Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Data Architect till Apotek Hjärtat jobb i Solna på ICA

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Data Architect till Apotek Hjärtat på ICA

Data Architect till Apotek Hjärtat

ICA Solna, Stockholms län Heltid

Varför ska du jobba hos oss? José da Silva, Chef Enterprise Architecture, berättar:

Är du stimulerad av förändringar och utmaningar och vill du bidra till vårt förändringsarbete där vi ser över stora delar av våra befintliga lösningar?

Vi söker nu en Data Arkitekt för att stärka upp Apotek Hjärtats arkitekturteam. Bakom dig kommer du ha en stor innovationsfrämjande organisation och ett av Sveriges största bolag, ICA- gruppen.

Du kommer att vara del av ett positivt gäng med mycket energi där du kommer att ha en viktig roll i teamet. Apotek Hjärtats vision är att göra varje dag lite enklare för våra kunder och att bidra till en bättre hälsa och ett större välbefinnande.

Så här jobbar en Data Arkitekt på Hjärtat!

IT-avdelningen ansvarar för att tillhandahålla samtliga affärsstödjande IT-funktioner och tjänster och är en viktig del av Apotek Hjärtats succé. Vårt IT-landskap idag består av konfigurerade standardsystem, egenutvecklade system och rena tjänster. Du kommer att jobba med löpande arkitekturstöd/styrning under pågående utveckling. Att genomföra analyser och ta fram utlåtanden som stöd inför verksamhetens beslut om investeringar i och förändringar av IT-stöd.

Du kommer att ingå i arkitektteamet och arbeta tätt med utvecklingsteam och andra IT-arkitekter. Du rapporterar till Chef Enterprise Architecture.

I dina övergripande ansvarsområden ingår att:

 • Konvertera data och analysstrategi till ramverk, standarder och principer för dataarkitektur, inklusive modellering, metadata, säkerhet och referensdata

 • Översätta affärs- och regulatoriska krav till lösningar, hantera dataströmmar, integrationer, transformationer, databaser och datalager

 • Designa, utveckla och leverera analyslösningar och sätta ramar för data arkitektur

 • Föreslå förbättringar kring arkitekturriktlinjer, principer och arbetssätt samt att delta och bidra till innovationsarbetet

 • Säkerställa helhetsperspektiv i lösningar, det vill säga;

 • Hitta rätt balans mellan långsiktighet och kortsiktiga avväganden

 • Att funktionella och icke-funktionella aspekter tillvaratas

 • Att beroenden till andra lösningar identifieras och hanteras

 • Bidra till ökad kvalitet, stabilitet och testbarhet i våra lösningar och miljöer

 • Kommunicera och dokumentera lösningen till olika intressenter

Det här är du!

Vi söker dig med relevant universitets- eller högskoleutbildning inom IT eller motsvarande och med djup kunskap inom aktuellt ansvarsområde. Du har minst 5 års erfarenhet av att ha arbetat med IT-arkitekturarbete i form av arkitekturmetoder, verktyg och processer.

Dessutom krävs följande kompetensuppsättningar:

 • Big Data & Hadoop-koncept
 • Programmeringsspråk Java .Net / Scala eller Python
 • Programmering och design av strukturer i SQL- och NoSQL-databaser
 • Ramar för databehandling som Spark, Flink, Kafka Streams
 • Streaming teknologier som Kafka
 • Data Warehouse
 • DataOps-metoder som CI/CD

Som person är du driven och lösningsorienterad. Du är målinriktad och kan strukturera arbetet inom ditt område och säkerställa genomförande. Du har helhetsperspektiv och förmåga att hitta rätt balans mellan lång- och kortsiktighet vad gäller beslutsfattande. För att lyckas i rollen är det avgörande att du har en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Vi ser det som en självklarhet att du är positiv och har lätt för att samarbeta.

Vi erbjuder dig!

Vi erbjuder dig ett spännande jobb i ett företag som växer och utvecklas. Vi har en platt organisation som ger stora möjligheter till både personlig och yrkesmässig utveckling. Detta medför många möjligheter för dig som är flexibel, och nyfiken. På Apotek Hjärtat är vi måna om hur vi skapar resultat och vi bygger vår framgång på Hjärtats värderingar - engagemang, entreprenörskap och enkelhet. Vår hemvist i ICA Gruppen ger både dig och oss unika möjligheter att utvecklas. Tjänsten som är en tillsvidareanställning på heltid är placerad på Supportkontoret i ICA-huset i Arenastaden.

Välkommen in med din ansökan redan idag!

Sista ansökningsdag är 27 september. Urvalet görs löpande och därav kan tjänsten komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen vänligen kontakta rekryterare Jacob Beck på 072 - 40 28 465 eller [ Email address blocked ] , vid frågor gällande tjänsten vänligen kontakta rekryterande chef José da Silva på 0720-83 61 39 eller [ Email address blocked ] .

Välkommen till ett apotek med stort Hjärta!

Vi ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför. Vi värnar om goda förutsättningar för ett hållbart arbetsliv för våra medarbetare med god arbetsmiljö och möjlighet till ständig utveckling. Vi tillämpar kompetensbaserad rekrytering.

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: R0013820