördomsfri.

För rollen krävs att du är lyhörd för behoven som uppstår i en verksamhet som drivs av deltidsanställda, ideella krafter och arvoderade insatser.

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort

Tjänsten är på 60 % och en tillsvidareanställning, med en provanställning på tre månader.

Eget kontorsrum i fina lokaler bredvid Fridhemsplans t-bana i centrala Stockholm.

Tillträdesdag

Nuvarande Ekonomiansvarig kommer att gå i pension till årsskiftet, så önskvärt med tillträde helst före november månad för en introduktionsperiod, alternativt enligt överenskommelse.

Om föreningen

Frisk & Fri – Riksföreningen mot ätstörningar, är en rikstäckande ideell organisation som funnits i mer än trettio år. Föreningen verkar för ett samhälle utan ätstörningar, där alla är fria att vara sig själva.

Riksföreningens verksamhet utgår från tre områden: stödja drabbade av ätstörningar och deras närstående, arbeta förebyggande mot ätstörningar och psykisk ohälsa och verka för bättre vård inom ätstörningsområdet. Ekonomin sköts centralt på rikskansliet i enlighet med föreningens verksamhetsplan samt kraven från FRII, Frivilligorganisationernas Insamlingsråd och Svenska Insamlingskontroll. Föreningen omsätter över 7 miljoner kr årligen. På kansliet arbetar idag 12 medarbetare, samtliga arbetar deltid, dessutom har föreningen 13 olika lokala avdelningar runt om i landet. Intäkterna kommer främst från statliga bidrag, samt kommun, landsting, fonder, stiftelser, sponsring samt till en mindre del från föreningens 2500 medlemmar.

Referens

43888

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till