Jobbet Development Engineer till II-VI (f.d. Finsar) har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Development Engineer till II-VI (f.d. Finsar) publicerad av TNG Tech

Jobbet utgår om 4 dagar
Heltidsanställd
Stockholm

Arbetsbeskrivning

II-VI (f.d. Finisar) söker en utvecklingsingenjör till teamet Komponentutveckling

Vill du arbeta i ett dynamisk, snabbväxande och världsledande företag inom optisk kommunikation och sensorer? Vi utvecklar och tillverkar avancerade optoelektriska integrerade kretsar (halvledarlasrar och modulatorer) för datahastighet på 100-tals Gbit/s. Har du tidigare erfarenhet av design och utveckling av optiska komponenter? Som utvecklingsingenjör hos oss på II-VI (two-six, f.d. Finisar) får du möjlighet att arbeta på ett företag med hela tillverknings- och utvecklingskedjan, från halvledarsubstrat till färdigtestad slutprodukt. Välkommen till ett företag med unik teknisk kompetens, trevliga och engagerade kollegor och stark och positiv framtid.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

II-VI (f.d. Finisar´s) praxis är att alltid behandla varje medarbetare som en ansvarig person, där vi tillsammans utvecklar en anda av lagarbete i syfte att uppnå ett gemensamt mål. Vi erbjuder dig en viktig roll som verkar på en framtidsinriktad och global marknad. I vårat kunskapsintensiva R&D team, bestående av ingenjörer och tekniska doktorer, kommer du att jobba med erfarna och engagerade kollegor i en internationell, högteknologisk miljö, där tekniken ligger i framkant.  

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Dina huvudsakliga ansvarsområden:

 • Algoritmutveckling för karaktärisering och styrning av våra optoelektriska komponenter. Detta för rubust och pålitlig automatisering av alla kontroll- och karakteriseringssteg produkterna går igenom under utveckling och tillverkning.
 • Design och planering av nya testuppsättningar.
 • Kontinuerlig granskning, förbättring och formellt införande av kontroll-, karakteriserings- och verifieringsrelaterade uppdateringar i enlighet med kraven under hela komponentutvecklings- och tillverkningsfasen såsom:
  - Specifikationsändringar
  - Algoritm/mjukvaruförbättringar/debug
  - Stöd för nyinstallerad processenheter
  - Reducering av testtider
 • Framtagning och uppdatering av all aktuell dokumentation för all mjukvaruutveckling i testprojekten.
 • Bidra med kontinuerlig kunskapsöverföring till andra gruppmedlemmar om relevanta tekniska ämnen, till exempel mjukvaruutvecklingskoncept, återanvändning av bibliotek, optiska komponentegenskaper etc.

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du arbetar med flera, parallella utvecklingsprojekt som ställer höga krav på att uttrycka algoritmer, automatisering och styrning av testsystem i form av mjukvara. Viktigt är också förmågan till kunskapsöverföring samt att utveckla och upprätthålla interna och externa kontakter. 

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har master- eller doktorsexamen i teknik eller naturvetenskap med inriktning mjukvaruutveckling, optoelektronik, elektronik eller fysik. Du har gedigen erfarenhet av mjukvaruutveckling i ett objektorienterat programmeringsspråk, och är duktig på programmering med programmeringsspråken ex. C#, C++ eller Java. Du har kunskaper inom design av algoritmer och optisk kommunikation / halvledare. Vidare kräver rollen att du har en relevant matematisk påbyggnad i exempelvis MatLab, JMP eller Phyton. Du behärskar engelska flytande i såväl tal som skrift.

För att bli framgångsrik i rollen måste du vara ansvarstagande, ha ett stort eget driv och god initiativförmåga. Du är van vid att jobba i komplexa projekt, arbetar systematiskt och mot uppsatta mål. Du är kvalitetsmedveten, kreativ och nytänkande och hittar lösningar både inom-och utanför de traditionella tillvägagångssätten. För att trivas bör du även vara intresserad av utvecklingsfrågor, omvärldsbevakning av det senaste inom ny teknik och innovation. Du har en god kommunikativ förmåga, är bra på att nätverka och skapa goda relationer. 

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!

Referens

A37576ED08C247A1A86B7C65BCA96C65

Om företaget

TNG Tech rekryterar och hyr ut ingenjörer och tekniker för morgondagens utmaningar. Vi rekryterar fördomsfritt med fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi är en del av TNG, och är ett auktoriserat rekryterings- och bemanningsföretag med kollektivavtal. Som anställd konsult omfattas du av kollektivavtalets villkor gällande t.ex. lön, försäkringar, tjänstepension och semester. Utöver det erbjuder vi friskvårdsbidrag och företagshälsovård. Du har dessutom en dedikerad och engagerad konsultchef som arbetar för att du ska få en önskad karriärutveckling samt säkerställer att du trivs på din arbetsplats. Vi finns i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och hyr ut konsulter på många andra orter runt om i Sverige.

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till