Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
Nej tack
SE
Vad vill du jobba med?

Dataskyddssamordnare till IF Metall job in Stockholm at Poolia

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Du flyttas till en extern webbplats för att ansöka.

Ange din e-postadress nedan för att få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Dataskyddssamordnare till IF Metall på Poolia

Dataskyddssamordnare till IF Metall

Poolia Stockholm, Stockholms län Heltid
Ansök på företagets hemsida

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post


Har du erfarenhet av arbete inom dataskydd, gillar att utveckla och trivs i en roll med många kontakter? Vill du arbeta i en värderingsstyrd organisation tillsammans med engagerade kollegor där du gör skillnad?

Nu söker IF Metall ytterligare en dataskyddsamordnare till en utvecklingsorienterad roll. Här får du möjlighet att jobba med allt från strategier, kunskapsspridning och utbildning till uppföljning som berör hela organisationens integritets- och informationshantering. IF Metall har över 300 000 medlemmar på 13 000 arbetsplatser runt om i Sverige.

Tjänsten omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med placering på förbundskontoret i centrala Stockholm. Välkommen med din ansökan!

Om tjänsten
I tjänsten som dataskyddssamordnare kommer du ha en central roll inom IF Metall att utveckla och samordna förbundets verksamhet att uppfylla kraven i EU:s dataskyddsförordning och kompletterande lagstiftning inom integritetsskyddet. I rollen arbetar du tillsammans med den andra dataskyddssamordnaren och nära dataskyddsombudet. Du kommer arbeta brett över hela verksamheten och bygga ett effektivt dataskyddsarbete i samarbete med verksamhetsansvariga, dataskyddskoordinatorer och medarbetare. En viktig del är att identifiera kunskapsnivån i verksamheten, vilket behov av kompetensutveckling som finns, vilka roller och vilket ansvar som verksamheten behöver förtydliga.

Dataskyddssamordnarnas arbetsuppgifter kommer bland annat vara att:
-Verka för att medarbetare på alla nivåer har tillräcklig kunskap och förståelse för lagstiftningen på integritetsskyddsområdet utifrån arbetsuppgifter och ansvar
-Ta fram förslag till styrdokument för roller och ansvar i dataskyddsarbetet
-Se till att alla verksamheter får rätt stöd i att utarbeta instruktioner och arbetsrutiner samt säkerställa nödvändiga tekniska åtgärder
-Systematisera dokumentationen av dataskyddsarbetet och sprida goda exempel
-Inventera behovet av utbildning i förbundets olika verksamheter och genomföra utbildningar
-Genomföra årliga konferenser för dataskyddskoordinatorer
-Säkerställa att dataskyddsombudet på ett korrekt sätt och i god tid deltar i alla frågor som rör skyddet av personuppgifter
-Säkerställa att verksamheterna uppfyller sina skyldigheter gentemot dataskyddsombudet i övrigt
-Stöd och rådgivning för personuppgiftsansvariga när det gäller tecknande av personuppgiftsbiträdesavtal och gemensamma arrangemang
-Följa upp och effektivisera incidenthanteringen
-Ta fram processer för uppföljning och utvärdering av vidtagna åtgärder

Du rapporterar till förbundets ekonomichef och ingår i IF Metalls IT-råd. IT-rådet arbetar bland annat som rådgivare till förbundsstyrelsen och ansvarar för att förbundets dataskyddsstrategi och IT-strategi genomförs. Dataskyddssamordnarna leder arbetet med dataskyddsstrategin och har det verkställande ansvaret.

Tillträde enligt överenskommelse, löne- och anställningsvillkor är enligt avtal för tjänstemän. Bakgrundskontroll kommer genomföras på slutkandidat.

Facklig företrädare: Tommy Thunberg Bertolone, 08-786 81 46


Vem är du?
Vi söker dig som har arbetat i en liknande roll med god kunskap om och erfarenhet av dataskyddslagstiftningen. Du har förståelse för informationsteknik samt informations- och datasäkerhet. En lämplig utbildningsbakgrund kan vara juridisk utbildning och/ eller system-, informationsinriktad utbildning. Rollen kräver att du har deltagit i förändringsarbete kopplat till integritetsskyddfrågor. Vidare har du erfarenhet av projektledning. Har du erfarenhet av arbete i en facklig organisation är det meriterande och detsamma gäller erfarenhet av att arbeta i idéburen eller medlemsstyrd organisation. Du har goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som i skrift då du bland annat kommer att arbeta med styrdokument, utbildningsmaterial och rapporter.

För att lyckas i rollen bör du vara resultatinriktad och lyhörd för de behov av stöd som finns i olika verksamheter. Du har förmågan att hjälpa andra att växa samt kan agera professionellt och förtroendeingivande. Vidare är du kommunikativ, pedagogisk med förmåga att stärka och skapa goda relationer. Du arbetar strukturerat, är intresserad av strategiska frågor och gillar problemlösning. Vi söker dig som delar arbetarrörelsens värderingar och trivs med ett varierande arbete som du själv har stora möjligheter att forma och utveckla.

Om verksamheten
IF Metall organiserar anställda inom verkstads-, bil- och kemiindustrin, gruvor, läkemedelsföretag och tvätterier, och har över 300 000 medlemmar på 13 000 arbetsplatser runt om i Sverige. Omkring 21 procent av medlemmarna är kvinnor. IF Metall har en feministisk syn och verkar för rättvisa, jämlikhet och jämställdhet.
Läs mer på: ifmetall.se

 

Rekommenderade jobb

Dataskyddssamordnare till IF Metall
Poolia Stockholm Heltid
Konsultchef inom ekonomi till Amendo Stockholm
Amendo Bemanning Stockholms län - Stockholm Heltidsanställd
Ej angett
Implementation Manager
Voyado Stockholms län - Stockholm Heltidsanställd
Ej angett
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Job ID: 59972