Jobbet Drifttekniker till VA SYDs reningsverk Källby i Lund har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Drifttekniker till VA SYDs reningsverk Källby i Lund publicerad av VA SYD

Heltidsanställd
Lund

Arbetsbeskrivning

”Det är ett jobb med varierande arbetsuppgifter där man får tar stort eget ansvar, samtidigt som det alltid finns något nytt att lära sig.” Så beskriver en kollega och drifttekniker inom avloppsvattenavdelningen VA SYD, sitt arbete.

Totalt har Avloppsvattenavdelningen på VA SYD drygt 100 medarbetare som driftar 17 avloppsreningsverk och cirka 200 pumpstationer som sträcker sig över två geografiska områden; Driftområde Norr och Driftområde Mitt. Ellinge och Källby reningsverk hittar du i Driftområde Norr, medan Klagshamn och Sjölunda är utgångspunkterna för vår driftspersonal i Driftområde Mitt. Idag finns till vart och ett av de fyra stora reningsverken platschef, driftingenjör, drifttekniker, elektriker, automationsingenjör, instrumenttekniker och processingenjör som sköter driften av anläggningarna. Vi söker just nu en drifttekniker till Källby reningsverk i Lund. Din kommande roll

Som drifttekniker på VA SYD kommer du att ha en viktig roll då du tillsammans med dina kollegor ansvarar för driftövervakning av anläggningarnas olika funktioner. Detta innebär att du ser till att reningsprocessen fungerar så som den ska och att fel och problem som uppstår blir åtgärdade. Därför ansvarar ni tillsammans även för löpande underhållsarbeten samt ombyggnads- och reparationsarbeten av verket och dess pumpstationer. Arbetet utförs utomhus i friska luften såväl som inomhus, till exempel vid kontroll via verkets olika övervakningssystem. Som drifttekniker har du även ansvar för drift av anläggningsdelar där vi hanterar brandfarlig vara.Vi erbjuder

Det kommer att ges stora möjligheter till att utvecklas som drifttekniker. Om behovet finns kommer kompetensutveckling hos vår branschorganisation Svenskt Vatten att erbjudas. Det finns även tillfällen att få medverka i utvecklingen av nya tekniker som kommer att bli viktiga för framtida krav på rening av avloppsvatten. Andra möjligheter såsom medverkan i projektarbeten kommer också att erbjudas för att kunna växa i tjänsten. Du kan också komma att bli en del av vår beredskapsstyrka för reningsverken. 

Du kommer att bli en del av en grupp målinriktade kollegor som är måna om att ha roligt tillsammans. Vid tillfälle samlas vi bland annat för gemensam fika. Du kommer också få tillgång till det gym som finns på arbetsplatsen. Där har du möjligheten att avsätta en friskvårdstimme av din arbetstid i veckan för träning. Våra arbetstider är normalt sätt 7.00 till 15.30 men du kommer i viss mån kunna anpassa dina arbetstider inom flextidsramen. 2018 och 2019 blev vi ett certifierat Great Place to Work® vilket innebär att VA SYD uppfattas som en mycket bra arbetsplats av våra anställda.   Vem är du?

VA SYD söker dig som har; 
• Gymnasieutbildning
• Arbetserfarenhet inom drift- och underhållsarbete inom VA-området eller processindustrin (eller motsvarande) 
• Körkort B
• Stödjer våra identitet miljö och kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhetDina erfarenheter

Har du driftteknikerutbildning, kanske med inriktning brandfarlig vara och eller erfarenhet av arbete med brandfarliga vara, är detta ett plus. Vi vill också att du kan arbeta flexibelt och kan anpassa dig till oförutsedda händelser i driften. Att kunna ta initiativ är viktigt. Du ska kunna ta ansvar och se vad som behöver göras, och gör det, med högsta kvalitet. Då arbetet till stor del är av praktisk karaktär måste du tycka om att arbeta med kroppen som främsta verktyg. 

Tillträde enligt överenskommelse. Välkommen in med din ansökan!Vilka är VA SYD?

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall och matrester för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål:

  • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
  • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
  • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
  • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
  • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
  • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025


Övrig information

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00.
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.

Referens

VASYD - 669

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till