Jobbet Drifttekniker – Energiproduktion - Öresundskraft, i Ängelholm. har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Drifttekniker – Energiproduktion - Öresundskraft, i Ängelholm. publicerad av PAf Rekrytering AB

Full-Time
Ängelholm

Arbetsbeskrivning

Om Öresundskraft
Vi är 400 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 125 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla, bredband, stadshubb för Internet of Things samt energitjänster lever vi vår vision: \'För en bättre värld\'. [ Link removed ]  Se gärna filmen [ Link removed ]

Om verksamheten
Vårt affärsområde Produktion ansvarar för drift & underhåll samt optimering och utveckling av all energiproduktion inom Öresundskraft (Helsingborg och Ängelholm). Inom driftavdelningen i Ängelholm, där denna roll är placerad, är vi ca 13 personer som ansvarar för den löpande driften av Åkerslundsverkets fyra pannor (Returträ- och Skogsflisförbränning samt Bio-olja).  Vi arbetar i skiftesgående team, dygnet runt - året runt. Just nu befinner vi oss i en spännande period med flera olika projekt för modernisering och utveckling av anläggningen.

Om tjänsten
I rollen som Drifttekniker ingår du i ett skiftlag som ansvarar för drift, övervakning och problemlösning. Driftprocesserna är många; allt från bränslehantering/inmatning och drift/övervakning av våra olika förbränningspannor med tillhörande rökgasrening, till optimering av nivå i ackumulatortank och styrning av pumpning/trycksättning av vårt fjärrvärmenät för Ängelholm. Driften körs och övervakas med hjälp av vårt specialanpassade styrsystem (800xa från ABB) och din och teamets uppgift är att löpande övervaka, styra och optimera (även starta/stoppa) produktionen samt att hantera olika typer av driftstörningar och larm. Som Drifttekniker gör du löpande ronderingar i anläggningen, analyserar, åtgärdar och dokumenterar i våra underhålls- och ärendehanteringssystem (API Pro samt Wistbo). Arbetet sker i nära samarbete med dina driftskollegor, underhållstekniker, beredskapsgrupper och externa samarbetspartners.

Som Drifttekniker är du ofta ”spindeln i nätet”. Du är med och säkerställer att rutiner och processer följs i samband med underhållsarbeten. Gör riskanalyser, förbereder och planerar enligt våra arbetsmiljö- och säkerhetsrutiner. (t.ex.: Heta arbeten, Elsäk).

Vi erbjuder dig en mycket spännande yrkesroll i en verksamhet med stor teknisk bredd där du får mycket goda möjligheter att utvecklas. Tjänsten är placerad vid Åkerslundsverket, i Ängelholm, och du rapporterar direkt till Driftschefen för Åkerslundsverket.

Om dig
Vi tror att du har en eftergymnasial utbildning med en specialisering inom drift- eller processteknik. Du har förmodligen arbetat, i en liknande roll, med driftövervakning, -styrning, problemlösning och är van vid att snabbt skaffa dig en helhetsbild och förstå komplexa tekniska samband. Har du arbetat inom energibranschen/energiproduktion är det naturligtvis meriterande, men vi har goda möjligheter att ge dig den kunskap du behöver. Har du erfarenhet, och ett stort intresse, av processtyrning, drift- och processteknik är du kanske precis den vi söker.

Som person är du öppen och engagerad. Du är noga och arbetar strukturerat med ett naturligt intresse för detaljer. Din samarbetsförmåga är hög, men du behöver också trivas med självständigt arbete där det ibland krävs snabba och avgörande beslut. Vi förutsätter att du har en mycket god datorvana, körkort, och att du behärskar svenska och engelska, i tal och skrift.

Kontakt och Ansökan  
Vi samarbetar med PAf Rekrytering i denna rekrytering. Du söker tjänsten genom att registrera din ansökan och CV via: [ Link removed ] Efter fullgjord registrering finns du i PAf:s databas och kan komma att bli kontaktad i framtida rekryteringar, även om inte denna tjänst skulle bli aktuell.

Under rekryteringsprocessen arbetar vi med ett löpande urval för intervjuer.

Inkludering i arbetslivet är en självklarhet för oss på Öresundskraft och vi vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Sista ansökningsdag: 2020-11-02.

För närmare information om tjänsten är du välkommen att kontakta PAf Rekrytering, i Malmö:  
Björn P Larsson: 072-572 36 70 eller via mail: [ Link removed ]

Vi ser fram emot din ansökan!

FACKLIGA KONTAKTPERSONER:
Marjan Moradpoor, Akademikerna, 042-490 3296
Adam Matulaniec, Vision, 042-490 3579

Sökord: driftingenjör / drifttekniker / processoperatör / processingenjör / sjöingenjör / kontrollrumsingenjör / kontrollrumstekniker / fartygsingenjör / processtekniker / underhållstekniker / automationstekniker /

Referens

128278

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till