Jobbet Distributionsanalytiker till Expressen i Stockholm har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Distributionsanalytiker till Expressen i Stockholm publicerad av Ada Digital

Heltidsanställd
Stockholm

Arbetsbeskrivning

Gillar du att jobba i en föränderlig och dynamisk miljö som ligger i framkant inom analys och utveckling?

Nu har du möjlighet att bli en del av Sveriges mest passionerade och datainformerade mediehus! Expressen i Stockholm söker nu en Distributionsanalytiker som älskar siffror, att jobba mot flera olika stakeholders samt vill vara en del av ett större analysteam.

VI ERBJUDER DIG

Distributionsanalytikern tillhör Expressens analysteam som är den ledande analysavdelningen i mediesverige och består av 10 analytiker med kompetens inom tag management, webbanalys, konvertering, realtidsanalys, SEO, sociala medier, marknadsundersökningar, analys av tidningsförsäljningen och rörlig bild. Analysavdelningen arbetar korsfunktionellt med Expressens olika avdelningar redaktion, utveckling, distribution, försäljning och marknad – i syfte att tillsammans bli Sveriges största tidning i alla kanaler.

DET HÄR GÖR DU HOS OSS

  • Sätter leveranser för Expressens samtliga printtitlar.
  • Optimerar distributionen till butikerna där försäljningen sker.
  • Bistår försäljnings- och marknadsavdelningen med analyser och underlag.
  • Jobbar med uppföljningar, lönsamhetskalkyler och A/B-tester i syfte att öka försäljningen och minimera kostnaderna.

Som distributionsanalytiker är du den som kommer ha bäst koll på de olika delarna som är kopplade till distribution. Här ingår system, filer, arbetsprocesser, beräkningar och data (försäljningssiffror, kostnader, beslutsunderlag). Du är en nyckelperson för frågor som rör distribution av samtliga printtitlar.

DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Du kommer dagligen ha kontakt med Expressens distributionsavdelning som ansvarar för åkerier, tryckerier och att leveranser utförs dagligen över hela Sverige. Din roll blir att bistå det här teamet med dataunderlag för att ständigt genomföra förbättringar. Du kommer även att jobba nära försäljning, marknad, redaktion gällande beslutsunderlag, där det är du som räknar på de olika frågeställningarna som dyker upp. Du är ett mycket viktigt bollplank och den som ansvarar för siffrorna.

MER OM DIG

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och kompetens inom något av områdena analys/ekonomi/statistik. Vi tror att du tidigare kan ha jobbat med logistik/distribution, retail, marknadsundersökningar eller liknande marknadsuppföljningsarbete, controlling eller övrigt arbete kopplat till siffror och analys. Du är sifferorienterad och skicklig på att genom din analys komma fram till kloka slutsatser och rekommendationer. Du trivs med att göra noggranna uppföljningar och bistå andra med information.

För att trivas tror vi att du är bra på att ta egna initiativ, själv kan identifiera behov och se till att genomföra det som behöver göras, samt att du tycker det är kul att ha kontakt med många olika människor. Du motiveras av att vara i ett mediehus och tillsammans med dina kollegor ta dig an utmaningen att bibehålla god lönsamheten för Expressens printprodukter.

SÅ HÄR FÅR VI KONTAKT

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Referens

B24D400D469C491BB20230CC27230B12

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till