Jobbet Datainspektionen rekryterar informationssäkerhetsansvarig har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Datainspektionen rekryterar informationssäkerhetsansvarig publicerad av Poolia

Full-Time
Stockholm

Arbetsbeskrivning


EU:s dataskyddsreform, med bland annat GDPR som började gälla i maj 2018, innebär stora förändringar på integritetsskyddsområdet. Datainspektionen har fått ett utökat uppdrag som rör skyddet av personuppgifter, utökade befogenheter i form av bland annat administrativa sanktionsavgifter och en tydligare stödjande och vägledande roll. Myndigheten är idag en verksamhet i stor förändring med ett stort och samhällsviktigt uppdrag. Vår vision är ett tryggt informationssamhälle - tillsammans värnar vi den personliga integriteten. Myndigheten befinner sig i ett dynamiskt utvecklingsskede och vi rekryterar nu en informationssäkerhetsanvarig.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
Som Informationssäkerhetsansvarig på Datainspektionen har du det övergripande och samordnade ansvaret för myndighetens informationssäkerhetsarbete. Arbetsuppgifterna innebär såväl utveckling som förvaltning av myndighetens ledningssystem för informationssäkerhet och du arbetar både strategiskt och operativt. Ditt ansvar gäller flertalet områden inom administrativ säkerhet på myndigheten. I din roll arbetar du med rådgivning, kravställning, granskning och utvärdering. Du arbetar med utveckling och implementering av myndighetens policys, riktlinjer och rutiner för säker informationshantering. Du ansvarar även för att rutiner för uppföljning av myndighetens informationssäkerhetsarbete etableras och genomförs samt för myndighetens kontinuitetsarbete på området. Vidare skapar du rutiner för rapportering, hantering och utvärdering av informationssäkerhetsincidenter och stöttar verksamheten i exempelvis informationsklassning, riskanalys och vid kravställning av skyddsåtgärder. I rollen ingår även ett ansvar för att Datainspektionens medarbetare får kontinuerlig utbildning och information inom området samt att förändringar i arbetet med myndighetens informationssäkerhet når ut i verksamheten. Du kommer att arbeta självständigt men i nära samarbete med myndighetens dataskyddsombud, it-ansvarig, säkerhetsskyddsansvarig, samt våra verksjurister. En betydande del av arbetet sker projektorienterat och i nära samarbete med medarbetare inom myndighetens kärnverksamhet.

Vem är du?
Vi söker dig som har relevant akademisk examen inom exempelvis informationssäkerhet eller systemvetenskap alternativt har motsvarande erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av liknande arbete inom området informationssäkerhet och förstår vilka krav som bör ställas för säker informationshantering. Din förståelse för arbete med verksamhetsrisker ur ett strategiskt perspektiv är väl grundad. Du har erfarenhet av att kommunicera och samarbeta med olika intressenter. Du har erfarenhet av att projektleda och utveckla ramverk, rutiner och policys kring informationshantering. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift är ett krav. God kännedom inom it och it-säkerhet i allmänhet är ett krav och kännedom om hur ett informationsflöde fungerar i en digitaliserad miljö är meriterande. Meriterande är även tidigare arbete med informationssäkerhet inom offentlig förvaltning alternativt i en organisation med komplex informationshantering samt erfarenhet av informationssäkerhetsramverk som exempelvis NIST, ISO 27000-serien eller certifieringar som CISSP, CISA eller CISM. Personliga egenskaper: Vi söker dig som är driven och orädd. Du är pragmatisk och har mycket god förmåga att samarbeta med andra på ett lyhört och tillmötesgående sätt. Du är samtidigt van att arbeta självständigt för att leverera din del i olika projekt. Du är ansvarstagande och arbetar effektivt mot mål även under skiftande förutsättningar. Du är noggrann och har förmågan att leverera med god kvalitet även under hög arbetsbelastning. Som person är du van att arbeta självständigt och du har förmågan att driva dina ärenden och processer framåt. Du tycker om att analysera komplexa frågeställningar och att lösa dem med utgångspunkt i dess funktion i ett större system. Du har god förståelse för verksamhetens behov och ett genuint intresse för integritetsskydd. Du är lösningsorienterad och arbetar proaktivt. Du har lätt för att sätta dig in i nya problemställningar och stimuleras av en miljö där vi prövar gällande föreställningar mot nya idéer och framtida behov. Du har förmågan att arbeta med flera olika projekt samtidigt, utan att förlora tempo eller viktiga detaljer. Du drivs av utveckling och att tillsammans med andra utveckla verksamheten i ett helhetsperspektiv. Du har förmåga att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter eller förutsättningar med fokus på lösningar och resultat. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om verksamheten
Vi erbjuder en engagerad och öppen arbetsplats med kvalificerade medarbetare och ett erfaret, kompetent ledarskap. Verksamheten befinner sig i ett dynamiskt skede och vi arbetar intensivt med implementering av ett antal nya uppdrag, införande av tillitsbaserad styrning och ett mer utåtriktat och rådgivande arbetssätt. Vårt ledar- och medarbetarskap bygger på vår värdegrund med värdeorden tillsammans, tillit, tydlighet, tillgänglighet och transparens. Datainspektionens vision är ett tryggt informationssamhälle – tillsammans värnar vi den personliga integriteten.


Tjänsten är organisatoriskt placerad på administrativa enheten. Du rapporterar till vår administrativa chef som är medlem i myndighetens ledningsgrupp. Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Datainspektionen tillämpar sex månaders provanställning. Du kommer att arbeta i våra trevliga aktivitetsbaserade lokaler centralt i Stockholm. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Detta innebär att du behöver vara svensk medborgare för att kunna erbjudas denna tjänst. Någon form av färdighetstest eller personlighetsanalys kan komma att ingå i rekryteringsprocessen. När beslut om tillsättning har fattats meddelas detta på Datainspektionens anslagstavla. Inför rekryteringen har vi noga övervägt våra annonseringsvägar och vill därför inte bli kontaktade av rekryterings- och annonsförsäljare. För ytterligare information om tjänsten och rekryteringsprocessen, kontakta gärna •Administrativ chef Karin Malmborg, 08-657 61 29 •Facklig företrädare Adolf Slama, 08-657 61 12

Referens

57547

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till