Jobbet Driven Financial Controller till Marginalen Bank har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Driven Financial Controller till Marginalen Bank publicerad av Jurek Rekrytering & Bemanning AB

Heltidsanställd
Stockholm

Arbetsbeskrivning

Är du vass på redovisning och IFRS och vill arbeta i en organisation som värdesätter ditt driv och engagemang? Motiveras du av att arbeta i en modern verksamhet som digitaliserar och automatiserar processer? Då kan robotarna Pepper och Scitos bli två av dina nya kollegor, läs vidare här!

Som Financial Controller ansvar du som en del av redovisningsteamet för bolagets redovisning. Du kommer att arbeta med löpande frågor, förbättring av nuvarande processer och även arbeta proaktivt inför framtida krav och regelverksförändringar. Rollen innebär också att vara representant i olika forum inom banken och ha kontakt med externa revisorer. Tjänsten rapporterar till Funktionsledare för redovisningen och är placerad på vårt kontor i centrala Stockholm.

Arbetsuppgifter:

  • Arbete med löpande redovisningsfrågor
  • Ansvara för vissa bokslutsuppgifter i bokslut
  • Arbeta med förbättring, automatisering och förenkling av befintliga processer och internkontroll
  • Säkerställa att banken följer gällande regelverk, med fokus på IFRS
  • Arbeta med olika projekt kopplade till avdelningens leverans 
  • Kontakt med revisorer

Vem är du?

Vi söker dig som har en universitetsexamen med ekonomisk inriktning och minst 5 års erfarenhet av kvalificerad redovisning. Du har goda kunskaper i IFRS och erfarenhet av verksamhetsprocesser och internkontroll. Har du bakgrund inom bank/finanssektorn eller revisionsbyrå och erfarenhet av att hantera skattefrågor är det en stor fördel. Du är van att använda engelska som arbetsspråk och uttrycker dig väl både i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Som person är du driven och självgående samtidigt som du är noggrann och tar stort ansvar för ditt arbete. Rollen innebär att du arbetar mot breda kontaktytor både externt och internt, du har därför en god kommunikativ förmåga, samarbetsförmåga och flexibilitet. Under vissa perioder kan rollen innebära en högre arbetsbelastning, varför vi söker dig som är en lagspelare med eget driv, lösningsorienterat fokus och en hög kapacitet.

Du erbjuds

Du kommer ingå i ett team i en prestigelös organisation där du får vara med och påverka processer och rutiner. Vi tänker nytt och utanför ramarna, är moderna, arbetar proaktivt och driver igenom fattade beslut. Vi ser till varje individ, dess unika förutsättningar och behov. Och vi har en arbetsplats där medarbetarna känner stolthet, arbetsglädje och delaktighet. Vi erbjuder utveckling och flexibilitet för alla våra engagerade medarbetare.

I den här rekryteringen samarbetar Marginalen Bank med Jurek Rekrytering och Bemanning och vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta Mari Jehrlander på tel. 073-612 05 55 eller Emelie Baeckström på tel. 073-745 06 46. Då urvalsprocessen sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se.

Om verksamheten

Marginalen Bank Bankaktiebolag (publ) ingår i ESCO Marginalens konsoliderade situation, och står under Finansinspektionens tillsyn. Marginalen Bank erbjuder privatpersoner och företag enkla och tydliga banktjänster inom områdena låna, spara, kort, försäkring och pension. I koncernen ingår även Marginalen Core, som erbjuder företag och myndigheter tjänster inom Juridik, Inkasso, Ekonomiadministration och HR. Marginalen Bank är i sin tur ett moderbolag i koncernen som bildades i samband med att dotterbolagen Sergel Finans AB, Sergel Finans Oy samt Sergel Finans AS förvärvades från Telia Company i juni 2017. Finansbolagen äger och förvärvar kreditportföljer i respektive land. Marginalen Bank-koncernen har cirka 350 medarbetare fördelade på kontor i Stockholm, Borås och Sundsvall. Marginalen Bank ägs av moderbolaget Marginalen AB, är certifierat enligt ISO 9001:2015 och Marginalen Banks konton omfattas av den statliga insättningsgarantin.

Sökord: Redovisningsspecialist, IFRS, revisor, revision, Accountant, Senior accountant, Financial accountant, Financial controller, Finance control, Accounting controller, Accounting specialist, Controller, redovisningsekonom, senior redovisningsekonom, redovisningsansvarig, finansiell controller


Referens

9DDB7CF1A1E14150B21C3C7FB679416E

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till