Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Data Protection Officer till Sergel jobb i Stockholm på Jurek Rekrytering & Bemanning AB

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Data Protection Officer till Sergel på Jurek Rekrytering & Bemanning AB

Data Protection Officer till Sergel

Jurek Rekrytering & Bemanning AB Stockholm, Stockholms län Heltid

På Sergel bryr vi oss om varandra och stärker individer genom goda insikter, omtanke och stort engagemang. Tillsammans jobbar vi med ett tydligt ägandeskap & delat ansvar gentemot våra uppdragsgivare som genererar långsiktiga & lojala affärsrelationer. Vi jobbar alltid för att hitta nya affärsmöjligheter, utmana marknaden och därmed bli än mer konkurrenskraftiga. Vi vill ständigt bibehålla en kultur där våra medarbetare kan utvecklas tillsammans med företaget och ha roligt med sina kollegor på vägen.

Arbetsuppgifter

Sergel Kredittjänster AB (Sergel) söker nu en Data Protection Officer (DPO) för Sverige.

Målsättningen med rollen som DPO är att säkerställa att personuppgifter inom Sergel behandlas med respekt och i enlighet med dataskyddsförordningen.

I rollen som DPO har du som ansvar att övervaka efterlevnaden av GDPR och annan tillämplig dataskyddslagstiftning samt Sergels policy och riktlinjer inom dataskydd. Ditt ansvarar för att följa utveckling och rättspraxis inom lagstiftning relaterat till personuppgiftshantering.

Vidare ska du säkerställa att Sergel följer regelverket och genomför förändringar om det görs ändringar i regelverk. Du tar självklart en aktiv roll vad gäller omvärldsbevakning inom området. En stor del av ditt arbete handlar om att säkerställa kunskap om dataskyddsfrågor inom Sergels organisation och kontinuerligt informera organisationen och få dem att se det som en naturlig del i sin dagliga verksamhet att beakta dataskyddsfrågor. Du ska tillse att du som DPO löpande tillfrågas i ett tidigt stadium i varje ny process, ge råd gällande konsekvensbedömningar avseende dataskydd samt övervaka genomförandet.

Du kommer att samarbeta med och agera kontaktperson mot tillsynsmyndigheter, se över styrande dokument så som policy, riktlinjer och instruktioner gällande personuppgifter. I rollen igår även att se över IT-system och andra processer där personuppgifts behandlingar sker.

Du kommer även vara med att upprätta, ge råd och stöd i frågor inom biträdesavtal, kommersiella avtal och hantera personuppgiftsincidenter.

Vem är du?

Du har juristexamen och cirka 4 - 5 års arbetslivserfarenhet av arbete inom Data Protection, helst som DPO, från bolag, gärna inkassobolag, bank & finans eller advokatbyrå. Det är meriterande om du har arbetat i en verksamhet där IT-lösningar är av stor betydelse.

Som person är du social, trivs med att ha många kontaktytor både internt såväl som externt. Du är prestigelös, en god kommunikatör och har förmågan att förmedla ett komplext budskap på ett målgruppsanpassat sätt. Vidare är du analytisk, affärsmässig, lösningsorienterad och positiv. Du har hög integritet och trivs med att arbeta i ett högt tempo med många bollar i luften.

Du talar och skriver du både svenska och engelska flytande.

Du erbjuds?

Du erbjuds en spännande och omväxlande roll i ett intressant bolag!

Arbetsplatsen är belägen i en vacker rund K-märkt byggnad som invändigt inhyser moderna och ljusa lokaler och ligger ett stenkast från Hötorget i Stockholm. Teamet består av 10 medarbetare, en Nordic Compliance Manager, två bolagsjurister, 5 processjurister samt en paralegal. Du kommer att rapportera till vår Chief Legal & Compliance Officer.


Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt, på Jurek Law, telefon 0766 33 14 40. Varmt välkommen med din ansökan. Du söker tjänsten via [ Link removed ]

Ansök gärna tjänsten omgående då vi intervjuar löpande.

Om företaget

Sergel ingår i Marginalen Group och erbjuder högkvalitativa kredithanteringstjänster till transaktionsintensiva företag i Norden. Sergel har företag i Sverige, Norge, Finland, Danmark, med 360 anställda. Omsättningen 2020 uppgick till 728 MSEK.


 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 4C6E91221E9247DA8D36231C45A79804