Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Driftingenjör / Drifttekniker inom energiproduktion till Öresundskraft, i Helsingborg jobb i Helsingborg på PAf Rekrytering AB

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Driftingenjör / Drifttekniker inom energiproduktion till Öresundskraft, i Helsingborg på PAf Rekrytering AB

Driftingenjör / Drifttekniker inom energiproduktion till Öresundskraft, i Helsingborg

PAf Rekrytering AB Helsingborg, Skåne län Heltid


Om Öresundskraft

Vi är 400 positiva klimataktivister som tillsammans med våra 125 000 kunder skapar smarta tjänster, resurseffektiv energianvändning och ett hållbart energisystem. Öresundskraft ägs av Helsingborgs stad. Med allt ifrån el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla, bredband och stadshubb för Internet of Things till energitjänster lever vi får vision. \'För en bättre värld\'. 
[ Link removed ] [ Link removed ]  

Våra kunder ska få en enkel och behaglig energitillvaro. Lika enkelt ska det vara att trivas och må bra som medarbetare! Nyrenoverade kontorslokaler i all ära – alla får dessutom både träna varje vecka och årligen volontärsarbeta 17 timmar på betald arbetstid. Vi har helt enkelt gett oss sjutton på att tillsammans med kunder och samarbetspartners lösa klimatutmaningarna för nordvästra Skåne. Kom och hjälp oss i detta viktiga arbete! [ Link removed ] [ Link removed ] Se gärna filmen [ Link removed ]

Om verksamheten
Vårt affärsområde Produktion ansvarar för löpande drift och underhåll samt optimering och utveckling av all energiproduktion inom Öresundskraft (Helsingborg och Ängelholm). Inom driftavdelningen, där denna tjänst är placerad, är vi ca 30 driftingenjörer/-tekniker som ansvarar för den löpande driften vid Filbornaverket (avfallsförbränning) och Västhamnsverket (pellets), i Helsingborg. Vi arbetar i skiftesgående team, dygnet runt – året runt. Varje skift ansvarar för styrning och optimering av vår produktion av fjärrvärme, el och fjärrkyla i Helsingborg. Vi ingår i ett av Sveriges största sammanhängande fjärrvärmenät som sträcker sig från Helsingborg och vidare, via Landskrona, ända ned till Lund. Under de kommande fem åren gör vi flera större investeringar i vår produktion, bl.a. ny automation- och processteknik, samtidigt som vi fortsätter att utveckla våra arbetssätt.  

Om tjänsten
Vi erbjuder dig en spännande tjänst som Driftingenjör/-tekniker där du kommer att ingå i ett av våra skiftlag med ansvar för drift, övervakning och problemlösning. Vår produktion är komplex och innehåller allt från bränslehantering (avfall respektive trä-pellets) och drift av våra förbränningspannor och turbiner, för fjärrvärme och elproduktion, till rökgasrening och pumpstyrning för vår fjärrvärmedistribution.
Produktionen både styrs och övervakas med hjälp av vårt anpassade styrsystem (800xA från ABB) och rollen innebär även en löpande hantering av driftstörningar och larm som vi dokumenterar i våra olika underhålls- och ärendehanteringssystem (API Pro och Wistbo). Arbetet sker i ett nära samarbete med interna experter (inom drift och underhållsteknik), beredskaps-grupper och olika externa samarbetspartners. Man är lite av en ”spindeln i nätet” och blir naturligt involverad för att säkerställa att rutiner och processer följs i samband med underhållsarbeten – göra riskanalyser och förbereda, planera och administrerar arbetsmiljö- och säkerhetskrav (Heta arbeten, Elsäk).

Vi kan lova dig en mycket spännande roll i en verksamhet med en stor teknisk bredd, där du ges stora möjligheter att utvecklas. Tjänsten är omväxlande placerad i kontrollrummen (beroende på säsong/driftsperiod) vid våra två produktionsanläggningar i Helsingborg (Filbornaverket och Västhamnsverket). Du rapporterar direkt till driftchefen, samt till driftledaren för ditt team.

Om dig
Vi tror att du har en eftergymnasial utbildning, gärna med en specialisering inom drift- eller processteknik.
Du har förmodligen arbetat, i en liknande roll, med driftövervakning, -styrning, problemlösning, och är van vid att snabbt skaffa dig en helhetsbild och förstå komplexa processtekniska samband. Du får gärna ha arbetat inom energibranschen/energiproduktion, men vi har goda möjligheter att ge dig den utbildning och kunskap som du behöver. Är du genuint intresserad av processtyrning, drift- och processteknik är du kanske precis den vi söker.  

Som person är du öppen och engagerad. Du arbetar strukturerat och har ett naturligt intresse för detaljer.
Vi sätter ett stort värde på din samarbetsförmåga, men du bör också trivas med att ha ett eget ansvar där det ibland behöver fattas snabba och avgörande beslut. Vi förutsätter att du har en mycket god datorvana, körkort, och att du behärskar svenska och engelska, i tal och skrift. 

För oss är mångfald viktigt på riktigt. Det som gör oss olika är också det som utvecklar oss mest. Olika perspektiv, erfarenhet och personligheter är en stor del av vår nyckel till framgång. Var dig själv och bidra på ditt alldeles egna sätt - välkommen till Öresundskraft!

Kontakt och Ansökan 
Vi samarbetar med PAf Rekrytering i denna rekrytering. Du söker tjänsten genom att registrera din ansökan och CV via länken nedan eller på [ Link removed ] . Efter fullgjord registrering finns du i PAf:s databas och kan komma att bli kontaktad i framtida rekryteringar, även om inte denna tjänst skulle bli aktuell.

Tillträde till tjänsten kan ske omgående. Vi arbetar därför med ett löpande urval för intervjuer.

Sista ansökningsdag: 2021-09-30.

För närmare information om tjänsten är du välkommen att kontakta PAf Rekrytering, i Malmö: 
Björn P Larsson: 072-572 36 70 eller via mail: [ Link removed ]

Vi ser fram emot din ansökan!

FACKLIG KONTAKT
Muris Lelic, Vision, 042-490 3854
Kristina Lassing, Akademikerna, 042-490 3823

Sökord: driftingenjör / drifttekniker / processoperatör / processingenjör / kontrollrumsingenjör / kontrollrumstekniker / fartygsingenjör / maskinbefäl / sjöingenjör

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 167491