SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Redovisningsekonom jobb i Göteborg på Bravura

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs and Events

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Redovisningsekonom på Bravura

Redovisningsekonom

Bravura Göteborg, Västra Götalands län Heltid

Har du erfarenhet inom ekonomi och vill utvecklas på ett internationellt bolag? Trivs du dessutom i en varierad roll där du får ett stort eget ansvar? Här erbjuder vi dig en spännande tjänst med breda kontaktytor!

Om tjänsten

Det här är ett konsultuppdrag med goda möjligheter till överrekrytering. I den här rollen får du initialt en anställning hos Bravura, och det är uttalat att företaget har för avsikt att erbjuda dig anställning hos dem på sikt. Detta ger både dig och företaget en bra möjlighet att lära känna varandra samt utvärdera hur ni trivs med ert samarbete. Vi berättar mer om företaget vid en intervju.

Om företaget

Företaget tillverkar och utvecklar totala lösningar inom säkerhetssystem för brandbekämpning i högriskmiljöer. De miljöer företaget riktat sig emot är framförallt inom sjöfartsindustrin, transport och byggsektorer. Företaget verkar på en global marknad och finns idag representerade i 55 länder. Företagets engagemang går utöver produkterna och har ett högre syfte, nämligen att skydda och rädda liv, materiella värden och miljön.
Deras produktportfölj är omfattande och inkluderar säkerhetssystem för brand- och gasdetektering samt navigationsprodukter. Med ett ständigt utvecklande produktutbud ställs höga krav på organisationen att styra och följa upp flertalet parallella projekt.

Arbetsuppgifter

I rollen som redovisningsekonom har du en bred roll med varierande arbetsuppgifter. Du levererar tillförlitlig och relevant finansiell information i rätt tid till rätt mottagare och har helhetsansvar för processer och rutiner kopplade till likvida medel. Du hanterar löpande redovisningsfrågor och upprättar beslutsunderlag inom finansavdelningen. Du kommer att arbeta med likviditetsplaneringen på kort och lång sikt samt administrerar externa och interna lån. En annan del av ditt arbete är hanteringen av anläggningsregister samt analys och uppföljning av utvecklingskostnader. Du stämmer även av och administrerar koncernens nordiska cashpool, utför vissa leverantörsbetalningar samt hanterar frågor relaterade till kundfakturor. I bokslutsarbetet utför du självständigt kontoavstämningar och arbetar med delar av koncernrapporteringen. Du ska även arbeta med den löpande redovisningen så som löpande bokföring, avstämningar, månads-, kvartals- och årsbokslut, kundreskontra, momsredovisning, deklarationer
samt kvitton och utlägsrapporter.

• Likviditetsplanering på kort och lång sikt
• Administrera externa och interna lån
• Självständigt stämma av och administrera koncernens cashpool
• Utföra leverantörsbetalningar både via fil och manuellt
• Hantera frågor relaterade till kundfakturor
• Sjävständigt utföra kontoavstämningar och enklare bokslutsarbete
• Koncernrapportering
• Hantering av anläggningsregister
• Analys och uppföljning av utvecklingskostnader

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

• Eftergymnasial utbildning inom ekonomi
• Tidigare arbetslivserfarenhet inom ekonomi
• Du har god dator- och systemvana och systemintresse av olika affärs- och ERP-system, meriterande med kunskaper inom Excel och Movex
• Obehindrade kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
Som person är du ansvarstagande där du alltid tar ansvar för dina arbetsuppgifter, driver dina processer och ser till att slutföra dem i tid. I ditt arbete är du noggrann och väl medveten om mål och kvalitet. Du ser möjligheter i förändringar och räds inte av nya utmaningar. Vid behov kan du ändra ditt synsätt och förhållningssätt och kan prioritera rätt saker. Vidare ser du inga problem med att stötta dina kollegor på olika områden och anstränger dig för att leverera lösningar som underlättar för andra. För att lyckas i rollen är du handlingskraftig, jobbar självständigt och du ser lösningar framför hinder i ditt arbete.

Övrig information

Start: Omgående
Plats: Göteborg
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna [ Link removed ]

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: 1528111162772.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, [ Link removed ] eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: redovisningsekonom, redovisning, ekonom, ekonomi, administration, administratör, löpande redovisning, leverantörs-och kundreskontra, rapportering, uppföljning, analys, ekonomifunktion, order, inköp, leverans, avtal, tillväxt, rekrytering, heltid, Göteborg

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 3969201